29 de gener, 2009

"EL DIA DESPRÉS". Levante-EMV.31.01.09

Un dia Carlos Fabra marxarà. Jo no sé si, com diuen alguns, marxarà volant amb el primer avió que s'enlaire des de l'aeroport de Vilanova; però un dia marxarà. I les comarques del Nord encetaran un nova era. Començarà un calendari nou, i em pregunte que passarà l'any 1 (d.F.).
Des de 1995 EL Sr. Fabra presideix la Diputació de Castelló. I sobre la seua gestió, en estos quasi 14 anys se n'ha parlat molt poc, poquíssim.
Carlos Fabra és una persona pública controvertida, que genera fílies i fòbies (potser algunes fílies per pura fòbia) a parts iguals. El seu personatge mediàtic, la seua forma de fer la política, el seu discurs intencionadament provocador, i les seues implicacions judicials, han superat en atenció a la gestió pura i dura. El debat públic quasi mai no és sobre què ha fet o ha deixat de fer en dècada i mitja l'organisme que presideix, sinó sobre les seues actituds personals, o els processos judicials en els que està immers. Carlos Fabra és la metonímia de la Diputació provincial.
Però al cap i a la fi, què ha fet Carlos Fabra per esta província? Carreteres? Piscines? Depuradores? Un parell de fundacions? Res que no haja fet qualsevol President de Diputació de qualsevol província. Les singularitats poden ser l'evident millora de l'Hospital Provincial i un aeroport, del qual n'aplaudim la necessitat i lamentem que no haja estat capaç d'aconseguir que tinga les mateixes condicions de finançament i titularitat que tots els altres aeroports provincials de la costa mediterrània. Si ho mires bé, en 14 anys, un més que discret currículum d'èxits.
Però l'aparador mediàtic no se’n ha fet ressò, d'això, sinó de la seua persona. I molt especialment des de l'arribada de Colomer a la Diputació. Al portaveu del PSOE se li ha de reconéixer el mèrit (?) d'haver aconseguit que Carlos Fabra isca en la Sexta, una de les televisions adictes al Govern Central, però poca cosa més. Quin és el programa socialista per estes comarques? Quines són les propostes que han presentat? Quines qüestions s'han formulat més enllà de saber detalls dels processos judicials en els quals està implicat Carlos Fabra?
Tinc la percepció personal que des del BLOC, Porcar primer, Pañella després i Molés ara, sí que fem política a la Diputació. S'han presentat mocions i esmenes, que es compten per desenes, hem mantingut la posició crítica que s'espera de l'oposició, i la posició de col·laboració, quan és possible, que s'ha d'exigir als representants públics pel bé de la circumscripció que es representa. Però això té un reflex molt menor en la crònica parlamentària, quan al Ple es produeix un "duelo de titanes" amb desqualificacions i males formes. I mentrestant, la deficient gestió del PP a la província no forma part del debat polític.
Marxarà Fabra, un dia marxarà i, si no ens posem les piles, el PP traurà un 2% més dels vots. Els d'aquells a qui els pesa més la fòbia a Fabra que la filia al PP.

10 comentaris:

dur ha dit...

en molts ajuntaments també passa el mateix, realment no es sap la politica que fan o deixen de fer, en alguns casos per incompetència d'ells i altres voltes per imcompetència de l'oposició. En Moncofa el psoe fa lo justet o ben poc i mal fet, i el pp no fa res, ni oposició ni res... i el bloc no existeix... els politics són el reflexe de la societat

Anònim ha dit...

Carlos Fabra ja té a la seua filla entrenant-se a Madrid per succeir-lo. És com una monarquia hereditària.

Nomdedéu ha dit...

Essent justos, podriem dir que el PP províncial és dinàstic, però després es sotmet al veredicte ciutadà cada quatre anys.

Enric 2 ha dit...

Alguna cosa a dir?

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090130/valenciana/papeles-vuelta-20090130.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090130/valenciana/defensa-rectifica-devolvera-archivos-20090130.html

A quina hora és el Ple eixe del dijous? Com s'accdedeix al saló de pelns de l'Ajuntament de Castelló? Igual me passe.

Nomdedéu ha dit...

Rectificar és de savis. Però mentre no veja data i plan de retorn, tinc dret a no fiar-me.
Al cap i la fi, no fiar-se de qui fa les coses d'amagat i amb tan poc criteri que ha de rectificar a la setmana, sembla raonable.
Al ple pots accedir per les escales o per l'ascensor, com et resulte més còmode.
El guardia de la porta t'informarà. Has de dur el DNI

Enric 2 ha dit...

OK, moltes gràcies, pujaré per les escales. Compartisc amb tu les precaucions. En qualsevol cas trobe a faltar informació sobre la documentació de Salamanca, i tant el PP com el mediterráneo guarden silenci. Què curiós no?

Nomdedéu ha dit...

Voràs. Nosaltres vam presentar la setmana passada la Declaració Institucional reclamant tots dos "paquets" de papers.
El PP n'està pactant una amb la Jaume I (Rosa Montlleó per cert és la representat) que només parla dels d'ara, i no dels que ja estan a Salamanca.
Estic esperant-la, per discutir amb el Secretari, qui previsiblement accepte la del PP com una més. No hauria de ser, és una esmena a la totalitat a la nostra, i així vull que es tramite.
Pq? Doncs perquè si és esmena a la totalitat (avala la meua postura el reglament) implica que per qüestions de majories, la nostra no anirà a votació i es votarà només la del PP-Universitat.
I aleshores, quedarà evidenciat, que el PP (i la Universitat i qui la representa en este comissió) no els preocupa el retorn dels de Salamanca

Nomdedéu ha dit...

Ara m'informen que des del Ministeri s'està telefonant a determinats mitjans dient que si que tornaran el papers.
No canvia la nostra posició.
Hores d'ara només sabem la data en que se'n vana anar, no la data en que tronaran.
I amés, només demostra la manca de solidesa de les conviccions, i les mentides dels arguments científics.
Si tot el que havien dit de que es fea per salvar-los, conservar-los, etc, fora cert, quin sentit té retornar-los?
Per tant, era una decissió política, que ara anuncien (parcialment) que se'n desdiuen, només per la resposta política dels qui no estan d'acord.
Aficionats

Enric 2 ha dit...

Però no només això. Abans d'endur-sels, van valorar el perill que corrien els expedients? pareix ser que ekls de Castelló estaven en bon estat de conservació, però no així els de València, que com a conseqüència d la riuada del 57 estaven molt malament. I així ho van apuntar els investigadors de valència, com ara Ricard Camil Torres.

Si només foren aficionats, enric, no passaria res, però estan jugant amb el patrimoni de tots.

Nomdedéu ha dit...

rao tens. és més greu del que jo he dit