11 de desembre, 2006

"R.E.A." Mediterráneo. 14.12.06

"Què vol dir REA? Tonto el que lo lea." La meua memòria d'infant té guardada en algun racó esta resposta poca solta que, no recorde qui, va donar-me. Vostes ho recorden, no? Ara ja no se'n veuen gaires, però abans molts murs de la ciutat tenien una llegenda que prohibia enganxar cartells, fent-ne responsable de la desobediència a l'empresa anunciadora. Això era el que volia dir el criptic REA.
"Llega el Circo a la Ciudad" (i perquè no s'emporten el cartell quan marxen?), "disculpen las molestias, trabajamos para usted" i publicitat de concerts, alguns d'ells de fa mesos; ocupen les rotondes, les parets i les tanques metàl·liques d'obres. I les faroles. Sobretot les faroles. Llanders, manyàs, electricistes, gent que busca pis, gent que busca gent per al seu pis, classes particulars, viatges a Romanía, una senyora que s'oferix per acompanyar malalts, la foto d'un gat perdut, el fotoshop cutre d'una parella que es casa... Les faroles de la ciutat són com una d'eixes revistes gratuïtes d'anuncis. I no és que l'Ajuntament no faça res, no. L'Ajuntament penja banderoles. Centenars de banderoles. Passió, Centre Ciutat i un llarg etcètera. De tant en tant està bé, abusar-ne és lleig. Fa sensació de brut, de descuidat. Passeges pel centre de la ciutat i semblen les restes d'una decadent fira dels anys 50. I si l'Ajuntament es dedicara a netejar i sancionar els qui embruten la ciutat i tenen la barra de signar els seus pasquins? Que esperem? Em diuen que a Polònia, la gent aprofita els troncs dels arbres dels boscos, per penjar les esqueles dels morts recents. Només ens faltaría això! Sancionem ara que els responsables estan vius.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

T'ha quedat per esmentar el "agua para todos" penjat a la diputació, que també fa d'allò més bonic i que no sé si és massa legal.
Tens raó Enric, tenim una ciutat bruta, a les faroles, als murs al terra... tot està brut. Els ciutadans tenim molta culpa però l'ajuntament més, per no denunciar a qui calga (REA) i per no netejar suficient.
Només cal viatjar una miqueta i visitar ciutats més o menys com Castelló per vore com estan. O els ciutadans són més nets o els ajuntaments tenen més cura.
Molta granera d'or però...

Anònim ha dit...

Ara que l'Ajuntament vol denunciar els venedors del mercat del dilluns sinó netegen hauria de donar exemple de neteja.

Anònim ha dit...

Creía, hasta hoy, que era el único de CS que se fijaba y molestaban estas cosas. Ya estaba pensando que mi madre parió un bicho raro.
Ya me quedo mas tranquilo.
Gracias.

Anònim ha dit...

En el Pau Lledó. Nos situamos en la zona donde hay cinco palmeras muy altas. Cerca hay una zona de juegos para niños/ñas. andas unos 50 metros hacia el Este.
Desde hace unos 40 dias (últimas lluvias), hay un socavón (no se si es en "v" o en "b"), de aproximadamente un metro cubico.
Ruego, si no se puede reparar, pongan señalización del peligro.
Saludos.

Anònim ha dit...

Camino La Plana/Calle Lérida.
Hace un años o mas, accidente mortal.
Rápidamente se reaccionó:
Paleta de Stop. Pintada de stop en la calzada. Pivotes en la esquina. Espejo ... etc.

Actualmente:
En la esquina aparcan coches. El espejo está mal orientado (algún personajillo se encarga de "joder la marrana"). El paso de cebra invadido.

Gracias por su atención.

Anònim ha dit...

Pasión x Castellón

Salud y

Anònim ha dit...

La placeta Menorca i darrere del Museu de Belles Arts són les zones amb més olor de pixum, perdoneu-me, i a merda de gos de tot Castelló per les que jo hi he transitat. La veritat és que circular en cotxe per Castelló és un cagalló però anar a peu te'l pots emportar a ta casa. No vull crriticar l'última campanya de la Regidoria de Sanitat, campanya del Wanted però crec que si la policia no s'aplica el cuento per molt que fiques un bonyigo no se fa res. Castelló Cagalló i un bonyigo de la típica sèrie Arale. La tinc a la meua web la nova marca de Castelló. http://musicavalenciana.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Les tanques metàl.liques que hi ha al cantó d'Oviedo i Alcalde Tàrrega ningú se les emporta. Al carrer Padre Vicent sobretot per les nits la gent va pel mig del carrer ja que hi ha cotxes aparcats damunt les voreres, alguns veïns no poden ni entrar a les cases, he demanat en algunes ocasions que posen barres de ferro a la vorera del costat de la porta del pati del Bisbe Climent i res.
Castelló se està convertint en una ciutat inhabitable. La persona que demanava senyalitzar el clot del Pau LLedó ja no és la primera vegada que ho denuncia. Veges Enric que és pot fer per algunes d'aquestes denuncies i ningú vol sol.lucionar.

Nomdedéu ha dit...

No tinc capacitat executiva per solventar-ne cap. Totes i cada una de les denuncies que feu al meu blog són traslladades per mi al departament corresponent. Però, és tristament cert, no em fan gaire cas. Això del carrero Oviedo ho he comunicat no menys de tres vegades.
Respecte a les cagades de gos, si que estem preparant una nova inciativa. No ho resoldrà però ho millorarà. Crec. Vos informaré en breu.

Anònim ha dit...

Gràcies per tot, açò és molt més divertit que el registre de l'ajuntament i crec que tu ens fas molt però molt més cas.

Anònim ha dit...

Tens raó Enric, de vegades acudim a tu per si pots solventar els problemes d'aquest CS quan els responsables són uns altres. Ho fem
a la desesperada perquè ningú fa cas. De tota manera crec està bé almenys dir-t'ho a tu per si pots fer alguna cosa i que conegues els problemes dels que vivim a aquest poble cada vegada més inhabitable.

Nomdedéu ha dit...

Clar que està bé, i jo ho agraïsc, el que lamente és no tindre capacitat de solventar-ho tot. Ho demane als responsables, però, ja ho veieu, amb un exit dubtós. Però "que no cunda el desaliento", és una qüestió de temps, n'estic segur. D'ací uns mesos tindrem més pes i més capacitat de fer resoldre problemes de la ciutat. Segur.

Anònim ha dit...

Que els déus de l'Olimp t'escolten i d'ací uns mesos tingues tot el pes que et mereixes... almenys 4 regidors i tu alcalde.

Anònim ha dit...

Molt bé per l'equip de campanya ara només et falta convéncer a Porcar perquè t'acompanye en un lloc d'eixida en la llista municipal. Ni la ciutat de CS ni el BLOC poden prescindir de polítics com ell.

Anònim ha dit...

Enric:
Ya sabíamos que no depende de ti corregir los desarreglos que en alguna ocasión te participamos.
Más arriba, dices que no tienes capacidad ejecutiva para solucionarlos. Ya lo sabíamos.
Si a ti, que estás en el mismo edificio no te escuchan, pues imaginate a nosotros.

Nomdedéu ha dit...

Pues eso, precisamente eso, es una de las cosas que hay que cambiar. El ayuntamiento ha de estar als servicio de la ciudadania. Que los ciudadanos tengan la sensación de que me el equipo de govierno hará más caso a alguien por ser concejal o "estar en el mismo edificio", es tan triste, como comprensible y lamentable.
Necesitamos a un ayuntamiento al servicio de quien lo elige. Y como me recordaba no hace mucho mi amigo Ximo, los concejales no representamos sólo a nuestros votantes, sinó a la ciudad en su conjunto. Todos, los 27 concejales y concejalas, representamos a los 168.000 ciudadanos y ciudadanas. Y hay que escuchar a quienes representamos.

Nomdedéu ha dit...

Perdó, perdó, perdó. En castellà govern s'escriu amb "b" i no amb "v". És la falta de costum ;)

Anònim ha dit...

Enric:
Una pregunta. ¿Hay algún medio para subir fotos en este Blog?.
Lo pregunto porque en alguna ocasión alguna que otra denuncia-deficiencia podría avalarse con la foto.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

Lamentablemente no. Yo como administrador puedo subirlas a los post, pero los comentarios no permiten subir fotos. Lo siento.

Anònim ha dit...

De tota manera penjar fotos és una bona idea, caldria si pot ser que la gent que tinga fotos i vulga que ixquen te les feren arribar d'alguna manera i tu posar-les.

Anònim ha dit...

Enric:
Se ha subido a la luna. Luego tiene que haber un método para subir fotos. No a la Luna. A tu Blog.
Tonet me apoya. Gracies Tonet.
Saludos.

Anònim ha dit...

http://castellonopina.blogspot.com/2005/05/mas-limpieza-y-menos-seudoanuncios.html

Ya por el año 2005, denunciamos la practica de poner carteles en las farolas, fachadas, etc. Y lo único que conseguimos es que desde la Tenencia Alcaldía al frente Ximo Torres, se nos aísle e ignore. Pero ya le falta poco para estar de concejal, ganar una pasta larga, y fumar puros de los mas caros, (por cajas)eso es la tradición.

Pero de preocuparse de las denuncias publicas que desde el Blog Castellón Opina, de eso, que se encarguen otros.

No soy Nacionalista. Pero no quita que a veces, digo a veces, coincidamos en algunas de las propuestas que en tu blog sale, y que como verás en el enlace, ya se dio en su día una avanzadilla de lo que nos esperaba.(como así lo veo por tu entrada)

Ahora tenemos también, la publicidad de tías en pelotas del afamado centro de ocio LAS PALMERAS, (DE QUIEN SERA?) El centro no la responsabilidad de mandar quitar los carteles colocados en todas las farolas del paseo Buenavista.

PUES NADIE, EXCEPTO LA AUTORIDAD PORTUARIA QUITA LA CARTELERIA, y el Distrito Marítimo se inunda cada estreno con la despelotada de turno.

No, piensen que soy un puritano, solo es que estoy hasta los c. de responder a las preguntas de mi hijo. Justamente el bus del cole para frente a una farola violada.

Un saludo, y Feliz Navidad a todos, incluso a los del PP, a ver si los polvorones de estas fiestas los hacen mas próximos a los ciudadanos, y piensan mas en todos y algo menos en ellos.

La Mirad D

Anònim ha dit...

Jo sóc nacionalista i t'entenc perfectament i estic d'acord amb tu, pensa que ser nacionalista comença per la defensa d'allò que tenim més a prop i que d'alguna manera està sent agredit.

Nomdedéu ha dit...

Certament estaria bé poder pujar fotos, però no es pot. Altres sistemes ho poden fer, en blogspot, que és on està allotjat este bloc no es pot. Però mirarem la formula de fer-ho possible, encara que siga amb un link de denundies, en base a un altre format de bloc o de web.
Castellón Opina: esteu en la meua llista de "favoritos". Visite el bloc amb freqüència. És obvi que hi ha moltes coses que no són patrimoni ni de la dreta, ni de l'esquerra. Com no ho són dels nacionalistes o dels no nacionalistes, o dels nacionalistes d'un altra de nació. El respecte al mobiliari urbà, la neteja viaria, unes mínimes normes de civisme, són, o haurien de ser, patrimoni de la ciutadania, i de tots i cada un dels seus representants.

Anònim ha dit...

En las valla del Pinar del Grao, desde hace semanas, ha colocados unos carteles (bien puestos, eso si) anunciando artículos deportivos.
Están sujetados con bridas de plástico. Quitarlos es facil. Tijeras y al suelo.
Pero a mi no me corresponde esa labor.
Que los quite el Ayuntamiento, que cuando quiere si que se apresura a eliminarlos.