25 de juliol, 2006

UN BON PROJECTE, TAN MODIFICAT I RETARDAT QUE JA NO IL·LUSIONA. 25.07.06

Parc Litoral era un gran projecte finançat amb 7'5 milions d'€ del Fons Feder. Una aposta per la recuperació de l'habitat coster, que permetia ofertar un espai de qualitat a un turisme responsable. La regeneració s'ha retardat d'una forma poc justificable, però el més greu no és el retard, sinó que les successives modificacions introduïdes, com ara transformar zones verdes en aparcaments, la substitució de vegetació endèmica per al·lòctona o la introducció de bars han desfigurat completament el projecte. Tan és així, que per al BLOC, que va aplaudir entusiasta el projecte guanyador, Parc Litoral és ara una incògnita que no podrem valorar fins que no siga obert al públic.

7 comentaris:

JOSE R ha dit...

La meva impresió sobre el Parc Litoral és que semblen uns diners malgastats, degut a que abans hi havíe un espai que la gent podíe utilitzar i a quest moment sols hi ha un troç de platja d´accés molt dificultós al que "no se li veu punta". No sé si ens falta paciencia per veure si les dunes ocupen l´espai que s´els ha destinat, pero crec que el poble no acabem d´entendre l´idea.

Nomdedéu ha dit...

És, com ho son totes les coses, opinable. Des del meu punt de vista si que era un projecte encisador. Regenerar la platja amb les especies arborees autòctones, és retornar-li a la platja el seu propi ecosistema, sense impedir-ne l'ús com lloc d'esbarjo de la gent.
És a dir, canviar un grapat de metres quadrats de sorra, per una platja mediterranea, amb vegetació, un accés senzill, alguns valor d'oci afegits, i continuar mantenint-ne la funció com a "platja". Com un lloc per anar a prendre el sol i el bany. No ens enganyem, tota la superfície de la sorra mai no ha estat utilitzada per banyistes. Passa el mateix amb altres platges. En tenim una, que en el seu moment ja va ser regenerada, permetent que tornara a fer-hi niu el corriol de potes negres, i permetent que tornaren a aparèixer les dunes. Hui la platja continua essent utilitzada pels banyistes i te un aspecte més "real". El costum de llaurar les platges per desfer la formació natural de dunes i deixar-les com si foren les platges del pacífic, era una practica molt arrelada als 70 i 80. Hui, sembla més encertat, un cert retorn a l'equilibri natural i lògic de la natura. I les nostres platges tenen més a veure amb els boscos mediterranis de rivera, que no pas amb les de l'atol·ló de Mururoa.
Ara, ja vorem al final com queda! Que estos del PP son com Zidan. Poden fer el millor mundial del mon i despres cagar-la amb un colp de cap. Doncs el PP pot tindre una gran idea i al final cagar-la per cabuts.

Anònim ha dit...

Estimat Enric,
Jo el que trobo respecte a aquest tema, és que la poblaciò està totalment desinformada... ningú sap que ha passat o que deixe de passar, no han donat explicacions perquè aquest no calen.... A qué és té por? A dir que la platja del Grau ha estat "venuda" pel regidor de platges & cia...
Mira ací tots sabem qui és qui... i en mala o bona medida sabem que ha passat, els meus respetes tenen els regidors del PP però justament Juan Gallén em deixa molt en dubte quin és el seu paper dins de l'ajuntament i el millor de tot és que ell mateix es aparellador.....

La ciutadania del Grau necessita explicació a moltes coses que no es donen... Així mateix s'ha de reconeixer que privatitzant o sense han aconseguit cridar l'atenció als turistes però també és cert que patim l'efecte cridada més que ningú i a més sense integració... un greu problema.

Gràcies,
PVS

Anònim ha dit...

Que fort... no havia vist lo de maria agustina (Heroina)... jajajajajja bonísim....

Anònim ha dit...

L'edifici de turisme ¿ es també ecol.logic ? ó es per si aplegue un tsunami

Nomdedéu ha dit...

Del trurisme que ens visita sempre cal esperar que el seduim el suficient com per fer que torne. Un tsunami no voldria veure'l ni de broma

Anònim ha dit...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»