01 de març, 2006

"NO EN EL MEU NOM". Mediterráneo 2.03.06


El Sr. Mulet va presentar en públic la donació per part del seu autor de 50 exemplars d'un llibre, i anuncià que es repartiria entre els centres escolars i biblioteques. En el passat Ple de l'Ajuntament vaig llegir-ne alguns paràgrafs i quedà acreditat, que el llibre defensava tesis bel·licistes, parafeixistes, homòfobes, justificava el colpisme i en suma era un panegíric, mal dissimulat, del nacional-catolicisme. Tant és així que, el dilluns següent, la Comissió de Cultura va acordar unànimement retornar els llibres a l'autor i declinar-ne la distribució, per no ser compatible amb l'educació en valors democràtics.
El Sr. Mulet va interpretar que jo l'acusava de donar suport al contingut del llibre. No ho faig. De Miguel Angel Mulet em separen políticament moltes coses, però crec que és un demòcrata. Eixa no era la meua crítica. Allò que jo critique és que l'Ajuntament acceptara distribuir entre els escolars una obra com l'esmentada. Vull creure al Sr. Mulet quan diu que no coneixia el contingut del llibre. I eixe és el problema, és evident que algú hauria de decidir quines obres publica l'Ajuntament, a quines dona suport, a quines en facilita la distribució, i a quines tot simplement no se'ls ha de donar cap facilitat per a la seua difusió. Això demana d'un consell assessor, organisme que o bé no existix, o bé no ha estat consultat o bé en aquest cas ha fallat deixant en evidència al regidor i diputat de cultura.
Honora a Mulet haver-se disculpat en la Comissió. Crec profundament en la llibertat d'expressió però totes les opinions no son iguals, ni totes son responsables, ni totes son respectables. I les institucions públiques no han de donar pàtina democràtica a qui atempta directament contra la democràcia. Cal ser responsables. Te raó Mulet quan afirma que és l'autor el responsable d'allò que escriu, i tinc raó jo quan postil·le que cadascú és responsable d'allò que apadrina.

2 comentaris:

Vicent ha dit...

Ha prevalecido la lógica. Saludos.

Nomdedéu ha dit...

No pretendia otra cosa. Lamento el espectaculo en el que se ha visto involucrado el Ayuntamiento. Algunas veces los políticos arriesgamos demasiado para apuntarnos un tanto, una foto, una gestión en principio positiva para la ciudad. Deberiamos ser más prudentes en beneficio de todos
saludos