24 de març, 2009

"VÀTER". Mediterráneo. 26.03.09

Hi ha moltes coses que no entenc. Moltes. No entenc com funciona un accelerador de partícules; no entenc perquè Gates (portes) va batejar com Windows (finestres) el seu sistema operatiu quan ho tenia tan fàcil; no entenc en que està pensant el perruquer de Pitingo; i no entenc perquè la cua del vàter de les xiques sempre és més llarga que la dels xics.
L’altra nit, a L’Ovella Negra (ai!) n’hi havia dues, de cues. Una per al de xics amb tres indivius (entre ells l’inspirador d’este article), i una per al de xiques amb 8 ó 10 dones. No sóc l’únic al que li donava vergonya haver d’esperar-se escassos dos minuts, mentre elles n’havien d’esperar huit o deu. "Els xics ho tenim més fàcil", va dir u, "sí, sobretot perquè no vos molesteu ni en apuntar bé", va contestar una.
El cas és que al dels xics hi havia una tassa aillable amb la seua pròpia porta, i un urinari d’eixos en els que si falles, ja t’ho hauries de fer mirar. Els tios entràvem de dos en dos, elles, que per qüestions fisiològiques i de vestimenta tarden més, tenien només una tassa, amb la qual cosa s’allargava més la cua. Curiós, no? A sobre, a la majoria dels pocs llocs on hi ha vàters adaptats per gent amb movilitat reduïda, o canviadors de bolquers, sempre està en el de dones.
No ho entenc. No entenc que encara hàgem de diferenciar per gènere, no entenc que els tios tinguem sempre dues opcions i elles una (i sovint compartida), no ho entenc. Això també és política de gènere.
Si és un problema d’higiene, em compromet a afinar la punteria. I si és de més portes aleshores no li ho encomanem a Gates, que el sistema se li penja, i francament quedar-te penjat al vàter...

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara que ja han passat festes i amb el tema de pixar i festes al carrer pense que qualsevol acte al carrer de colles, gaiates o de qui siga hauria d'anar acompanyat per l'obligació municipal d'incloure cabines per pixar, cas contrari passa com tots els anys a la Magdalena que pels carrerons al voltant d'on fan algun tipus d'actes baixen rius de pixarrades que encara hui que ja han passat alguns dies l'olor es fa més que evident.

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

El que pasa en madalena es vergonyos, sent sincer, pareix que les normes es trenquen, sobre els vaters, els bars tenen cuasi sempre vaters per a dones i homes, i normalment no hi ha que esperar molt, pero en madalena, tot el mon esta en els bars i es normal que se sobresature.

Nomdedéu ha dit...

això que dius Tonet, ho vaig proposar com obligació en l'ordenança de convivència, en tot espectacle públic.
No van acceptar l'esmena invocant que seria matèria d'un altra regulació. Estem esperant, tic-tac,tic-tac

Anònim ha dit...

Anar al WC també s'ha d'incloure en la Política...
Ah,quins serveis més bonics ,Enric.D'on són,de no se sap on o estàn a Castelló? No els he vist mai...M'ha fet molta gràcia la fotografia.

Anònim ha dit...

Per a que la ciutat es plene de waters, sols cal portar al papa.

Nomdedéu ha dit...

el Papa és diurètic, si.
No sé d'on és la foto Larua, l'he "furtat" a internet

Anònim ha dit...

Avui en dia tots som diuretics,no? Entre les dietes,l'aigua que s'ha de beure,els medicaments per eliminar líquids...Però crec que Castelló no és de les ciutats pitjor "servides" en serveis WC,..
El nou post,Enric,dóna un respiret entre els espies,corruptes etc.Crec que has fet molt bé en introduir-lo ;després de unes festes costa tornar a encarar-se en els problemes dels governants.No sé si és que n'estàs preparant un que ens deixarà esclafats del tot.Salutacions a tots.¿Les festes bé,no?

Nomdedéu ha dit...

bé, si, cansadetes però bé.

Anònim ha dit...

Un tema interessant. Ja també m'ho he plantejat moltes vegades. Per què ha d'haver un vàter d'homes i una altre de dones? En ma casa, al menys, la meua dona i jo anem al mateix i fins ara mai no hem tingut cap problema. I una cosa que tampoc m'agrada és això dels urinaris penjats. Mira, a mi em pareix més higiènic torcar-se amb un paperet que espolsar-se-la, i això als penjats no ho puc fer.

Nomdedéu ha dit...

la meua dona és mestra d'infantil. Els alumnes de 3 a 5 anys comparteixen vàter sense distinció de genere. A primer de primaia, però, els separen!!!
Clar que pot haver un moment en el creixement en que aparga el pudor o la curiositat comprometedora. Ja ho sé, però sense dubte menys problemes tindran els que estiguen avesats a compartir que els que no.
Jo sóc nudista, he passat algunes vacances en un camping nudista, molt familia i tal. Parlant amb gent que fa anys que hi va deien que els seus fills són nudistes des del primer dia, però que observen que als 13 o als 15 anys, alguns sincomòden. Els canvis del seu cos els incomoda, i passen un o dos estius, escamotejant el seu cos als ulls d'altres (cosa difícil en un camping on el tèxtil està prohibit en tot el recinte), però que l'estiu següent, tot torna a la normalitat.
Per tant, si a l'escola comparteixen vàter des de menuts, potsér caldrà prestar atenció a una edat determinada, però després tot tornarà a la naturalitat.
Educant-nos a compartir des de menuts, compartirem de grans sense problemes.

Anònim ha dit...

Ah,ens estem assabentant de coses interessants.No m'ha donat mai per anar nua a la platja.Ho hauria d'aver provat ,si més no,a alguna etapa de la vida...Només vaig nua a la dutxa.Vaig tenir una época que em va donar per portar moltes flors....al cap,a la roba,a tot el que em posava,apropiar-me de la moda "ad lib" tan blanqueta i tan mona...però nua ,mai.
A mi m'agrada que als llocs públics els serveis siguen separats,per variades raons:sobre tot higièniques;no m'agrada trobar-me urea per tot arreu,i molts homes tenen poca punteria...les dones estem més temps retocant els nostres ornaments als serveis i els homes protestariu,fixe,així que crec que la separació està bé.Clar que si ve el Papa o hi ha un esdeveniment important,o si la necesitat d'anar al WC és sumament imperiosa segur que entrariem on fora,sense tants tiquis miquis.
Ah i ningú ha parlat de totes les pintadetes ,ralladetes dibuixets i mandanguetes que els xiquets i no tan xiquets escriuen als serveis de les escoles o Insti o Uni...Igual és tema per un altre post.S'aprenen moltes coses si et dediques a llegir escriptures tant senzilles o plenes de seny i sabiduria popular com la que molta gent il·lustra unes parets tant íntimes.

Anònim ha dit...

En el pinar del grao, con o sin magdalena, te toca hacer pipi (o lo que sea) al aire libre. Los wc están cerrados.
Se gastan el dinero para nada.

Anònim ha dit...

Esto no tiene nada que ver con el pipi. Pero si con una posible cagada.
Cerca del segon moli, al lado de la calle Prades Safont (pai lledo) , hay un arbol casi caido.
A pocos metros, parque de juegos de antaño, frecuentado por niños/as.

Anònim ha dit...

Del tema de l'accelerador, jo he treballat en un (el més gran!) i et dic que tampoc acabe d'entendre com funciona, o siga que no et preocupes. I el senyor Gates sap més de marketing que tots nosaltres junts.

Ara en serio: a mi m'agrada molt els bars que tenen una pared amb manisetes per pixar (com el Raspabar a Castelló). Em pareix pràctic sobre tot quan vas tan borratxo que ja no apuntes. I els waters móbils eixos que són 4 pixaderos confrontats em pareixen meravellosos (per que ja no fiquen d'eixos?).

La qüestió és que per que un home pixe només és necessària una pared (o un forat), però les dones per fisiologia i moltes vegades també per la indumentària que porten necessiten més espai i temps.

Però ben bé, crec que a magdalena hi ha més cua al bany de dones que al de homes no per el temps que ens costa pixar, ni per que hi haja una pared o no, sinò per que els homes tenim la (molt mediterrània i guarra) tradició de pixar al carrer (el carrer mealla és tota una tradició), i a les dones les dona més vergonya.

Salut!.

Nomdedéu ha dit...

amb aquesta entrada hem aconseguit fer un tractat sobre micciologia. Cosa no molt d'esperar en un bloc pretesament polític.
Però la política, també és saber pixar en la direcció del vent

Anònim ha dit...

Enric, com que eres regidor a Castelló, volia fer-te un comentari, a vore si es pot incidir en este matís des de l'Ajuntament, o resulta ser una tonteria.

Resulta que quan vaig en cotxe per la CV-10 direcció nord i arribes a l'eixida Castelló Nord, tens perfectament indicat en la pròpia carretera com arribar a l'AP-7.

Però si et fixes, fent el recorregut contrari, quan vas per l'AP-7 i arribes a l'eixida de Castelló nord, no hi ha cap indicació, ni senyal, ni res que se li parega, indicant la CV-10. Continues, i enfront de molts desviaments i encreuaments, no t'indiquen res.

Jo visc a València, i quan hi torne, per estalviar-me legítimament uns euros, procure eixir-me'n en Castelló nord, i anar per la CV-10.

No sé si és qüestió d'ignorància meua que no sé trobar l'enllaç, o és que, directament, en direcció nord-sud no hi ha un enllaç AP-7 / CV-10; o si existeix, no està indicat. Pense que hauria d'indicar-se en la pròpia AP-7, i per descomptat, fora d'ella.

Moltes gràcies i bon dia

Nomdedéu ha dit...

doncs ara mateix no t'ho sé dir. M'hi fixaré i ho comentaré amb el departament de trànsit que són els responsables de la senyalització viaria.

Anònim ha dit...

Levante de Castellón de hoy.
Página 9.
Noticia: El XXV aniversario del IES Ribalta viaja a Bruselas.
Lo ha celebrado colgando un (singular)pancarta en un edifio en obras de Bruselas.

No sé si habrán estado en Bruselas, pero esa foto pertenece a un fotomontaje que se puede realizar con el programa PhotoFunia.
Es un programa que no se instala en el ordenador (on line, creo que se dice).
¡Mas seriedad, señores!.
Vicent

Anònim ha dit...

Jo en lo tema de l'AP-7 li veig un problema de diners, i m'explico: l'altre dia apareixia un noticia dient que AUMAR estava pensant en denunciar a la Generalitat per competencia ilicita al fer una autovia gratuïta (CV-10) que li lleva pas de vehicles a la autopista (mana collons!!!). Si pujes des de València pots triar tirar a pagar o a gratuït des d'Almenara. Però si vens des de Vinaròs per l'autopista, a ells els interessa que continues pagant fins a Almenara. Suopso que per això no els interessa posar cartellets de possible eixida a la CV-10.


Sergi

Anònim ha dit...

Una de consecuencias de la Magdalena.
En la plaza Herrero Tejedor hay un espacio con juegos para niños.
Hay dos rotos. Uno es la escalera que sube hacia la pared de cuerdas. Está completamente suelta.
El otro es una barquita en la que caben unos cuatro niños y que estaba sujeta al suelo con dos muelles. Como mínimo uno de los muelles está roto.
Nomdedéu, sé que a ti te escuchan con estas cosas.
Julia

Nomdedéu ha dit...

demà faig les gestions

Anònim ha dit...

Vilaweb. dimarts, 14 d'octubre de 2008

Dones que volen pixar al carrer

A Barcelona ha sorgit un moviment de dones, que es mantenen en l'anonimat i que no han respost a aquest diari, que reclamen el seu dret de poder orinar al carrer, com una forma de lluita feminista. Es queixen que «els homes pixen al carrer amb orgull mentre que per a les dones és un símbol de vergonya». També opinen que no hi ha suficients lavabos públics i que no estan prou nets. I per això han marcat uns punts amb una estrella vermella –situats entre contenidors de deixalles o amagats en racons de Ciutat Vella i l'Eixample– on practicar el «pixing», acció prohibida per l'ordenança de civisme i que pot costar una multa d'entre 300 i 1.500 euros.

Nomdedéu ha dit...

quan vaig esriure este artícle, correcuites perquè no se m'acudia cap tema i vaig anar apurant abans d'entregar, no podia sospitar de cap de les maneres que donaria per tantes entrades, i debats tan interessants.
el proxim dia que no sàpiga de que escriure parlaré de l'utilitat sanitària d'operar-se de fimosis, hui n'he llegit un article

Anònim ha dit...

Ni idea de la tal noticia de Barcelona.
Hi ha tantes coses que reivindicar,que reclamar el dret de fer pis pis al carrer les dones ho trobe absurd ,ridícul i que no comporta cap ventaja a les dones.MAlgrat el meu parer si alguna dona vol fer-ho,per mi,pot fer-ho.Pot ser que alguna fora atrevida,però el que no pot el sentit comú ho podrà la multa de tants euros.Tant la noticia com el concepte d'ella,la trobe penosa.

Anònim ha dit...

De part del grup municipal del BLOC Vila-real, enhorabona per la merescuda "naranjada" que avui t'ha donat el Mediterraneo.

Endavant Enriq!!

Anònim ha dit...

perdo, Enric!

Nomdedéu ha dit...

No passa res, ells han posat "Javier" que és un periodista del Mediterráneo.
Gràcies.
Però és un premi a la coherència del BLOC, per tant, també vostre.

Anònim ha dit...

Laura:
Puede parecer ridiculo reivindicar hacer pis en la calle.
Pero mas ridiculo, es hacer con dinero de los contribuyentes, unos wc en el pinar y tenerlos cerrados.
Hubo un tiempo, que por una intervención quirurgica, (prostata), necesitaba orinar con mucha frecuencia. Es mas, me meaba encima. Tenía que llevar paquete como los niños/as. Y me hubiera gustado que algun agente me hubiera denunciado por mear en un pino. Pero no lo consegui.
Me solidarizo con las mujeres que reclaman urinarios.
Sus razones tendran.

Anònim ha dit...

¿cuantos WC publicos hay en Castellon?.

Anònim ha dit...

PP=PSOE quant es tracta de fotre als nacionalistes que prompte es posen d'acord, al País Basc està passant amb els acords PPSOE per governar i ací passa alguna cosa pareguda amb el 5%, també casos similiars han passat al govern de Navarra, són més espanyols que El Qixot.

Sergi ha dit...

Al PP i al PSOE ja podem anant anomenant-los el BIPARTIT, pq tens raó Tonet; estan tot lo dia tirant-se los trastos al cap però això només és per a eixir als periòdics, per a temes grans que només beneficien al centralisme madrileny l'únic que fan es sucursalisme i SEMPRE ficar-se d'acord.

Anònim ha dit...

Importante:
Hoy he recibido del +79112011800 un mensaje: "BHL:Tenemos pendiente de entregar un paquete al titular (mi número de movil). Si es Vd., por favor contacte con nosotros al 905433523.

He entrado en internet y veo en la dirección http://www.elrincondelsymbian.com/Foro/discusion-general/69582-me-huele-mal-el-timo-de-bhl.html, hablan del tema.

Saludos, y no dejeis que os engañen.