11 de desembre, 2007

"EL PP ARRIBA TARD I SENSE AMBICIÓ A LA LLUITA PER L’ESTALVI ENERGÈTIC". Crònica.13.12.07


Fa més de 7 anys Toni Porcar va dir en un Ple municipal que la il·luminació de Castelló era tan excessiva que en lloc d’estar pensada per a vore’ns nosaltres, semblava pensada per a que ens veren els extraterrestres. Tots van riure la gràcia. I no era cap gràcia, era la constatació de la preocupació del BLOC per la contaminació lumínica. No ens van fer ni cas. Anys després diuen que gastaran tecnologia LED als semàfors. Quan vam presentar una proposta d’ordenança de panells solars, la retardaren tant que finalment ha legislat l’Estat abans. Ara el PP anuncia bonificacions als constructors que propiecien energies netes. I així continuament. El PP accepta autobusos de transport públic que desestima Madrid per vells! Bicis públiques? On estan els carrils-bici? Molta galeria i ben poca efectivitat. Un desinterés que tots paguem.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Pasqualet Batalla també en sap molt d'ecologisme, especialment ell, ja que a més de ser del Bloc, és president d'Apaval, associació que defensa l'assassinat de pardalets amb un sistema, el parany, que serà tradicional i molt "valencià", però que ni de conya compleix les premisses ecologistes de ser molt "selectiu" que diguem. Allà cau de tot: pardals en perill d'extinció, sense perill d'extinció i fins i tot Nomdedéus voladors, una espècie nova, ecologista i paranyerista, que mata pardalets i al mateix temps se'n diu ecologista. No us negue que el que comentes siga veritat, però ni PSOE ni PP s'han preocupat mai per la sostenibilitat ni res semblant (total això... "pa què?", deia el "insigne" Fabra...). Per cert, en alguns Estats europeus ja s'ha aprovat el "dret a respirar un aire net", per a quan proposarem aquest dret a les Corts Nomdedéu? O no cal això? I el dret dels pardalets a viure lliurement sense que els cacen uns aficionats al parany? Per a quan?

Nomdedéu ha dit...

Tens raó en una cosa, hi ha molt de pardal darrerement. Fa alguns dies n'hi ha un pardal nou que sobrevola este bloc. Benvingut siga, malgrat que picoteja ací i allà sense aclarir res.
Exactament a que he de contestar? A això de "Nomdedeus voladors" (ho has vist en Polònia?), a això de proposar a les Corts que l'aire siga net? al dret de volar dels pardals de tota mena?
Este bloc està obert a que cada ú diaga la d'ell, però seria d'agrair que tots parlarem del mateix. Jo parle de l'efecte hivernacle i de sostenibilitat ambiental i tu de pardals. Quina mandra.
En qualsevol cas, mandonguilleta, per tal que veges que sóc educat i et conteste:
a)Si mires a les pàgines grogues trobaras el telèfon de Pasqual Batalla. Si no t'agrada el que fa, li ho pots dir a ell. Jo no sóc el cap de personal del BLOC. Malgrat les Relacions Laborals.
b)Quan proposarem a les Corts que l'aire siga net? No t'ho se dir. Ho preguntareé als nostres diputats.
c)tenen dret els pardalets a viures lliurement? Que vols que et diga. Segons tu jo en mate, i jo no he matat un pardal en ma vida. Així que com parteixes d'una premisa falsa, no veig per quina raó hauria de contestar la teua provocació ridícul.
Au pardal, que jo no se tu, però jo tinc faena

Anònim ha dit...

Xa, en tant de pardal pareixeu de la Vall. Visca l'ampedrao i el pare Sant Vicent!!

Anònim ha dit...

Nomdedéu, no m'esquives ni ridiculitzes el meu discurs que saps molt rebé sobre què estic parlant. Jo sí sóc ecologista. Per això considere que matar pardals en perill d'extinció podrà ser molt tradicional, però d'ecològic en té bastant poc i vosté, senyor Nomdedéu està en el mateix partit, en el mateix vaixell. Per tant m'ha de respondre a les incongruències dels seus tripulants, si no, no haver-s'hi pujat. Jo sé que vostè es posa a la defensiva perquè interpel.le i perquè no li agrada el que dic, però raó en tinc prou i no em diga que no li ho han dit ja. Ja sé que vostè no és aquell, però com vostè té l'amabilitat de contestar o això sembla -- la qual cosa lloe, ja que no tots els polítics ho fan-- li agradaria que em diguera què en pensa de tot plegat. Especialment li ho agrairia ara que el Bloc s'ha fet "Bloc-iniciativa-verds", que sembla fins i tot una mica europeu. De manera que tenen la marca "verds", ni que siga en la cua, però la tenen. Per tant vull que em responga a la qüestió que li faig, ja que com a ecologista necessitaria raons per a votar-li, que de moment amb mata-pardals com P. Batalla no en tinc.
Salut i alliberament animal!

Signat:
Mandonguilleta torna, encara que li faça la ma

Anònim ha dit...

I si et contenta en clau ecologista-salvapardals... quina altra raó tindràs per a no votar BLOC?

Anònim ha dit...

Mandonguilleta volia preguntar-te si en la teua família hi ha algun dàtil has de renegar d'ella ? Sembla que Nomdedéu ha de defensar a tots els militants del BLOC. En tots els partits, sindicats, famílies hi ha algú amb el que no comparteixes res o molt poc.

Nomdedéu ha dit...

Jo també estic a favor de que tots els animals siguen lliures. Fins ahi puc llegir.
Però això tampoc no és un consultòri, i no, no tinc cap obligació de contestar. Menys a qui usa un to despectiu, i li falta al respecte a un company de partit.
Però contestaré, perquè sóc més educat que tu, tot i que t'he d'advertir que el meu psicòleg m'ha dit que parlar amb una mandonguilla no és bo per a la salut mental.
He sigut regidor de sanitat a Castelló. En el meu mandat va disminuir en més d'un 60% el nombre de sacrificis d'animal. En el meu mandat, es va modificar l'ordenança municipal i va passar a ser molt més proteccionista. No vam aconseguir el sacrifici zero, però vam fer un avanç molt i molt considerable, i vam sentar les bases del treball actual.
Ara, des de l'oposició controle que la cosa continue com toca. Les bases del concurs públic que es van redactar en la meua època fan que hui l'empresa de la gossera municipal estiga molt més controlada que mai. En tot el país no n'hi ha cap que tinga les condicions de garantia animal que té la de Castelló. Desgraciadament no vaig aconseguir que fora de titularitat pública. Ja ho aconseguirem.
Crec que queda acreditada la meua condició.
Sr. Fiscal Mandonguilleta, tinc que contestar també sobre les meues aficions personals? sobre la meua vida privada? No sóc caçador, no sóc pescador. No he anat mai a un parany. El més aprop d'un parany que he estat és contestant les teues inquisidores preguntes.
Més respostes. El BLOC no s'ha fet BLOC-Iniciativa-Verds. El BLOC estudia la possibilitat de fer un acord electoral amb eixos altres grups. Ja vorem que es decidirà. Jo votaré el que crega oportú en funció de les condicions.
Que queda? Ah si! No compartisc al 100% l'opinió de tots i cada ú dels militants i càrrecs públics del meu partit. Ni falta que fa. Dissentisc de no poques estrategies de l'executiva, i no em causa cap problema la militància. El BLOC és un partit democràtic on dissentir no es castiga.
Al meu partit hi ha gent de diverses associacions, algunes amb objectius contradictòris. Estem junts perquè som nacionalistes i ens estimem este país.
És una qüestió de maduresa i de democràcia.
Desgraciat d'aquell pureta que només pot estar amb gent amb la que comparteix el 100% de les coses. Una societat de pensament únic és feixisme.
De Mandonguilletes n'hi ha d'abdejo, de patata i de tota mena. Quan quedeu la nit de Nadal parles amb totes o només amb les que no tenen all, pose per cas?

I si Enric 2 Visca l'empedrao, però ara a gener, que me'n vaig fotre un l'estiu passat i encara estic paint-lo!

Anònim ha dit...

Gran resposta, Enric, amb arguments, de manera educada i alhora contundent. I l'amic Mandonguilleta, si tanta curiositat té per les aficions de Pasqual Batalla, per què no parla amb ell?

Anònim ha dit...

Sembla que el tal mandonguilleta a falta d'arguments per atacar a Nomdedéu pretenia atacar-lo a través de terceres persones ( Pasqual Batalla) fa falta estar desfaenat i tindre mala llet.

Nomdedéu ha dit...

bé, no passa res. ve nadal, la gent necessita "carinyo".
al cap i a la fi, amb formes discutibles pregunta coses que tenen interés.

Anònim ha dit...

No sé si les dues preguntes que faig son molt ximples; pero la meua inexperiència en politica fa que no en conega la resposta:

- és competència de la regidoria de sanitat el control dels sacrificis d'animals?

- en quina legislatura vas ser regidor de sanitat? No sabia que el Bloc haguera tocat poder alguna volta a Castello.



En fi; a veure si en un parell d'anys conec la resposta a totes les preguntes bàsiques i comence a ser més util al partit n_nU

Anònim ha dit...

Aixo si; com aficionat a l'astronomia que soc, conec una mica de la contaminacio luminica que fa esdevenir el cel taronja a Alacant i a moltes altres poblacions...

Mireu aquest fanal:

http://www.astrogranada.org/cieloscuro/img_cl/img_cl_ejemplos/ciudades/farola_1.jpg

No s'ha de ser molt inteligent per adonar-se de la quantitat d'energia que es gasta en iluminar el cel...

Ara tenim aquest altre fanal:

http://batiburrillo.redliberal.com/imagenes/Arquitectura%20con%20farola%2001.jpg

L'hemisferi de dalt està recobert de manera reflexa la llum cap a baix i no deixa que es perda en el cel. Astronoms contents amb menys contaminacio luminica, i butxaca del ciutadà contenta perquè ara les bombetes poden consumir la meitat; ja que amb aquest fanal s'aprofita tota la llum que desprenen. Amb l'altre, la meitat s'anava al cel.

Més informacio sobre la contaminacio luminica a:

http://www.astrogranada.org/cieloscuro/principal_cielo_oscuro.htm



Pense que aquest problema el podrien solucionar tot els ajuntaments sense cap problema. Encara que siga costos canviar progressivament els fanals; a la llarga suposa un estalvi d'energia i diners, no hi veig cap punt negatiu per a oposar-s'hi.

Nomdedéu ha dit...

D'acord en el segon post. Sobre el primer he de dir que no és competència municipal. Els escorxadors depenen de la conselleria de sanitat. En el cas de Castelló la regidoria de sanitat té molt poques competències. Fitossanitàries bàsicament. És a dir mosquits, desratització... També el tema de la gossera municipal. I en el meu cas, vam aprofitar una escletxa legal i vam fer un bon grapat d'activitats educatives a les escoles, associacions de veïns i de gent gran. Per exemple, cursos d'ús racional de medicaments, contra la bulimia i l'anorexia, de concienciació de les responsabilitats que significa tindre un animal de companyia, o sobre desdejunis saludables. Molt de treball. Molt interessant.
Vaig entrar com regidor el 2003. Esta és la meua segona corporació. En la primera (2003-07) vaig ser regidor de sanitat.
Poder poder no en teniem gaire. No formavem part de la Junta Local de Govern, així que poca possibilitat de decidir. Tenia majoria absoluta (com ara) el PP.
Ens van fer la proposta i la vam acceptar. Un repte que ens ha permés conéixer millor la ciutat des del punt de vista administratiu. També ens ha servit per conéixer l'ajuntament des de dins. I ens ha permés demostrar que estem llestos per gestionar amb pulcritud, responsabilitat i efectivitat.
L'alcalde, quan va anunciar que no tornaria a fer-nos l'oferta, va dir que que l'única raó era la nostra campanya dura contra ells, però que no tenia cap queixa de la gestió.
El PP va ser sempre correcte amb nosaltres. No teniem cap acord ni cap pacte. Això mai ens va condicionar les posicions polítiques. Tampoc mai ens ho van demanar ni suggerir. Treballar amb algú de qui estas tan lluny ideològicament és senzill. Es tracta de gestionar, i ningú no perd el temps intentant furtar vots a l'altre.
Esta experiència, també t'ho he de dir, ha estat durament criticada per sectors de l'esquerra més dogmàtica. Qüestió d'opinions.

Nomdedéu ha dit...

D'acord en el segon post. Sobre el primer he de dir que no és competència municipal. Els escorxadors depenen de la conselleria de sanitat. En el cas de Castelló la regidoria de sanitat té molt poques competències. Fitossanitàries bàsicament. És a dir mosquits, desratització... També el tema de la gossera municipal. I en el meu cas, vam aprofitar una escletxa legal i vam fer un bon grapat d'activitats educatives a les escoles, associacions de veïns i de gent gran. Per exemple, cursos d'ús racional de medicaments, contra la bulimia i l'anorexia, de concienciació de les responsabilitats que significa tindre un animal de companyia, o sobre desdejunis saludables. Molt de treball. Molt interessant.
Vaig entrar com regidor el 2003. Esta és la meua segona corporació. En la primera (2003-07) vaig ser regidor de sanitat.
Poder poder no en teniem gaire. No formavem part de la Junta Local de Govern, així que poca possibilitat de decidir. Tenia majoria absoluta (com ara) el PP.
Ens van fer la proposta i la vam acceptar. Un repte que ens ha permés conéixer millor la ciutat des del punt de vista administratiu. També ens ha servit per conéixer l'ajuntament des de dins. I ens ha permés demostrar que estem llestos per gestionar amb pulcritud, responsabilitat i efectivitat.
L'alcalde, quan va anunciar que no tornaria a fer-nos l'oferta, va dir que que l'única raó era la nostra campanya dura contra ells, però que no tenia cap queixa de la gestió.
El PP va ser sempre correcte amb nosaltres. No teniem cap acord ni cap pacte. Això mai ens va condicionar les posicions polítiques. Tampoc mai ens ho van demanar ni suggerir. Treballar amb algú de qui estas tan lluny ideològicament és senzill. Es tracta de gestionar, i ningú no perd el temps intentant furtar vots a l'altre.
Esta experiència, també t'ho he de dir, ha estat durament criticada per sectors de l'esquerra més dogmàtica. Qüestió d'opinions.

Anònim ha dit...

Ja que estem en tot açò de l'ecologia, vplia recordar al personal que este diumenge a partir de les 11 del matí (si vaig errat que me corregisquen) hi ha una concentracó lúdico-festiva al Parc Ribalta organitzada per la plataforma SOS Ribalta. Qui vulga i puga que vaja. Allà ens vorem.

Nomdedéu ha dit...

Correcte. Jo demà penjaré un post de record

Anònim ha dit...

i també recorda, per favor, la concentració contra el tancament de la TV3 que també cal anar. Gràcies

Anònim ha dit...

Les mandonguilles no estàn fetes de carn d'animals morts?

Anònim ha dit...

Hola, a Castelló es fara alguna concentració?
per a València està organitzada per al divendres a les 20 h

Nomdedéu ha dit...

Si. S'està organitzant. Crec que serà el dia 22 davant de la Casa dels Caragols, i sobre les 19'30. Ja informaré quan estiga clar del tot.
Balta, me'n vaig a prendre café i li ho preguntaré al del bar. Però jo diria que si. ;)

Anònim ha dit...

Donde conseguir pegatinas de:
Volem TV3, o similares?.

Gracias.

Anònim ha dit...

Senyor Enric, jo no he insultat a ningú com vosté dic. Per cert, Pasqual Batalla també era company meu del partit. Alguns militants no som tan coneguts. A mi em van posar el nom de mandonguilleta precisament els companys del Bloc perquè tenia el costum de fer-me mandonguilles en les reunions de partit. Potser ja sàpiga qui sóc, bé, tant se fa.
A Pasqual Batalla sols l'he anomenat "mata-pardals", perquè és veritat, no és un insult. Pasqual Batalla és un "mata-pardals", ja que mata pardals. És una obvietat abrumant. Damunt s'escuda en parides com que "a Catalunya també ho fan i els va bé", com si per estar aprovada aquesta llei a Catalunya vulga dir que estiguen més avançants. Doncs mire, probablement per a mi en això estan més aviat més endarrerits. I no seré jo qui tinga una manca d'apreci envers els meus compatriotes del nord.
Per tant, Pasqual Batalla va apologia de l'especisme. Sap què és això? Ací li ho detalle: http://es.wikipedia.org/wiki/Especismo

Se suposa que els pardals no tenen dret a viure perquè el nostre dret "tradicional" a matar-los està per damunt del seu dret a viure.

Una altra cosa. I açò sí que va per vosté, senyor Enric Nomdedéu. Primerament li agraïsc moltíssim allò de la gossera. Per cert, ja ho sabia.
Però, per a quan una posició clara del Bloc envers la tortura als bous. Sap que al Principat algun municipi ja s'ha declarat "antitaurí"? Entre altres un tan important com Barcelona.

Considere que el partit adient per a fer-ho ací és el Bloc, sens dubte, com a mínim per a proposar-ho.
Per què no ho feu? Teniu por a perdre vots? Vull una resposta seriosa. I per cert, les mandonguilles no són ni d'alls ni de peix ni res semblant, són de mocs! Al meu poble també li diuen fer-se pilotetes i molta gent ho fa en casos d'extrem avorriment o apatia pel que s'està dient.

Salut

Mandonguilleta

Nomdedéu ha dit...

En fi. Crec que ja està tot dit. Si més no per la meua part. Només de pensar que el seu teclat puga tindre rastres de mandonguilles em fan vindre arcades.