06 de juny, 2012

"CERVERA I L'EQUACIÓ IMPOSSIBLE" - Mediterráneo - 07-06-12


El diputat del PP, Sr. Cervera (el recordaran, és el Conseller que va deixar un forat econòmic en Sanitat, i que als 15 dies de dir-li que no repetia, va confessar que el successor no podria ni pagar les nòmines), diu que amb el pla de pagament als proveïdors es crearan 1.500 llocs de treball. Si em quedaren cabells al cap, me’ls estiraria!
Anem a vore si diem les coses conforme són. El pla de pagaments a proveïdors és una formula extraordinària ideada pel govern de Rajoy per intentar que els ajuntaments paguen el que deuen. Ho deuen, perquè alegrement i irresponsable, (el PP governa sobre més del 85% de la població via ajuntaments) al llarg d’anys han anat fiant les inversions al dèficit. Fent coses que no podien pagar. I la conseqüència ha estat precisament eixa, que no s’han pagat.
Desenes, centenars, milers d’empreses, han prestat serveis i han vist com no els hi pagaven. Especialment greu este tema per a les empreses més menudes i mitjanes, i dramàtic per als autònoms. Quan un empresa no cobra no pot pagar nòmines, i quan no pot, acomiada. Ara molt més fàcilment i econòmica, gràcies a la reforma del partit del Sr. Cervera. Els impagaments dels ajuntaments han destruït directament centenars i milers de llocs de treball. Empreses que ha reduït plantilla, empreses que han tancat per sempre més, autònoms que s’han vist obligats a baixar la persiana... El PP és el responsable directe de la destrucció d’ocupació. 
El famós pla consisteix en intervenir econòmicament els ajuntaments més deficitaris, Castelló per exemple. L’estat reclama conéixer les factures pendents, exigeix un duríssim pla d’ajust que condiciona els pressupostos municipals fins al 2022, i a canvi, permet als ajuntaments demanar crèdits caríssims a bancs que van comprar els diners públics a preus baratíssims.
Dir que pagar les factures genera llocs de treball és reconéixer que no haver-les pagat els va destruir. El problema de l’equació és que no funciona. Les empreses tancades, els autònoms sense feina, agrairan cobrar, per fi, el que se’ls hi deu. Però les empreses no tornaran a obrir-se. I si Cervera no ho sap, ho hauria de saber. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Puc fer-te una pregunta?
Enric, tu eres d'esquerres?

Jo és que vull saber-ho, perquè no contemple la possibilitat de votar a un candidat que no siga d'esquerres. Per molt que em venga la moto que això d'esquerra-dreta està anticuat, o que és de centre (em sembla bé, però jo no ho sóc).

Note que sota el terme progressista, es vol enganyar a la gent d'esquerres. Perquè no és el mateix ser progressista que ser d'esquerres. UPyD es defineixen com a progressistes, però Ynestrillas va demanar el vot per a ells.

Moltes gràcies!

Nomdedéu ha dit...

Jo sóc socialdemòcrata. No sé si he afinat prou.

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ok. Sabent això estic més tranquil poden votar-te. La socialdemocràcia és una ideologia d'esquerres. Ara bé, no la socialdemocràcia que ha aplicat el PSOE, que com sé tu tampoc vas ser partidari. No obstant, jo em situe una mica més a l'esquerra, per exemple sent un dels meus referents l'ex-president xilé Salvador Allende.
De tota manera en la diversitat de l'esquerra podem coincidir en una gran part dels assumptes.
En allò que sí coincidisc amb tú és en la defensa del País Valencià com a nació. Per tant m'agradaria un Compromís profundament d'esquerres, però també 100% valencià.

Gràcies i salut!