27 de juliol, 2012

"FELIÇ ANIVERSARI, ALCALDE" - Levante-EMV - 28.07.12


Com fa un anys que el número 5 de la llista municipal del PP va heretar l'alcaldia de Castelló, ha considerat oportú fer un balanç. Té la seua gràcia perquè en realitat el balanç ja el va fer en el debat sobre l'estat de la ciutat celebrat fa escasses setmanes, coincidint amb l'aniversari de les eleccions.
Però clar, ja aleshores, l'alcalde Bataller va dir que el PSOE, que és qui va proposar el plenari, tenia massa pressa, i que ell ja tenia previst fer el balanç segons el seu propi calendari, que poc té a vore amb el procés democràtic de les eleccions, sinó amb el una temporalització que comença quan ell fou ungit primo (inter pares). Que roïns els de l'oposició que volien desbaratar la seua campanya d'autopromoció, que pretenien marcar el tempus que els interessa, i no el que li pot interessar a ell.
Finalment, però, dijous, Bataller es va fer la foto amb tot el seu equip. Foto per cert, digna d'anàlisi. Recorda aquelles fotos familiars de la comunió on si mires un per un, veus el que els hi passa pel cap. La iaia disgustada perquè està a segona fila, Carlitos enjogassat, la tia Cristina de morros perquè han posat al costat del prota a la cosina Dolores. En fi...foto de família. Cada família té les seues misèries.
L'alcalde parlava al seu balanç de 700 reunions i 238 accions basades en un decàleg que ara esmicolarem.
1.Prioritzar l'atenció social i els serveis. Només cal preguntar a les associacions d'eixe àmbit. Les que han cobrat ho han fet amb retards de més d'un semestre. O pregunten a la gent del transport adaptat què pensen d'haver de pagar més pel seu transport del que pagarien si pogueren gastar l'autobús de línia.
2.Dinamitzar l'activitat econòmica amb la llicència exprés. Té gràcia que diga això, perquè en realitat es tracta de la mera aplicació de la Directiva Bolkestein (123/2006/CE) aprovada pel Parlament Europeu el 28 de desembre del 2006!
3.Millorar la qualitat de vida amb una ciutat sostenible. Em permetran pecar d'immodest. Algú sap qui és el regidor o regidora de sanitat? Algú sap d'alguna acció d'eixa regidoria? Des que el 2007 vaig deixar de ser regidor de sanitat, no s'ha presentat un sol programa nou, no s'ha fet cap dotació... 
4.Equilibrar ingressos i despeses al pressupost. No m'entretindré. Això és un mandat legal i comptable. Gràcies alcalde per donar la raó al BLOC en reconèixer que fins ara el pressupost era una ficció. Pressupostaven ingressos incerts, per justificar despeses inassumibles. Al final, dèficit!
5.Potenciar el contacte diari amb els ciutadans. Supose que fa referència a la moció presentada per el meu grup i que tant van discutir ells, de que els veïns puguen formular preguntes als plens municipals, o a la proposta del meu grup de que les associacions de veïns tinguen un espai al web municipal. Cas contrari, ignore a que fa referència.
6.Reivindicar totes les infraestructures pendents. Hi ha una cosa que els hi costa d'entendre a esta gent...nosaltres des de l'oposició podem reivindicar, ells des del govern absolut (ciutat, diputació, país, estat) han d'executar. Quan l'alcalde reivindica i l'obra no es fa, queda en evidència el seu nul pes.
7.Mantenir els serveis urbans. És una evidència que s'han deteriorat de forma clara. Hi ha menys mitjans per manteniment o neteja, per exemple. Només cal mirar l'estat de manteniment dels parcs infantils, del paviment de molts carrers, de la vegetació d'algunes places... Qualsevol dia ens faran tornar la “Granera d'Or”!
8.Fraccionar els impostos, diu, però això ja es feia abans que ell fos regidor. I ell i el seu equip han votat reiteradament en contra de les propostes del meu grup per tal de fraccionar-ne d'altres, i sobretot, d'informar als ciutadans sobre en que gasten els seus diners.
9.Potenciar l'atractiu turístic amb els esdeveniments esportius. Això va ser molt evident en el període 2007-2011 en que Bataller no era encara regidor. I ara, el que ha fet és retirar-li a Sales eixes competències, quan va ser ell qui creà el programa esportiu. A mi ja m'està bé, és el meu grup qui demana una “vila olímpica” a l'aeròdrom perquè sabem que el turisme que deixa diners és l'esportiu. Ells continuen amb això de les llengües.
10.Desenvolupar el nou pla de mobilitat urbana. Supose que es refereix a ferir de mort el Bici-cas, a una política erràtica de zones blaves de “quita y pon”, a tindre el servei d'autobús pitjor valorat de tot l'Estat, o a voler travessar il·legalment el Ribalta amb el TRAM invisible.
Gran balanç. Happy birthday Mr. President. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola:
Tengo una curiosidad.
El Segon Molí, fué restaurado. El coste de la restauración dicen que fué mas de 50 millones de pesetas.
Quisiera saber si la ciudadanía puede visitarlo y en qué horario.
Muchas gracias por su atención.
Saludos.