27 de juliol, 2008

"TARZAN". Mediterráneo. 31.07.08

Jo de menut era molt de Tarzan. Bàsicament de les pel·lícules de Jonny Weissmüler. Segurament m’hi identificava perquè igual que Weissmüler jo era nedador. Ara de gran m’identifique més amb Xita, la que ocupava plaça de Reina de la Selva, fins que es va creuar en el seu camí “Girl”, una “pija” de ciutat.
Vull ser Xita, gràcies al “Proyecto Gran Simio”, proposició no de llei, aprovada a instància socialista, que promulga els “drets civils” dels nostres cosins peluts. El projecte reclama una protecció específica del seu habitat, impedint, per exemple, la tala de les selves tropicals on molts fan vida. Em recorda una miqueta eixos eurodiputats que van vindre a casa nostra i van dir, que la llei urbanística valenciana, estava acabant amb l’hàbitat dels valencians i valencianes, que mentre no es demostre el contrari, també som homínids (i homínides o donímides, o jo que sé!)
Jo voldria una institució com el “Chimpanzee and Human Comunication Istitute”, de la universitat d’Ellensbrug a Washington, que emetés un comunicat cada colp que mor un valencianoparlant, pel que això significa de retrocés de la nostra llengua. Ells ho han fet per la mort de Washoe, una ximpanzé que havia aprés a comunicar-se amb els humans anglofòns, off course. La seua lamentable pèrdua, evitarà que el Conseller Font de Mora li oferisca un contracte per ensenyar “Education for citizenship”, ací, a la reserva natural on habitem un grapat de valencians i valencianes, que a falta de Tarzan, o ens espavilem, o som carn de circ. “Pasen y vean. La mujer barbuda, el consejal inteligente, y el valensiano en sargüells, que aún habla vernaculo”. ”Angaua, PP, angaua”.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si fa falta ,Enric,li farem un contracte a Jane Goodall (crec que fa poc era per València...) i que aclarixca a qui calga ,el que hi ha o no paregut entre els valencians i els simis.Si hi ha alguna cosa similar no serà res mal.
Tens raó al dir ,que hi ha lleis protegint els arbres,les balenes,les espécies d'animals en extingió,i no escatimen res en campanyes i en "manos a la obra",i sembla ser ,que per reservar i fomentar el valencià no queda res ,ni euros ni ganes ni res.
Cuànta controvèrsia vers un idioma que és l'idioma nostre.És l'idioma en el que vaig aprendre a dir pare i mare...No té cap valor això per alguns que l'arraconen?
Crec que és una cosa que no cabrá mai al meu cervell.
No vull dir res més perque de sobres és coneguda la meua opinió sobre el tema.Paraules apart,també cal dir-ho ,ja faig el que està en les meues mans perque la nostra llengua vaja obrint-se portes.
Laura.

Faustí Barberà ha dit...

Enric, et tire en falta!

Nomdedéu ha dit...

estic fen-te cas. Vaig llegint i fe-te cas

Anònim ha dit...

Home, des de fa un temps pense que tot això del Monestir de la Valldigna i el centre espiritual i no sé què del poble valencià, no és més que estan preparant la reserva per als indígenes valencians, i allà ens vestirem, com dius, amb saragüells, i serem un atractiu turístic més, tot el dia tocant la dolçaina i el tabalet, conreant els útims horts de tarongers i fent espardenyes de careta o mantes morellanes.

Nomdedéu ha dit...

No siguem mal pensats, no ens obligaran a treballar tot el dia. També ens deixaran jugar, a la pilota, clar.

Anònim ha dit...

Els/les valencians/es no som homínids/des, només androides programats per a votar al PP (per una banda) o queixar-nos (per l'altra i més prop de ser una banda).

Et deixo un enllaç:

http://plutonbrbnero.blogspot.com/

Sé que t'agradarà, és una serie de ciència ficció que està preparant Àlex de la Iglesia.

Mambo 5

Anònim ha dit...

Y els valencians/es que no votem al PP què som? El esglaó perdut de la cadena?
Darwin ho podria explicar? Hauré de fer consultes als experts,perque ja no sé què sóc exactament, per no votar al PP.
Una pija pijera del PP ja ho sé que no sóc....si més no, per eliminació trauré les meues propies
conclusions a vore si puc arribar al trscendental tema de qui sóc jo....Laura.

Anònim ha dit...

Pot ser que no sigam valencians..... Estarie bé que nosaltres ens despertem un dia i vegam que ser valencià no és el que som nosaltres, i què faríem? Està clar que la majoria de valencians vota al PP i encara que regionalista tenen una consciència de valencià. Per tant és preocupant, en la medida que ho és i no més, perquè estem en un territori que durant segles han passat moltes cultures i ara ens toca la PPera. És així