12 de juny, 2007

"MILLOREN ELS SERVEIS SANITARIS A LES NOSTRES PLATGES. UN INCENTIU PER AL TURISME" Crònica. 14.07.07


Estiu rere estiu, l'equip de govern presenta la seua campanya de banys assistits, de socorrisme a les nostres platges i de majors i millors serveis als banyistes. I estiu rere estiu, des del BLOC diem que està bé, però que es millorable. Que ho és ho demostra el fet que cada any, s'amplie la cobertura de l'anterior. No perguem massa temps en tota esta història. Les nostres platges tindran una hora més de servei de socorrisme i primers auxilis. Han creat una polseres identificatives per als mes menuts, que duran el número de telèfon dels pares per si es perden. Repartiran unes targes fotosensibles que advertiran els usuaris del risc de l'exposició exagerada al sol. I tindrem tres espais de banys accessible, dotades per facilitar les coses a la gent amb mobilitat reduïda. Que volen que els diguem? Ens sembla be. Nosaltres fariem el mateix.

51 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix que les platges cada dia són millors, però cal parlar-ne i força de la qualitat de les nostres aigües. Té la coporació local fet algun informe sobre aquest tema? M'agradaria saber-ho. Moltes gràcies

Nomdedéu ha dit...

En realitat, administrativament les aigües de les platges no són competència municipal. En qualsevol cas, hi ha una ecoauditoria feta des de fa any i mig, de la que l'oposició no n'hem aconseguit còpia. Però ja t'adelante que no en dirà gran cosa de les platges

Anònim ha dit...

i les depuradores ? funcionen bé o a mitges?. l'aigua d'elles va a parar a la mar.

Anònim ha dit...

La depuradora de Castelló ha quedat insuficient des de ja fa algun temps. La veritat és que la població de Castelló ha crescut prou a diferència de la deupradora que no ho ha fet tant. Per tant, com no poden tractar l'aigua que els arriba la depossiten i la depuren per la nit, aprofitant les hores de menys cabdal. Després hi ha que dir que no es reutilitza tota la de caldria per a regadius i jardins. I existeix un altre problema, quan plou, i ja sabem tots com plou a Castelló, al no tindre capacitat de replegar l'aigua, eixa se'n va a la mar, podent-la aprofitar molt més i amb uns cicles de depuració menys costosos. Per tant la depuradora de Castelló podrie funcionar millor.

Anònim ha dit...

Pues, primero aprovechar los recursos, y luego pedir.

Anònim ha dit...

Sabeu com quedarà de serveis higiènics, bàters, duxtes...?

Anònim ha dit...

Dentro del pinar del Grao hay grifos de agua potable?

Nomdedéu ha dit...

No tinc constància, Ali. Ja ho preguntaré, però no s'han anunciat novetats respecte a l'estiu passat

Anònim ha dit...

Si heu de fer el mateix que el PP, votarem directament al PP.

Anònim ha dit...

Antoni Porcar que ha estat en les últimes dues dècades la cara del nacionalisme valencià en la ciutat de Castelló, que ha estat portaveu nacionalista en l’ajuntament de Castelló 16 anys, en quatre mandats, primer amb la UPV i després amb el Bloc Nacionalista, als seus 56 anys deixa el partit on ha militat fins ara.

Antoni Porcar ha declarat a ANNA notícies que els actes tenen conseqüències i que l’actitud de l’actual direcció del BNV, de constants agressions cap a la seua persona, l’han portat a l’obligació moral de donar-se de baixa per no acabar ser un ressentit dins del partit. En el pla polític ha manifestat que actualment al Bloc el veu erràtic, sense ideologia, ni estratègia en les persones que el dirigeixen, de política de vol curt, plena d’embolics, pactant amb uns i altres, i sense una vocació majoritària.

Nomdedéu ha dit...

I tu que proposes? Que ja comence a estar-ne tip dels comentaris d'esta classe. Vota a qui vulgues.
A vore? A tu et sembla malament que s'allargue en una hora el servei de socorristes? Estas en contra de que hi haja més zones de bany per disminuits físics que fa un any? Quin és el teu problema?
Que faries? Que vols que diguem? Com ho fa el PP està malament? I quan el PP porta a la pràctica una moció presentada pel BLOC també l'hem de criticar?
Ho demane seriosament, dis-me que és el que et sembla malament dels nous serveis. Igual és que jo no li se vore la vessant de dreta dura i espanyola

Anònim ha dit...

NO entenc res...
Perquè...????????????
Toni es per mi la persona que millor representa el que es el Bloc.
Si jo soc del bloc ho soc per gent com Toni, Nomdedeu...
No ho entenc, i hem fa molt de mal...

Anònim ha dit...

Toni, per favor, que ens deixes orfes, malament, molts estem ací per tu.

Nomdedéu ha dit...

No sóc jo qui ha de donar les explicacions. Si algú ha de fer-ho és Toni. Només puc dir que dilluns va estar a l'ajuntament i m'ho va comunicar. Ja fa moltes setmanes que m'ho havia anunciat que segurament ho faria. Em va dir que estava a la meua (a la nostra disposició absoluta). Porcar ha estat, és i serà si ho vol, un referent per nosaltres. Eixa forma personal d'entendre la política i el compromís amb el seu poble ha fet que molts de nosaltres ens sentim molts proxims a ell. Però eixes mateixes formes personals de fer les coses, són les que expliquen, crec, esta decissió. ç
Jo la respecte però no la compartisc. És el seu dret, peròi és evident que alguna gent la gastarà per atacar-nos, per atacar-me a mi personalment, que sembla l'esport de moda.
Toni afirma que es dona de baixa, perquè considera que l'actual direcció del partit no te un projecte clar, és erratica i està mañbaratant el treball de molta gent durant molts anys.
Creu, a més, que determinades persones que ocupen llocs molt rellevants en la direcció, s'han portat malament amb ell personalment i diu, que si no prenia esta decissió, es sentia absurd treballant per i amb, la gent que segons ell enten, l'ha agredit verbalement moltes vegades.
Cada persona pot pensar el que vulga. Toni ha pres esta decissió, i també ha dit que no és definitiva. Que deixa la porta oberta a tornar.
El compromís de Porcar amb Castelló i amb el País, no es trencarà per diferències de projecte, d'estil, o fins i tot personals, amb dirigents del BLOC. El seu compromís amb el BLOC si. Però això és un altra cosa.
No compartisc la seua decissió, la comprenc personalment, i no seré jo qui llence la més mínima crítica a algú com Porcar, a qui respecte, estime i admire. Malgrat que de vegades, com ara, pugam no coincidir.

Anònim ha dit...

Potser la gent que està fora del partit ho interpretarà d'una manera diferent això de la baixa de Porcar.Però els de dins podran recordar "l'operació Albero" que descavalcà Porcar del primer lloc de la llista autonòmica quan era el candidat que el partit a Castelló volia.Recordaran que Porcar pergué per un vot en un congrés la possibilitat de ser President del Bloc i els que guanyaren no han cessat de barrar-li el pas des d'aleshores fins evitar que fora el candidat novament al 2007.És la por dels mediocres amb poder cap a la gent vàlida que els pot fer ombra.S'ha d'entendre la decisió de Porcar. Pots tenir intacte el compromís pel país, el nacionalisme, però quan la il·lusió que et feia un projecte com el del BLOC fa aigües perquè no estàs d'acord amb l'organització ,la direcció , l'estratègia (si és que n'hi ha)etc, el millor és plegar. Algú potser dirà que el que cal és aguantar i fer oposició interna, però és molt humà haver-se fartat de perdre sempre.

Nomdedéu ha dit...

És humà i és respectable. I en res no variarà la meua estima, consideració i admiració per Toni Porcar.

Anònim ha dit...

És una llàstima que Toni Porcar haja plegat. Molts estem ací per gent com ell i per gent com tu, Enric. I seguirem.

Esperem que algun dia Porcar torne i puga exercir del que és: un quadre polític magnífic i que de segur que ens faria jugar en primera divisió sense ajuntar-se amb anacrònics.

Anònim ha dit...

No sóc votant del Bloc, però conec Toni, i em sap mal que gent tan vàlida com ell acabe així. El país Valencià necessita gent com Toni, com Ramon Cardona o com J. A. Oltra. És per tot lo món conegut que Toni era contrari al Compromís, però va voler sumar-se al projecte. El resultat, però, és per tots coneguts. Imagineu que els caps de cartells en lloc d'Albiol-Panyella hagueren sigut Toni Porcar-Ramon Cardona? Crec que alguna cosa haguera canviat. No parle ja del resultat electoral, això mai se sap, però el que sí que conec és la capacitat de treball d'estes dos persones.
Per cert, he sentit que a la Vall també s'ho deixa Olímpia Aznar. No res, que som pocs, malavinguts i cada vegada menys.
Quin país, senyor, quin país...

Anònim ha dit...

Enric, canviant de tema, i ja sé que este no és el lloc, però me pots dir per què s'ha deixat escapar una subvenció er a incrementar el fons bibliogràfics de les biblioteques municipals que donaven la Conselleria i el Ministeri de Cultura?
A València i a Alacant els han donat 123.000 €, a Elx 121.796 €, a Vila-real 26.615 €, a Torrent41.990 €....
Pel que veig l'Ajuntament, o millor dit el seu equip de govern es preocupa més per les grans obres que pel dia a dia de la cultura. Sóc usuari de les biblioteques públiques perquè els llibres són molt cars, i he vist que l'Ajuntament no ha demanat esta subvenció, i m'ha sentat molt malament. No sé si fa molt o poc que has anat per la biblioteca del carrer Major, que és municipal, però la veritat és que hi ha biblioteques de pobles més menuts molt millor equipades que aquesta.

Nomdedéu ha dit...

Doncs he de confessar que pot fer ben be 6 mesos que no vaig a la biblioteca. Confirmaré el que dius, i si és així (no ho dubte, però seria irresponsable tirar-me a la piscina) demanare'm explicacions.
Tens raó enric. Tots dos partits van decidir prescindir de gent com Porcar o Cardona. Un luxe, com tots els luxes, prescindible. Amb tot, Porcar només (i ja és molt) s'ha donat de baixa del partit (algú des de les altes esferes del BLOC ha perdut irresponsablement el cul en fer-ho públic), però continua sent un nacionalista, un home d'esquerres, un polític, i sobretot, un ciutacà compromés. Temps al temps.

Anònim ha dit...

Només cal que mires el DOCV d'ahir dimarts. Castelló no apareix.

Nomdedéu ha dit...

ok. m'hi pose.

Anònim ha dit...

Enric (el dels comentaris anteriors no nomdedéu) estic totalment d'acord en el que dius del tema de Porcar, també del de la biblioteca tot i que no en sé massa pel que llig és bastant vergonyòs.

el tema de porcar, crec que és una baixa pero tp us anirà malament al bloc, últimament estava sempre pixant fora de test. vaja amb tots els meus respectes cap a ell, però crec que últimament estava massa cremat, de fet molta gent pensava que sols estava nomdedeu de regidor la passada legislatura... però bé el senyor porcar mereix un homenatge un reconeiximent per tot el seu treball al llarg de molt de temps, quan estava més soles que ningú mai. crec que ha fet bé deixant el partit, per la seva pròpia imatge, i per tots.
Salut!

Anònim ha dit...

Anònim que opines de Porcar, que si pixant fora test, que si Nomdedéu estava sol, que si a fet bé deixant el partit. No tens vergonya ni p.i. de res. Per favor més respecte a una persona que ho ha donat tot per Castelló i pel nacionalisme.

Anònim ha dit...

potser tinc molta més idea del que et penses, i no cal que insultem que ja tornem a estar com sempre últimament, no he insultat ningú jo Tonet.

salut!

Nomdedéu ha dit...

calma. crec que està be que cad ú diga la seua, i si és sense dequalificacions millor que millor.
Jo crec que Toni Porcar ha donat molt, moltíssim, pel nacionalisme i per Castelló. Possiblement més que ningú, i a canvi de ben poca comprensió. Però no crec que ho haja donat tot. Estic segur que encara donarà més. Toni és així de generós.

Anònim ha dit...

Les platges de Castelló s'han vist descuidades aquesta legislatura per la Corporació. A l'any 2005 Castelló comptava amb dues banderes blaves (Gurugú i Pinar). Crec que anteriorment també es comptava amb la del Serradal. L'any 2006 la bandera del Pinar va caure de llista i per tant sols teníem una bandera blava a la Ciutat. Què vos pareix açò?

Nomdedéu ha dit...

Em pareix que no has entés el sistema. Crònica de Castelló proposa un tema, i s'ha d'escriure sobre eixe tema. El tema era el servei de salvament i socorrisme, les platges accessibles i tot això. No el tema de les banderes. Malgrat això, en un altre moment si que vaig escriure sobre el tema que proposes.
Has de saber, que la bandera de la platja del Pinar, no va ser concedida perquè mai no va ser demanada. Com sense dubte saps, hi ha obres en eixa platja, la qual cosa fa que alguns dels paràmetres a considerar per l'organització que concedeix les banderes blaves, no puguen complir-se. Per tant, sent cert que n'hi ha una menys, no és menys cert que no es va demanar per una remodelació de la platja, la creació del sistema de dunes, i la plantació de vegetació, amb un proposta que va mereixer una importantíssima assignació econòmia de la UE. Un altra cosa és si s'està fent bé la remodelació, que jo crec que no. Però eixe tampoc no és el tema del que s'havia de parlar. Probablement no ho sabies. Ara si.
Per cert, això, com queda clar a l'encapçalament és el meu bloc personal. T'agrairia que em parlares en singular, no en plural. Veritat que sabem els dos de que parle?

Anònim ha dit...

I com t'ho fas , Enric, per saber quin anònim és qui? Hi ha alguna clau amagada en els missatges que et facilita distingir els "anònims"? . No faig aquestes preguntes amb malícia, és simplement curiositat.

Anònim ha dit...

És normal que Enric sàpiga qui sóc. Ja que em coneix prou bé i sap més o menys com m'expresse. Enric no volia que escrigueres al Crònoca sobre les banderes blaves, simplement volia canviar de tema perquè el panorama tornava a estar torbi. He dit allò de les banderes blaves com podia haver dit que en el Registre Civil no funciona pels pocs mitjans que la Generalitat ha destinat durant estos 8 anys. Ja que la població de Castelló s'ha incrementat i no ho ha fet el planter de funcionaris.

Anònim ha dit...

Per al 2011 un cup amb Porcar a Castelló. Espere que tu també estigues.

Nomdedéu ha dit...

Això és graciós. Ni sóc tan "capullo" com alguns pensen ni tan llest com penseu altres. No se distingir qui és qui. Crec que es deu poder saber per l'Ipei eixe o com es diga. Però no m'interessa. Cada ú sabrà perquè gasta un nom o un pseudonim.
En realitat no sabia qui eres. Ara crec que si, pel que dius del jutjat. De fet pensava que eres la mateixa persona que deia l'altre dia que per fer el mateix que el pp... Per això et deia d'escriure en singular.

Anònim ha dit...

T'he escrit en plural, perquè encara que el bloc és teu, personal i intransferible, hi ha molta gent que entra i comenta el que pensa, també hi ha algú que no pensa hi escriu d'igual manera. Per això escrivia en plural perquè així qui vol que ho comente.

Anònim ha dit...

El Sr A Porcar no esta en el Bloc

Anònim ha dit...

Vaja descobriment!!! On has passat els darrers 2 dies?

Sara ha dit...

Com ja vaig dir alguna vegada, espere que les coses que es facen a Castelló siguen bones per a tots i totes. Tan de bo no calguera una oposició dura com la vostra! És de valents reconèixer totes aquelles coses que són per a millor sempre que no vagen en detriment d'altres.

Del tema Porcar no diré res ja que crec que no és el lloc. Ais, mare, quan torne del meu aïllament estudiantil quantes coses hauré d’assimiliar... encara sort que me van arribant coses en comptagotes i no m’agafarà tot de colp. Quanta falta em farà gent com tu, Enric, i molts i moltes altres que se que llegiran aquest missatge.

Una besadeta molt forta i molts ànims. Mentre hi haja gent com Porcar hi haurà País, independentment de si es pertany a un partit polític o no.

Nomdedéu ha dit...

Estudia Sara, estudia que ja xarrarem més endavant. El que necessita este País, al marge de "Porcars" són Sares ben preparades. La generació de Porcar va fer possible que la meua generació estiga ara ací. La meua generació te l'obligació de preparar el camí a la generació de joves més perepada que mai ha tingut el País. I tu n'eres part. A estudiar! ;)

Anònim ha dit...

Es veu que l'Ajuntament de Castelló va sobrat de diners, ja que ha renunciat entre 16 i 19 milions de pessetes per a compra de llibres. Ja sé que sóc un poc mosca cojonera, però me fot molt que els usuaris de les biblioteque spúbliques, que no en som pocs, no pugam gaudir de més títols simplement perquè algú de l'Ajuntament no ha demanat aquesta subvenció del Ministeri i Conselleria de Cultura a fons perdut; només calia comprar els llibres, DVDs, CD-Roms, etc.
I si no s'ha demanat ha sigut perquè no s'ha volgut demanar, ja que és impossible no enterar-se.
En primer lloc es publica el conveni de col·laboració entre la Conselleria i el Ministeri, que és qui posen els diners per a les biblioteques municipals, al BOE i al DOCV.
Posteriorment des de Presidència s'informa que eixiran estes ajudes.
Com tots els anys, es publica al DOVC l'ordre de la Conselleria.
La Direcció General del Llibre i Biblioteques envia un e-mail a totes les biblioteques valencianes anunciant la publicació.
Així que si no s'ha demanat és perquè no s'ha volgut. Es veu que anem sobrats de perres. Si és així, enguany que no me cobren la contribbució per la recollida del fem, ni la casa, ni el cotxe...
En fi, que així ens va i així ens anirà. O ens juntem, però de veritat, o estem perduts.
Ale, bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Mala administración se llama eso. En una empresa privada, el gerente a la calle.

Anònim ha dit...

Por qué los periodistas no informan de estos "detalle"?.

Anònim ha dit...

I ara a qui tirem? Al regidor de Cultura? Al d'ara o a l'anterior, moment en què s epublica l'ordre? A qui demanem explicacions? Si jo no pague, me ve amb recàrrec.

Anònim ha dit...

Segurament perquè ni s'enteren.
Què opinarà d'açò el senyor Miguel Angel Mulet? Enric, li ho pots preguntar?

Anònim ha dit...

Al menos desde el Ayuntamiento tendrían que dar una explicación, de este caso y de otros muchos que no nos enteramos.

Anònim ha dit...

Tranquils, que ni el "Crònica" ni el "Mediterràneo" informaran del tema. I Nomdedéu continuarà dedicant els seus articles a elogiar el PP, com si fora l'alumne més pilota de la classe.

Anònim ha dit...

Tu deus daber molt no? "L'amic Rus" de Xàtiva no sap molt de llibres però si que sap el que la gent vol. La gent vol misstages possitius, que l'opossició no es passe el temps dient a tot que no. Més o menys el que fas tu, eixe discurs negatiu és mateix que ens ha perjudicat estes eleccios. Compromís ha usat eixe missatge negatiu que ha estat amplificat pels mitjans del PP. En Castelló existim gràcies a gent com Enric i Toni que durant anys han estat donant la cara per Castelló.

Nomdedéu ha dit...

A este tipet ni puto cas. Així de senzill. No m'interessen els seus rots, ni els seus pets, que ell deu considerar que són opinions.
Més de 3.400.000€ són els que hi havia de subvenció. Ja ho vaig averiguar (gràcies, Enric). Hui, d'ací unes horetes, en el debat d'investidura, entre els exemples que posaré de la mala administració del PP, hi haurà eixe.

Anònim ha dit...

Enhorabona Enric, ara eres la cara i veu del nacionalisme a la Ciutat. Estem molt contents però esperem més coses de tu i del col·lectiu local. Ànim companys i a per ells.

Anònim ha dit...

Als puristes de l'esquerra, a aquells que tenen la veritat absoluta, a aquells que se'n pugen a la parra pels pactes municipals els volia dir que a Cortes de Arenoso pacte PP-PSOE, Alcalde l'independent Mata de la llista del PSOE.

Anònim ha dit...

Una vegada més Enric has demostrat al Plenari que tant la ploma estilogràfica com la paraula s’avenen més amb tu que amb els teus oradors rivals, una llàstima que el do de la paraula i l’escriptura no mobilitzen vots, què hi farem...
No tot van a ser lloances, eh!
Has fet una enumeració d’èxits i futurs propòsits... a mi personalment m’hagués agradat que haguesses fet referència també al problema dels drets dels animals, em consta que has treballat aquest tema, que no t’és alié, et crec quan dius que ha baixat el nombre d’animals sacrificats a la provincia, m’ho crec si em dieu que des de la vostra regiduria de sanitat s’ha fet el possible i el màxim amb els mitjans dels que disposaveu... però mai és suficient, la llei de protecció animal del país valencià és vergonyosa i endarrerida. Com hem d’avançar? Com hem de pretendre tenir corredors del mediterrani i no sé qué aeroports com a mostra d’un país desenvolupat i a l’alçada de Europa si seguim tractan així als animals?... això als altres països no passa, fa molt de temps que ja no passa... i no recorde ara qui va dir que el grau de desenvolupament d’una societat es reflexa en la manera en la qual està tracta als animals. Els animals són importants, tenen drets morals, encara no legals, i nosaltres tenim obligacions morals, que deurien de tipificar-se en les lleis, cap a ells.... els animals no humans, perquè nosaltres també sóm animals, viuen amb nosaltres i no haurien de patir ni morir patint per la nostra culpa... jo crec, que els animals mereixien que avui que has parlat i t’hem escoltat tots te’n recordares també d’ells... a mi m’hagués agradat això i segur que a molta gent amb sensibilitat també....
Ja veus que hi ha una cosa més dura que ser nacionalista a seques i aquesta és ser nacionalista i animalista.
Bé la próxima vegada segur que ho fas.... et torno a felicitar.

salutacions

Nomdedéu ha dit...

Gràcies a tots i tots. Per si algú te interés, el discurs està ja penjat en DISCURSOS I INTERVENCIONS. Podeu accedir-hi des del link de baix a al dreta.
Si, Mar, tens raó. Havent estat regidor de Sanitat, probablement hauría d'haver fer una referència, ja no a la millora de la malíssima situació, sinó a tot el que queda per fer.
Em compromet a fer-ho en un plenari. Quan l'ocasió siga propicia. També, conscient de tot el que he aprés estos quatre anys, crec que he d'influir en els nostres diputats per tal que s'inicie una substancial millora de la llei d eprotecció animal. Adquirisc ací el compromís amb tu, i sobre tot amb ells, els animals.

Anònim ha dit...

Mar. Completament d´acord amb tu.