13 de desembre, 2007

SÓC UN DISSIDENT

"El dissident no actua en l’esfera del poder real en absolut. No està buscant el poder. No aspira a càrrecs oficials ni busca vots. No tracta d’agradar al públic, no ofereix res ni promet res. Pot oferir en tot cas només la seua pell, i ho ofereix en soledat perquè no té un altre mode d’ afirmar la veritat que sosté. Les seues acciones simplement articulen la seua dignitat como ciutadà, sense importar el cost."
Václav Havel



Sóc un dissident. I no precisament vocacional, m'encantaria no haver de ser-ho. Forme part de l’executiva nacional del meu partit, i de la seua permanent, el màxim organ de direcció. Però sóc un dissident.
De fet, forme part de l’executiva per la meua condició de dissident. És precisament per contribuir a donar una pàtina de pluralitat que el Secretari General em va proposar formar-ne part.
No cal que recorde la meua negativa frontal a formar part de Compromís. Va haver un consell nacional on vaig quedar-me absolutament sol votant que no calia ni obrir negociacions. Jo sempre vote amb absoluta llibertat, el que crec millor per al meu país, i per al meu partit.

I ho faig per integritat, però també per fidelitat al projecte, fins i tot al Secretari General. Per fidelitat a ell, mai no votaré res que jo crega que pot perjudicar el nostre projecte, encara que la idea siga d'ell.
No toca ara analitzar la part positiva i la negativa d’aquell acord, que vam fer saltar pels aires fet bocins, quan els escons encara no coneixien la forma del cul dels seus nous propietaris.
Però han passat ben pocs mesos i ja hi tornem. Quan encarem les eleccions generals, el BLOC, com deia algú al seu bloc, falt d’iniciativa pròpia, va a busca a Iniciativa.
Iniciativa és un grup de dissidents també. Han dissentit profundament del seu partit, EU. Ho feren primer creant un corrent (EiP) i finalment un partit integrat a EU, Iniciativa del Poble Valencià. En formen part les dues diputades, que junt amb els dos del BLOC, han capgirat el grup de les Corts. I alguna altra gent més o menys notòria com la diputada a Madrid Isaura Navarro, o una dotzena de regidors al llarg del país. (Em quede curt? 20!). Tots ells i elles, insistisc, a data de hui continuen sent militants d'EU.
El BLOC, va aprovar fa tres mesos un document estratègic en el que anunciava la voluntat de liderar un espai alternatiu al del bipartidisme. Personalment vaig presentar algunes esmenes que no van ser del gust de la ponència. Però tot i així, en termes generals compartisc eixa voluntat de buscar complicitats amb altres formacions polítiques, socials, etc, per bastir una gran força nacional, inequívocament progressista.
Així, que a diferència del que vaig fer amb EU, quan es parlà de seure’s a explorar les possibilitats d’acords amb Iniciativa del Poble Valencià i els Verds d’Arnal (no recorde el nom del seu grup, i hauria de recordar-lo, ja que fins i tot el logo l’ha pagat el meu partit!), em va semblar raonable i vaig donar el meu suport, posant algunes condicions, clar.
Res, cap d’elles ha quedat garantida en el que el dissabte hem de votar. Cap. Tot i que es deia que si, la redacció final, vulnera l’esperit de les propostes.
Així les coses, dissabte, tornaré a ser un dissident. No votaré favorablement la proposta que presenta l’Executiva, perquè crec que és tot simpelment insultant per la gent del BLOC.
En atenció al pes social de cada formació, no puc acceptar res que no siga totes les capçaleres de llista per al BLOC. I no puc acceptar un comité paritari! Però en quin món estem?
Com podem oferir a un partit amb cent militants la mateixa representació que al BLOC amb 2500? I als verds?

No voliem “liderar”?
El BLOC porta molts anys sent generós, en tot el procés del Compromís ho ha estat de forma desmesurada, assumint riscos enormes.
Ara és l’hora dels Verds d’Arnal i d’Iniciativa de ser generosos en la construcció d’un espai politic valencià, acord amb la realitat electoral. I no els demane que renuncien a res. Absolutament a res. Simplement que accepten el seu pes. El BLOC representa al voltant del 90% del pes en militants i càrrecs públics, i la proposta que presenta l'EN a aprovació, reserva per al BLOC 12 llocs de 32 del comput total!

Però també he de dir una cosa, si jo fora ells estaria encantat amb l’oferta del BLOC, és d’una desproporció insultant a favor seu.
Per això sóc dissident. Perquè dissentisc no dels altres, sinó dels meus.

45 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

ESMENES QUE PRESENTA EL CONSELL COMARCAL DE LA PLANA ALTA-L’ALCALATÉN A LA PROPOSTA DE COALICIÓ PER A LES ELECCIONS GENERALS DE 2008


1) En la secció ‘LOGOTIP I IMATGE’, afegir:

“En estos materials, el logotip del BLOC serà clarament preeminent respecte als de les altres dues formacions”.

2) En la secció ‘COMISSIÓ POLÍTICA DE LA COALICIÓ’, modificar el primer paràgraf de manera que quede així:

“Es crea una comissió d’enllaç de la Coalició formada per nou persones, nomenades cinc pel BLOC, tres per IPV i una per EV-EE, que estarà coordinada pel Coordinador de Campanya d’acord amb l’article 44.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General”.

3) En la secció ‘ACORD DE CANDIDATURES’, modificar el segon paràgraf de manera que quede així:

“La capçalera de la candidatura al Congrés dels Diputats de les circumscripcions d’Alacant, Castelló i València correspon al BLOC”.

4) En la secció ‘ACORD DE CANDIDATURES’, afegir, després del segon paràgraf, el següent text:

“Pel que fa a les candidatures al Senat, cada circumscripció tindrà un portaveu de la coalició a efectes mediàtics, que correspondrà al BLOC”.

5) En la secció ‘ACORD DE CANDIDATURES’, modificar el tercer paràgraf de manera que quede així:

“La resta de llocs es repartiran entre les tres formacions tot respectant la mateixa proporció que existeix en la comissió política de la Coalició. L’ordre s’establirà amb criteris fixats per la comissió politica tot atenent a la paritat de gènere (d’acord amb la normativa electoral). També s’acorda la possibilitat d’incorporar a persones independents a les candidatures”.

Sara ha dit...

No em pots vore però estic aplaudint!

Per això del nom de la coalició crec que és Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa pel Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista (de todos los santos).

Dissabte no se que votaré, després de llegir-te estic pel no, però és que tu ho tens fàcil per "conquerir" el meu vot!

Vorem perquè dins del que cap....encara que no cap en cap cap...però com diuen al meu poble: "es lo que hay". I dins de "lo malo"...

Bé, ja estic fent-me un lio. Vaig a reflexionar ;P

Una besadeta!!!

Anònim ha dit...

Gràcies, Enric! subscric rotundament el teu escrit i dissidència en aquesta qüestió. Afortunadament, ets l'esperança que ens queda als nacionalistes que defensem el projecte pur del BLOC no depenent d'altres forces polítiques, respectables però molt menys representatives que la nostra, a hores d'ara. No entenc l'executiva del meu partit i t'asegure que si Isaura ha de ser la meua candidata, n'estic convençut que molts militants i simpatitzants del BLOC ens repensarem la nostra militància i votació. Recorde que aquesta dona vota en contra del Pla Ibarretxe,. per exemple. Ja és hora de estimar-nos una miqueta i defensar l'orgull propi i el nostre projecte per davant de tot, collons! Sembla que sigam poregossos d'assolir quotes de notorietat púiblica individuals, hòstia!
Coalició per tal d'unir forces valencianistes a Madrid, no em semblaria malament però, sempre i quant s'acorden totes les esmenes proposades per Enric o, al menys, un percentatge ben important.
Visca el País Valencià!
Visca els Països Catalans!

Nomdedéu ha dit...

A tots dos, gràcies per reflexionar. És l'única cosa que demane a la militància del meu partit, que reflexione i vote el que crega millor, no per a d'aci tres mesos, sinó per al present i el futur a mig termini.
Si ara IPV o Arnal ocupen els llocs que els hi oferim, el 2011 reclmaran encapçalar les llistes dels pobles on portem anys treballant i traen resultats.
Tot això, si es que finalment no aconsegueixen ser els caps de llista d'EU, o si el 2011 encara tenim relaions.
Pensem.

PVS ha dit...

Ei Enric jo vaig a fer-te una proposta millor. Dimiteix i montem un partit nou.Crec que guanyaríem....

PVS

Cada vegada em defrauden un poc més, no sé on anirem a parar...

Anònim ha dit...

Enric plenament d'acord amb el que dius, encara que jo haguera utilitzat altres sinònims ( com generós per baixar-se els pantalons).
Ara volen que esperem a que LLamazares parle. Quina manera de fer política nacionalista.
Sembla que els nostres dirigents són els primers en no creure's la viabilitat del nostre partit.
Encara que et quedes sol votant contra tals despropòsits pensa que almenys alguns estem amb tu.
Ànim Enric.

Nomdedéu ha dit...

Alguna persona diu que un partit local estes darreres eleccions hagués tret millors resultats. Jo crec que és possible. Però sóc nacionalista. Vull militar en un partit valencìà.
Sempre he dit que sóc un nacionalista polític, i no un polític nacionalista. I és molt diferent.
Quan deixe de ser politic, seguiré sent nacionalista, faré d'activista, escriuré llibres, aniré a manifestacions, em posaré enganxines...
Però no puc ser polític si no sóc nacionalista.
La politica, per si sola no m'interessa. És dura i desagradable, en un partit menut dificilment gratificant...Si no fora perquè crec que estic ajudant modestament en el redreçament nacional del meu país, hi ha dies que eixiria del llit.
No em veig fora del BLOC. Sóc fundador del BLOC. Crec en el BLOC. Espere que nigú no marxe, però si ha de marxar algú que marxe qui crega que el BLOC no és útil. Jo em quede.

Anònim ha dit...

Me afilié al Bloc. Si hubiera querido hacerlo en otro partido, lo hubiera hecho.
No me cuadran las últimas decisiones.
Saludos.

PVS ha dit...

Respete la teua opinió, sabia que era lo que anaves a contestar més o menys... però quan de gratificant és estar en un partit en el que en les decissions importants no estas d'acord??Crec que aìxò crema al polític, no sé, potser podriem fer un nou partit nacionalista amb tots els dissidents!
PVS
Encara qeu això del partit local és molt tentador.

Anònim ha dit...

Volem un CUP amb tu per a les proximes locals.

Nomdedéu ha dit...

Amb tu, PVS, em passa una cosa curiosa. Sempre tinc la sensació que fas les preguntes sabent les respostes. I ho encertes. La qual cosa deixa clar que eres una bona analista. Al cap i a la fi tampoc no ens coneixem tant, però em tens ben calat.
Vaig aprendre d'un amic polític socialista, que les decissions en clau personal, sobre el futur i tot això, mai no s'han de prendre en any electoral.
El meu futur polític, no el faré púlic ni ara (any electoral municipal), ni d'ací a sis mesos (any eleccions ales Generals), ni l'any 2011 (massa tard).
Ara estic concentrat en fer el millor que puc el meu treball a l'ajuntament.
I vos he de dir que crec que estem fent un bon dibuix de com hem de treballar a Castelló en estos anys.
Au, vaig a fer el bollidet per a sopar, que vindrà Lizbeth morta de fam de la facultat. Després torne

Anònim ha dit...

Hi ha gent que des del Congrés del 2003 hem anat contracorrent al partit. I el que és pijor, a contracor. Les coses que han anat passant ens han donat la raó, de la mateixa manera que els super-analistes polítics que tenim no han encertat ni una sola de les previsions que han fet. Hem caigut una i una altra vegada en contradicions increïbles. Jo no sé quans afiliats hi ha o si hi ha més que al 2003, però el que veig del partit al voltant és desalentador. Uns li diuen "innovar en política", però el que fa la nostra direcció es defineix amb uns adjectius qualificatius que no escriuré en un lloc de públic accés com aquest.
Enric, hi ha prou afiliats, militants i simptatizants que estem eperant vore una llum al final del túnel, però no apareix i el que és pijor és constatar la desmobilització i el desànim.
Jo crec que la disidència no és suficient.

No estarà arrivant ja el moment de prendre mesures dràstiques o, com diria el nostre Secretari general, "innovar" en la disidència?

PVS ha dit...

No m'agrada donar per suposades les coses per tant prefereix preguntar-les. El meu paper preferit sempre es fer d'advocada del diable, m'ensisa. Si bé es cert que tinc bon ull clínic normalment per a les persones.
Bé, ja veurem que pasara....
PVS

Anònim ha dit...

La veritat és que tenia ganes de llegir un post teu sobre este tema. A mi em passa un poc el que a Sara, que estic reflexionant. Però cada dia veig el panorama (i m'agradaria enganyar-me) més decebedor.

Decebedor perquè estem trasmetent dos missatges:

1) El Bloc a l'espera del que diga Llamazares
2) El Bloc no és la casa comuna del valencianisme progressista sinó una peça més que té que plantejar-se elecció rere elecció amb qui anar.

Jo vaig conéixer el Bloc a l'any 2002 o així, i durant 2002, 2003 veia un partit innovador, un valencianisme trencador de clixés i amb iniciativa. No tenia edat per a votar però sense tindre un historial familiar proper al valencianisme polític, tenia clar que la millor opció per als valencians era el Bloc. Tenia ganes de votar-los.

Ara, amb majoria d'edat sembla que seguiré sense poder votar un cap de llista del Bloc. Al 2007 al País, Glòria Marcos, a València Carmen Alborch. I ara, a les generals del 2008 Isaura Navarro.

No veig mal incorporar més gent al nostre barco, fer coalicions com a primer pas per continuar eixamplant el valencianisme polític, però no en estes condicions.

En fi, almenys no me puc queixar pel contingut del primer Consell Nacional que tinc, estarà interessant hehe.

Salut i ànims a tots :)

Nomdedéu ha dit...

A Baltasar li he dir que si. Està arrivant ja el moment.

Anònim ha dit...

Xe; i jo que no podré votar... si els dissidents perdem per un vot, assumisc tota la responsabilitat.

El que hem de fer es que se'ns veja i deixar-nos de cuinar coalicions amb partits de cuatre militants. I menys quan estàn dins d'Esquerra DesUnida! Em sembla molt gracios allo de pactar només amb una part d'EU.

No seria tot més fàcil amb presència a les Corts? Doncs semblem gairebé tant desapareguts com abans. La gent no escolta parlar del BLOC, i quan ho fa es per a sentir "els nacionalistes esperen que parle Llamazares".

Som un partit minoritari, i com a tal els mitjans de comunicacio no ens afavoreixen i la gent no ens coneix com als grans. Si per a que el nostre missatge s'escolte hem d'aixecar una mica de polseguera politica, soc partidari de fer-ho. Per què tothom coneix el President de Veneçuela i no tant el de Colombia o Argentina? Perquè s'ho apanya per que se li veja (i sap fer-ho; eh?). Si hem de fer una mica d'espectacle, endavant. Si la gent no ens coneix, no ens votarà, encara que fem una coalicio BLOC+IPV+EV+JFKV.

Xavier López ha dit...

Bé, Enric, jo com a dissident en potència, sinó llicenciat ja, tinc l´obligació moral de subscriure tot el que has escrit. Excepte, una de les esmenes.
El cas de les capçaleres de les llistes electorals, més concretament la de València.
Veges, el Bloc no pintarà en eleccions generals. Miracle seria si anàrem a soles. Poquet amb Iniciativa i Verds. Ara bé, la figura d´Isaura Navarro, una tipa que ha comés els seus errors, molt d´ells supose i tinc la confiança que en pro d´una disciplina de vot del seu grup parlamentari, crec que podria ser un bon al·licient a la nostra candidatura.
Això, però, no té per què anar renyit amb la idea principal que propugnes. Que som infinitament més que ells, i que per tant a l´hora de dirigir la campanya, de repartir gastos, però també beneficis, d´imposar el paper que ha de jugar la representant en cas de ser triada, fórem nosaltres els que decidirem el full de ruta.
Però a les generals, en esta única qüestió, hauríem de ser flexibles, i tinc mil raons, però una principal, que crec que seria bo per al nostre país i per al Bloc.
Altra cosa és allò del que vinc avisant en el meu blog, i també en alguns debats a val.com. Que no tenim discurs polític, no tenim iniciativa i no tenim agenda. Totes tres coses, ens venen donades des de l´exterior. I amb eixe panorama, podem presentar-nos en març que no tenim res a perdre, però dins de tres anys i mig tornarem a estar fora. Jo ho sé, tu ho saps, i estic segur, que ells també ho saben.

Anònim ha dit...

"reserva per al BLOC 12 llocs de 32 del comput total!"

Si que és insultant,si. Això que jo si que acceptaria que fos Isaura com a cap de llista per València, deixat clar això si que no pasarà a recolzar a IU. Ei! I gracies!

Nomdedéu ha dit...

En este moment, Isaura Navarro és militant d'EU. Com podem demanar-li que no recoze al seu partit?
Isaura Navarro, mireu el seu blog parlamentari, criticàva encara este mes passat l'arribada de l'AVE al país valencià. Mentre que el BLOC el reclama amb urgència (això si, passant per on toca, i en paral·lel dels tres de rodalies)
Isaura va anar amb un pom de flors a felicitar a Llamazares quan este va guanyar a Marga Sanz. Ara podria votar en contra del que ell diu, si calgués?
Isaura va votar contra el Pla Ibarretxe. En contra doncs, del dret a decidir del poble basc. Isaura Navarro, el dia de la Constitució espanyola, este mateix mes, va anar a commemorar l'efemeride amb una bandera d'espanya a la solapa.
Que voleu que vos diga...m'incomoda. Però no és ella personalment, m'és igual ella que qualsevol altra persona d'IPV encapçalant una llista conjunta.
Alguns penseu, i ho entenc, que ella podria aportar vots. És possible. Per a qui? Per a fer quina política? I m'és igual el que s'acord, ja hem vist que han (hem) fet amb Compromís.
Cada dia estic més tirstament convençut que a València tenim (tenen) por escenica. Ningú no gosa presentar-se a unes eleccions. No vam tindre candidat autonòmic ni municipal, i ara, sembla que tampoc a les generals si s'aprova la proposta.
A que juguem?
Fa quatre anys, quan la militància va fer fracassar la pretenció d'anar a les generals coaligats amb una part del nacionalisme tricolor, vam adquirir un compromís de no fer crítica dels resultats a les generals. I es va complir. Són unes eleccions difícils, si els candidats són del meu partit, i els resultats no són bons, de la meua boca només eixirà gratitud pels que han donat la cara. Si fem coalicions que no milloren els resultats del BLOC, i a sobre, donem ales a un parit com IPV, aleshores, evidentment em reserve el dret de dir el que crega. Cosa, que no vaig fer després de les autonòmiques.
Que un partit com IPV cresca no és una bona nocitica per al BLOC. Els seus militants, són menys militants que podrem fer nosaltres. Tenim més coincidències ideològiques que amb cap altra formació, i els hi estem muntant un pis! Si IPV no és viable electoralment (provem-ho ara) els que de veritat es consideren nacionalistes allí dins, vindran al BLOC, i jo estaré encantat de rebre'ls.
Ho veig jo sol? Em preocupa només a mi?
I ara eixiran els que diuen que este discurs meu és egoista i que he de mirar al país i no al partit. I ho faig, este país necessita al BLOC, n'estic convençut. Un partit nacionalista. Tot allò que ens afeblisca, és afeblir el país.
Deixar-li diners a la competència perquè obriguen una tenda nova és estúpid. Encara que ho fem pensant en el comerç!

Anònim ha dit...

Em resistia a respondre, ja que ara vaig a ser jo el dissident. Primer que tot diré que no sóc militant del Bloc, ja que veig que la majoria ho és o ho sembla. I en segon lloc crec que s'han de vore les coses més ennlà dels nassos d'u, ja que sino ens fotrem una trompada contra una porta tancada que no vorem fins que estem damunt d'ella. Ho dic perquè moltes vegades he llegit en este blog que això són UTE's; personalment no ho veig així, ho veig com una oportunitat per al valencianisme, que per a be o per mal és molt més que el Bloc, que només és un dels molts partits representants del valencianisme polític de la història. Crec que és una oportunitat perquè partits com IPV o Els Verds-Esquerra Ecologista poden aportar molts elements que el Bloc no pot, com ara vots en comarques i municipis on a hores d'ara el Bloc ni ho somia. Parle de Bunyol, Villena, Jérica, Altura, Geldo, Elx, etc... Allà hi ha militants i simpatitzants d'aquestes formacions. Es tracta, doncs de mirar a més llarg termini, més enllà d'estes eleccions.
UTE podria ser també el govern basc, on, per cert, estan presents socis tant del BLOC (PNV) i d'IPV (Ezker Batua), amb resultats, per a mi, excel·lents, tot i que, com qualsevol cosa, es podria millorar.
Hem d emirar més enllà, Si el Compromís s'haguera fet decentment, als municipis grans, ciutats com Castelló o Alacant tindrien ara governs progressistes, i no majoria absoluta del PP. Dic Castelló perquè si feu l'exercici (que supose haureu fet) de traspolar els resultats autonòmics als de la ciutat de Castelló per al Bloc i el Compromís, el PP perd la majoria absoluta.
I ja per acabar, dir que em pareix una falta de respecte dir la cueta aquella de "de todos los santos" al referir-se a un partit valencià tan respectable com el Bloc, el qual és a dia de hui soci de grup parlamentari a les Corts i que recull le sil·lusions de molts ciutadans i ciutadanes valencianes, per no parlar de la tasca ben feta com a diputat a les Corts pel seu representant Carles Arnal en bé d'aquest país.

Nomdedéu ha dit...

Jo no se si tothom és o no militant del BLOC. Jo si. Per això defense el que defense.
No és cert que traslladant els resultats del compromís a castelló el pp hagués perdut la majoria absoluta. Simplement, no és cert, Enric 2.
Torna a fer els números.
Si el que vols dir és que n'hagues tret dos, cosa també discutible, qui l'hagués perdut seria el PSOE, no el PP.
Només per corregir l'error. Tota la resta de coses que dius, són opinables i debatibles. Això no. I ho dic sense cap mala intenció, simplement, no és cert.
Sobre tot el que és opinable, dir que compartisc amb tu, que podrien aportar militància i vots. Crec que mots menys dels que creus. Hi ha regidors en l'orbitra d'IPV que ho són per encapçalar una llista d'EU. Sense la resta d'EU, no sabem quins resultats tindrien. Però em sembla bé que intentem sumar, ja ho he dit.
Però el que no em sembla raonable, és entregar el lideratge mediàtic d'eixe espai a algú, que fins ara no ha treballat per construir eixe espai.
I torne a dir el mateix, acord si, però amb condicions. I no comprenc com gent del meu partit (entenc perfectament el teu plantejament per mouret en els ambients polítics que et mous) li pot semblar raonable fer eixe regal.

Anònim ha dit...

Si tu ho dius, m'ho crec, jo els números només per a les dates, però en Alacant no passa el mateix, la segona ciutat del país sí que haguera estat governada per una majoria progressista, però allà no va ser el Bloc qui no volia el canvi, sinó el sector majoritari d'EU, del PCE, tot i que EiP va tractar de convéncer-los.
Jo seguisc pensant que som pocs i mal avinguts, i mentrestant el PP i el PSOE van a les seues, i dic PSOE i no PSPV, perquè no són la gent com Romero o Cucó, que es creien el país, ara ja no sé ni qui són.
Som pocs i, encara pitjor, no ens podem ni vore, i perdem vots del Bloc, IPV, Els Verds (un país amb tres partits dels Verds, això on s'ha vist?) ERPV, per no parlar dels d'Opció o ENV o UDPV. Ni Coalició ni Unió Valenciana els pose ací, crec que estan en un altres espai, en un espai molt fosc.
En fi, que seguiremn insultant-nos mentre ens posem bombes als nostres locals, ens apallissen o ens insulten.
Que Déu ens pille confessats.

Anònim ha dit...

bé, no volia intervenir però ho faré el més curt possible.

Pense que el pacte actual és necessari. Crec que s'ha de fer per poder visualitzar la possibilitat de treball conjunt entre la majoria de la militànica dels tres partits. No som tant diferents. diferents si però no tant. Considere gairebé impossible, que algú que ha militat durant temps en un partit com EU, que en moltes ocasions ha disputat espai polític amb el BLOC, deixe de militar en aquest partit i s'afilie directament al BLOC. Hi ha massa discusions, sentiments, hores treballades.... Per contra crec que si aconseguim treballar plegats, en les condicions que siguen, a poc a poc podem crear un veritable clima conjunt de pertinença a un mateix vaixell, a una mateixa idea i a un mateix partit, que represente a tot l'ambit social nacionalista i d'esquerres. és per això que considere adequat pactar per les eleccions espanyoles, com un pas més cap a la unificació de tots els que treballem pel nostre país i per allò social.

les condicions són excessivament favorables per un partit amb poca militància i nou, lligat amb EU: si, es cert. Però s'inclou una al·lusió, almenys així crec recordar de la lectura que vaig fer, a la presa de decisions per consens. Jo també tinc por que aquest consens s'entenga com a majoria i no com a consens... però preferesc pensar que serà consens i bona voluntat.

Que la cap de llista per valència siga d'IPV: deuria ser del BLOC per quantitat de vots i per militància, sí segur, tu mateix aportes les xifres. però no crec que aquest siga el criteri, saps perfectament tu que eres membre de l'executiva que ha estat el partit i la executiva els qui han proposat els caps de llista del nostre partit. Si alguna cosa ha de tenir el cap de llista és rellevancia crec jo i entre els candidats que hi ha presentats per la cricumscipció de València qui més en té és Isaura. No vull dir que la nostra candidata siga roïna ni molt menys, de fet ha aconseguit una de les pujades de vots més grans de totes les del BLOC a les darreres municipals, i és una persona molt vàlida per fer política, de fet crec que Maria Josep és una de les persones amb major projecció del nostre partit. Però la rellevànca no és tant com la d'Isaura. No obstant ja saps que la meva opció és que ho encapçalara una persona independent i rellevant que fora representativa del projecte comú.

I allò important serà el programa que hauran d'executar aquestes persones en cas de ser escollides membres del congrès, i això crec que es farà amb un mètode bastant adient com és basant-se en les inicitives presentades fins ara, en les propostes del bloc, i en una futurá trobada de debat amb els agents socials del país valencià d'on sinclourien les seves, i per tant nostres, principals reivindicacions.

per acabar amb el meu rotllo, el més important: crec que ja no em de repetir les llarguíssimes discussions i massa enceses sempre de l'època pre i post compromís. és evident que tenim posicionaments divergents però podem i debem debatre'ls,com sé que faràs, amb el major constructivisme possible, el més ràpid possible i posar-nos a treballar ja amb totes les forces el mateix dia desprès de decidir-ho definitivament. no podem repetir la falta d'incidència en la població de les nostres propostes com a les eleccions a les Corts Valencianes, el desconeixement de la coalició i sobretot l'embolic i la tant nefasta imatge de la lluita per les cadires i per les posicions de poder.

perdoneu m'he estés massa.

Vicent

Nomdedéu ha dit...

Entenc el que dius, i en compartisc bona part, però no tot.
El consens no se que signifíca. Si s'ha de fer per consens, estic segur que IPV i Verds, no tindran cap problema en signar un pacte amb la proporció que estableix l'esmena de la nostra comarca:
BLOC 5, IPV 3 i Verds 1. Eixa proposta és una immensa mostra de generositat del BLOC, qui realment representa percentualment molt més.
Tot i així, com crec que hem de cedir tots, accepte que el BLOC siga l'únic que cedeix. Però fins un límit. Eixe.
Si és per consens no hi ha cap problema. Però si un die ens barallem (com tradicionalment ha passat en totes i cada una de les coalicions) ja sabem el que passa.
I com vaig curt de temps seré molt breu. Ja també crec que és difícil que algú en les condicions que tu dius es puga afiliar al BLOC. Jo no ho he demanat. Simplement dic, que les condicions no són justes per al BLOC, i en conseqüència no són justes per la societat valenciana. Perquè...ai, si! ara com ara el BLOC representa a molta més gent d'allò que en diem la societat civil que els altres dos partits junts i multiplicats per set. Així és la cosa. I Vicent, ho podem embolicar amb seda, o amb paper d'or, però tots hem aprés (alguns ja ho vam aprendre fa 20 anys) que no és veritat que estes coses sumen gent. Digues que és pq es va fer malament o pel que vulgues, però tota eixa societat que reclamava acords, que no forem eogistes, que no ens mirarem el melic i tot això, no ens va votar. Vam perdre vots EU i el BLOC, i els que havien de sumar-se no van vindre mai.
Així de simple. Així de trist. I de la història se n'ha d'aprendre. La realitat no és un mur que cau a colps de cap, cal saber quin és el punt feble del mur, i apretar allí. I evidentment, el que fa el BLOC fa anys i anys, és a dir, coalicions cap ací i cap allà, no té resultats pràctics.
Potsér és hora de fer de BLOC. Mai hem tingut tans bons resultats com el 2003.
I evidentment que treballaré en positiu, fa 30 anys que ho faig

Anònim ha dit...

Menos mal que havuies de ser breu. És broma. Jo afegiria una cosa, que és que tot i que parega que enacara queda molt, s'ha de treballar ja pensant en el 2011, on tant a nivell de país com de cadascun dels municipis sí que hi ha molt en joc.

Nomdedéu ha dit...

tot el que faig i dic ho dic i faig pensant en el 2011. no en el 2008.
i no crec que estigam discutint ni barallant-nos els uns amb els altres. Jo dic que el pacte em sembla raonable, però no amb eixes condicions.
i ho sento Vicent, a mi ni llamazares que ens donarà suport, ni isaura Navarro em fan el pes.

PVS ha dit...

Em sembla que s'està entrant en un tema una mica complicat, desde el punt de vista de la militància i les jerarquies dins dels partits. Una bona mestra meua es dedicà a estudiar com dos partits tant diferents són incapaços d'anar per separat en unes eleccions catalanes i són alhora tant diferents, és el cas de Convergència i Unió. Un cas extrany però que dona els seus fruits part d'un concens ben pactat i parlat. Ací un deixe el nom i la referència per a qui vullge mirar-ho: La trajectòria de CIU (1978-2006): de coalició de partits a partit indirecte?
The evolution of CIU (1978-2006): from party coalition to indirect party?
Autores: Astrid Barrio
Localización: Diàlegs: revista d'estudis polítics i socials, ISSN 1138-9850, Vol. 9, Nº. 32-33, 2006 , pags. 67-85
http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=2169624
D'altra banda recalcar, que per a mi, el BLOC no deuria de ser sempre "el cajón de sastre" dels altres partits, no deuria ser així, es pot fer i tant però sabent bé que fem perquè i com. Amb quines finalitats, no s'ha de perdre el nord, que ja l'hem perdut massa vegades.
PVS

Anònim ha dit...

Moltes vegades, massa, ens perdem en elucubracions per tal de no acceptar la realitat:
Isaura Navarro no representa el nacionalisme valencià i no és la seua candidata.
La direcció farà el que voldrà i nosaltres també.

Anònim ha dit...

La política abans que res són números, ja que els números són els que definixen el poder. Basant-se en això està clar que ha de ser la candidata del BLOC la que encapçale la llista. Per que el BLOC fa tantes concessions? Quines compensacions tenim per estes concessions? Per què a Cabanes amb una candidatura del BLOC presentada públicament, sense més ni més no es presenta a les eleccions? Un pot pensar que… pera què IU traguera un regidor, perquè amb les dos candidatures no eixia ningú. Un també pot pensar que les compensacions puguen ser inconfessables.
Si no hi ha compensacions mal, i si existixen i són inconfessables, pitjor. Com pot recolzar un BLOC que abans que res és nacionalista, a Isaura Navarro que de nacionalista no té res? Crec que el pitjor de tot vindrà en el 2011, sinó al temps.
Jesús

Nomdedéu ha dit...

Bé. compartisc el resum que fa clementina. Absolutament.
El cert és, però, que per una nítida majoria (prenyada d'advertencias, matitzacions i reserves)ha eixit aprovada la proposta d'acord electoral amb les altres formacions.
Ara a voré-les vindre. A vore que fa IPV.
Tant de bò d'ací a un any no haja de dir, que el meu camí de visionari ha escalat un altre esglaó, i que com va passar amb Compromís, haja de callar-me per fidelitat al BLOC, un altre, "ja vos ho havia dit"

Anònim ha dit...

Jesús, del tema Cabanes pregunta-li-ho al President i al seu ajudant que d'això en saben una estona llarga.

Anònim ha dit...

Enric, estàs convertint-te en un referent per a molta gent. Subscrivim, totalment, la teua visió de la situació.
Així i tot, ens permetem la llibertat de recomanar l'última entrada del blog "No Cap en Cap Cap!" que és, també, magnífica i molt clarificadora, i, modestament, la nostra pròpia:
www.perifrastic.blogspot.com que incideix en un aspecte poc contemplat com és el de la formació del Grup Parlamentari a crear, en cas de traure l'acta de diputada Isaura.

Nomdedéu ha dit...

ja he visitat tots dos blocs, i recomane a la gent que visita este que també passe per ells. És gratificant saber que hi ha més dissidents

Anònim ha dit...

Oye, ¿de verdad, tú has trabajado alguna vez, o sólo disentes de trabajar ? ...

Anònim ha dit...

Que treballadora es la gent.

Soca ha dit...

La meua opinió sobre el tema (amb humor)

http://lasoca.blogspot.com/2007/12/eh-vos-tu-amigo-te-tienes-ganas.html

Anònim ha dit...

Enric,

La lògica de tot el que dius és aplastant. És lògic demanar el cap de llista per València, és lògic demanar una comissió amb una proporció real, és lògic demanar generositat després d'haver sigut generosos...

I tot i que la lògica ens ha deixat massa sovint amb el 4.8%, cal continuar sent lògics.

Lògicament, en les condicions actuals, la previsible candidatura BLOC-IU(IPV)-EVEE no traurà diputats. Isaura no serà diputada perquè els resultats no seran suficient. I un dels motius serà que la competència de la possible candidatura EUPV-PCE-IR, que traurà uns resultats pitjors, restarà els vots necessaris per obtenir diputat.

Resultat: desastre total, com sempre.

Ara bé, hi ha una novetat. Una excusa per que els tontos ens consolem: el BLOC haurà tret més vots que EUPV en les generals, per primera volta. I la situació del BLOC com a partit, en cohesió, diversitat i simpatia (entenent simpatia com capacitat de fer amics) serà molt major que la d'EUPV.

Pot semblar una excusa tonta i pobra, però... ens pot venir bé aquest nou escenari per a presentar-nos sols o, ara sí, liderant una coalició a les Corts Valencianes? La resposta és, curiosament... que sí. No creus?

Anònim ha dit...

Podem anar provant variants, ara vaig amb uns, ara vaig amb els altres que són un troç dels que abans eren els uns i competisc amb els que abans eren els uns i a sobre m'alegre de fotre'ls... sí , tot és qüestió d'anar provant escenaris fins que al final no queden espectadors, d'avorrits que estaran. Si això us consola als tontos... jo no sóc tonto!!!

Nomdedéu ha dit...

Jo el que dic al primer anònim i a l'anònim Mediamarket, és el que he dit en el post.
No m'agrada del tot la idea, perquè no em refie d'Iniciativa. Si han estat infidels als seus (EU-IU són encara els seus) per quins set sous haurien de ser fidels al BLOC? Però també dic, que si s'ha de fer, s'ha de fer en condicions. I les condicions, per a mi, són les que establix el document d'estratègia 2011 aprovat pel BLOC, que diu que hem de LIDERAR eixe procés.
I amb un comité paritàri, i entregant la capçalera de llista mediàtica (les altres no ho són) a una persona d'un altre partit, no liderem res. Compartim. I això no és el que es va aprovar, i no m'agrada.
Per tant, si Isaura i Iniciativa, i tot el que comence per I vol construïr una alternativa al bipartidisme (EU forma part del bipartidisme com apendix segur del PSOE), benvingudes siguen les Is. PErò han de ser generoses. Un no va a treballar a una empresa només si el fan director general, i li regalen la meitat de les accions.
És el de sempre, un partidet de quadres, d'aquells que fa 30 anys ja existien, i que s'afiliaven directament al comité central.

Nomdedéu ha dit...

Perd�. he dit an�nim i havia de dir Ferran

Anònim ha dit...

El yo-yo (o yoyó) es un juguete, consistente en un disco de madera, plástico u otros materiales cuyo borde tiene una ranura profunda (en principio no se trata del culo) alrededor de la cual se arrolla un cordón que, anudado a un dedo y mediante sacudidas, hace subir y bajar el disco alternativamente. Este pequeño juguete divierte a quienes hacen maniobras y suertes diversas con él. Actualmente, presentando diseños con formas irregulares o con luces y/o sonidos, los yo-yos se han adaptado al nuevo siglo ...

Los nacionalistas de verdad no se dejan llevar por tonterías y se resisten a los cambios de escaparate al uso que puedan adulterar su esencia ...

Paradigma del auténtico yo-yo, se mantienen en giro permanente sobre sí mismos en busca del centro de gravedad del que la vida parece haberles privado ...

Si paran, caen, claro está.

Anònim ha dit...

Hola.
De tot el procés este, que arranca des de fa temps, no em preocupa ja tant si estem parlant de proporcions o de caps de llista, o si en realitat no som tan diferents dels d'IPV.
Pense que el tema es mes de fondo;i es si volem tindre un partit nacionalista, homologable a la resta de partits nacionalistes d'Europa o pel contrari el que es vol constriuir es un espai alternatiu al PSOE, a la seua esquerra, como es Iniciativa per Catalunya.
Ho he dit als Consells Nacionals i a la gent que conec mes a prop en este partit. Jo vaig entrar al Bloc, per construir un partit nacionalista, no un espai alternatiu, que em sembla molt respectable però no es el meu projecte.
No vull construir algo com Iniciativa per Catalunya.
Vull construir alguna cosa com el BNG, la Chunta, Convergència (no Unió) o Scottish Party.

Pense que la resta de temes dels que esten parlant des de fa mes d'un any, si Marina Albiol diu açó o alló, si el Compromis, si les proporcions, si els caps de llista, son superflues.
Qué volem construir? Un partit nacionalista o Iniciativa?
Eixa es la pregunta que ningú dels que volen el pacte (este i l'anterior) m'ha contestat encara.

Nomdedéu ha dit...

Crec que l'encertes. Eixe és el debat real. Mentre mirem el dit, algú ens està senyalant la lluna (de València)

Anònim ha dit...

Gines, tens raó en el que dius, jo vull l'autodeterminació econòmica i legislativa per al meu poble, però al mateix temps no puc evitar defendre'm de personatges com l'Albiol que fa dos dies va tornar a carregar l'escopeta per a paralitzar les iniciatives del meu poble. Per a això li vam regalar el número u per a les autonòmiques? I mentrestant el número dos a tragar, pos el que calle trague.
Jesús

Anònim ha dit...

Jesús quina creu teniu a Torreblanca entre la número u i el número dos.