03 de març, 2009

CANDIDATURA A LES EUROPEES.


Dirigit molt especialment a la militància del BLOC.

El passat 14 de gener, en una de les darreres sessions plenàries de l'Executiva Nacional anterior, i de la que jo formava part, és va parlar sobre els eleccions europees, i vaig aprofitar per formalitzar la meua candidatura per encapçalar la llista valenciana. La meua va ser la primera candidatura presentada. Tinc constància que posteriorment s’han presentat 3 o 4 persones més, desconéc si amb l’intenció d’encapçalar la llista, o per tal de formar-ne part. I és cert també que encara no ha finalitzat el termini de presentació de candidatures.

No ho he fet públic fins ara, perquè entenia que el nostre Congrés Nacional demanava tota l’atenció de la militància, i no era el moment per desviar esforços en cap altra direcció. Ara però, ja toca.


Els motius pels que ho vaig donar un pas endavant són plurals, i vull ara apuntar-ne alguns. Quan siga el moment de defensar la meua candidatura davant de tots vosaltres, podré fer-ho de forma més detallada. Deixeu-me però, ací, en este espai que molts i moltes visiteu, avançar-ne una part.

a) Malgrat que tradicionalment les eleccions Europees no han representat un grau de mobilització social important, i de retruc, tampoc al nostre partit; crec que és una ocasió d'esperonar la militància, en un moment on estarem actius gràcies als processos congressuals locals i comarcals que emanen del V Congrés Nacional. I no se m'acut millor manera d'exigir treball a la gent que assumint personalment una part d'eixe treball.

b) Crec fermament que GALEUSCAT han de ser els aliats naturals del BLOC, com crec que la nostra presència al si de la coalició està infravalorada. Com partit parlamentari hauríem de formar part dels reunions que fa la coalició, mes enllà dels de període pre i electoral. Com també hauríem d'aconseguir que és visualitze el nom del nostre país (VAL), però per això cal que aportem un nombre considerable de vots. Eixe bon resultat que reclame, ha de servir també per posicionar el BLOC de cara al 2011.
c) Compartisc de fa temps, la línia que defensa la ponència congressual d'obrir-nos a altres sectors del valencianisme. I crec que això és fa liderant eixe ESPAI VALENCIÀ DE PROGRES. I liderar vol dir ser generosos en els formes, però no ha de significar obligatòriament oferir els llocs rellevants dels llistes a persones alienes a la nostra formació. Per tant, cal que encapçale la llista una persona militant del BLOC (la qual cosa significa d'entrada el respecte i recolzament de tota l'organització) que pel seu perfil puga sumar (o si mes no, no restar) simpaties d'altes formes d'entendre el valencianisme. I sense falses modèsties, crec que estic ben posicionat.

d) També sense falses modèsties, crec que tinc un grau de coneixement públic al llarg del país (especialment entre la gent susceptible de votar una opció com la nostra), que pot avalar la meua candidatura.

e) Que un candidat del país siga de Castelló (com si fora d'Alcoi, Gandia, Benicarló...) és un valor afegit, que garantiex la concepció territorial nacional. És a dir, no cal que el candidat nacional siga de València. Si tots som país, tots representem tot el país. Donada la vocació localista de molta premsa, un candidat de Castelló ens garanteix una presència molt superior als diaris locals, i no ens en restaria “quota” a Alacant o a Gandia o a València. Un candidat, siga d’on siga ens dona la mateixa (poca o molta cobertura) en tots els mitjans, el factor local pot disparar la presència en la seua zona geogràfica d’influència, i Castelló és una gran ciutat amb molts mitjans.

f) Estes eleccions serveixen per fer partit (ja n'he parlat) i per guanyar espai mediàtic. A Castelló considerem que la meua candidatura seria molt útil a eixe nivell. Un reforçament de la presència en premsa a dos anys dels municipals, ens serveix per revifar l'empenta del BLOC.

g) Amb freqüència hem sentit queixar-se al Secretari General, i amb raó, que no sempre és fàcil trobar algú que s’oferisca per encapçalar llistes a les eleccions generals o Europees. Doncs bé, jo ho faig.


Crec en el meu país, i crec en Europa.


Crec en el BLOC i crec en GALESUSCAT


I crec també en mí, i en tots vosltres. Tinc el convenciment que comptant amb el recolzament de l'organització, puc fer una campanya més que digna, i encapçalar una candidatura d’èxit.

Confie en tindre el vostre suport.

41 comentaris:

Anònim ha dit...

El meu suport ja el tens :p
De segur que amb esta decisió ens has donat una alegria a molts. Gràcies per donar el pas i endavant!!

Anònim ha dit...

Bomba informativa... "para la cinta".
Endavant amb eixa candidatura. Tremosa i Nomdedéu, sona molt bé.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies taronget.
Gràcies anònim, ara em falta el grup de suport al face, com el de Tremosa.

Anònim ha dit...

Un motiu per anar a votar a unes eleccions en les que sóc més que escèptic

Anònim ha dit...

El meu suport també el tens. Crec que seria una bona notícia pel partit a nivell general i per la mateixa Galeuscat. I també crec que el Bloc hauria de demanar més pes i visualització en eixa coalició.

Agostí Tiralí ha dit...

Doncs Enric. Si et sóc sincer, les eleccions europees no m´esperonaven en absolut. I crec que ja he trobat el motiu per votar Galeuscat, per votar Bloc.

De tota manera tries mal. Fa una setmana vaig estar en Brussel.les i vaig tornar blanquet de no vore el sol i amb prinyons a les mans pel fred. En lo bé que s´està a Castelló xè!

Perquè entraràs segur... Endavant Enric!

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Jo tambe i estic a favor, i ben content, que Enric vage encapçalant el bloc a les europees. Anim ja que mes no puc fer per ara.

Anònim ha dit...

hola Enric ja t'he felicitat pel facebook però volia fer-ho també per ací, sens dubte la teua candidatura és una gran notícia.

M'ha agradat la fermesa dels teus arguments, tens molta raó en tot allò que dius, ah! i en València estem ben contents de que el nostre candidat siga de Castelló! almenys per la part que em toca.

M'agradaria també fer-te unes recomanacions, sé que no sóc qui per a fer-ho, però bo, tal vegada et puguen servir...
et recomane que aprofites l'avinentesa per a reforçar el teu lideratge a Castelló i que faces també discurs "glocal" (global i local) a les comarques del nord on eres més conegut, això pot ser molt positiu també per a consolidar la marca del partit.

No obstant també et demane que utilitzes l'ocasió per patejar-te el país sencer, que centres el discurs en l'economia i la importància de tindre veu a Europa com a valencians, i que com bé has dit tractes de sumar a tota aquella gent d'arreu del país susceptible de votar-te pel teu tarannà.

Un abraç i molta sort!!

Nomdedéu ha dit...

I tant que eres algú per dir-me el que creus que he de fer.
Però mira, no ens enganyem, no serà un camí de roses la nominació. Hi haurà gent que no li semblarà bé. Algunes persones que al Congrés em garantien o només el recolzament, sinó casi la nominació directa, hui mateix a l'executiva ja no ho recordaven. De manera que ja vorem com avança la cosa. Si finalment qualla, el model que proposes és el que m'agrada.
L'economia, les infraestructures, i obviament la visibilitat nacional dels valencians. Sóc membre del comité de suport a Ramon Tremosa i en faig seguiment. El seu discurs m'agrada. El País Valencià no és Catalunya, i la situació nacional no és la mateixa. Com el BLOC no és CiU. Però l'estructura de campanya m'grada.
Sobre el lideratge local del que parles, intente en nom del partit, i com President de la Intercomarcal, reforçar la presència a les comarques del nord.
Hi ha un equip, clar, amb Panyella i Molés com càrrecs públics, i més gent treballant localment i comarcal. Crec que podem fer un bon treball.
Si sóc candidat, vistaré el país, i tant que sí.
Espere que ningú entenga que busque res més que prestar un servei al meu país, i al meu partit, en unes eleccions difícils, en les que tinc més possiblitats d'eixir escaldat electoralement, que d'obtindre un èxit històric.
Així que assumisc un risc. Podria quedar-me tapat fins les municipals. Però crec que puc ser útil
Una abraçada.
Gràcies a tu també Josep Miquel, el teu suport des del Quebec és una miqueta d'aire (fred) a esta aventura que encetem

Rosella ha dit...

Jo també pense que eres un bon candidat!

salutacions bloqueres des de l'horta

Anònim ha dit...

Endavant Enric encara que no faltaran incomprensions.

Anònim ha dit...

Amadeu peca de modest, hehe. Clar que és qui per a opinar. Tot un senyor conseller nacional xD (felicitats de nou, Amadeu)

Enric, encara que jo ja ho sabia, felicitats per donar el pas, ja ens portaràs algun panellet d'Estraburg!

Sobre lideratges, no cal que vinga jo ací a dir que a la Plana a dalt i a baix del Millars el tens, i crec que Amadeu et demana alguna cosa més a banda de què et pateges el país com a candidat. Que em corregeixca si m'equivoque però crec que et demana que vages, i molt, a València, que està desangelada.

Una abraçada i sort! Ja saps que "els de Castelló" estem amb tu!

TONI PITARCH ha dit...

Tot el suport de l'únic membre del corrent intern del BLOC, anomenat "Millars" (un corrent i nom inventat ahir dimarts).
I gràcies per ser, sempre, tant atent. Respecte a un tema familiar del que me preguntares la setmana passada, bones notícies: llig el Levante a partir de demà i sabràs perquè t'ho dic.
Endavant, Enric!

Josep ha dit...

Ho sent, però jo no votaré CiU. El meu vot anirà a Oriol Junqueres.

Espere que el PSM-EM, PSM-NM, Aralar i d'altres s'apunten a la coalició amb ERC.

De tota manera, molta sort i endavant. Ens veiem a Brussel·les.

Nomdedéu ha dit...

em sembla raonable. sort

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Enric,

tens el meu vot al Consell Nacional.

ENDAVANT

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Enric,

tens el meu vot al Consell Nacional.

ENDAVANT

David Navarro Fernández (Petrer)

Vicent Forment ha dit...

Enric estic encantat de que al meu primer Consell Nacional, puga votar-te com a candidat del Bloc al Parlament Europeu.

Anònim ha dit...

Clar que sí,Enric.Tens força per tot.Millor que tu ningú per saber que estas preparat per això i més.Nosaltres també ho sabem.Has de fer el que cregues més adient,i estic segura que si estàs decidit és perque ho tens molt clar.Mai he vist incoherència en tu ni en els teus fets.Endavant i molta sort.Ja saps que confiem en tu.Sort,sort,i sort.

Anònim ha dit...

I si eres elegit, què passarà amb l'Ajuntament de Castelló? I al 2011?

En qualsevol cas a Castelló, pel que sé, hi ha gent vàlida, com l'Ali "Jamba" o el sergi Selma o el Vicent Marzà.

He de reconéixer que a mi també em tira més l'Oriol Junqueres (o fins i tot el Raül Romeva) que el Tremosa, però m'alegraria que isqueres escollit. Bona sort.

Anònim ha dit...

JOANDA DE VLC
Una bonísima notícia q algú com tu faça un pas avant tan gran i més en un moment tan important. Què llàstima no ser conseller nacional per poder votar-te.
pd.- Què podem fer els militants de base per ajudar-te d'ací a la nominació?

Nomdedéu ha dit...

Joanda, podeu convencer els consellers nacionals de la vostra comarca, què la meua candidatura pot ser útil al partit i al país, si així ho creieu.
Fer córrer la veu. Gràcies.
I gràcies també als que em doneu suport moral, i també efectiu.
Enric, ja voldria jo, tindre eixe problema que planteges. Haver de plantejar-me com resolc el meu compromís amb la ciutat, o més concretament amb l'ajuntament.
Un eruodiputat pot treballar per la seua ciutat. I eixa és la idea.
Jo ara m'alce pensant en Castelló i em gite pensant en Castelló. Sí sóc eurodiputat m'alçaré pensant en Castelló i em gitaré pensant en tot el País Valencià.
I efectivament, a Castelló hi ha gent preparadíssima que ho faria millor que jo.
I pel que fa a les opcions personals, la teua em sembla d'allò més respectable.

Anònim ha dit...

Enric, tens tot el meu suport (que ja ho sabies), pense que ets la millor opció dins del BLOC, i que serà positiu per a Castelló, per al País i també per al BLOC (no ens oblidem).
La marca BLOC pense que se'n beneficiarà del teu treball mediàtic (importantissim a dia d'avuí, i imprescindible). Tú arribes a la gent d'una forma molt directa i així serà més fàcil (bé, més fàcil, dins del complicat que ho anem a tindre, això per descomptat)
En tot allò que et puguem ajudar, tan sols ho has de dir.

Ànim i a per les europees!!

Nomdedéu ha dit...

Moltes gràcies pel suport Victor. L'Alcora, com Borriol, són dos exemples clars del que crec que ha de fer el BLOC. Llistes noves, de gent desacomplexada que s'estima el seu poble, el conéix, i hi dedica temps i esforços.
PEr això és tan important la vostra presència als òrgans de representació del partit.
Hem de treballar molt per solidificar el partit a les comarques del Nord. I un bon resultat electoal a les europees, ajudarà.
Una abraçada
Laura, perdona que no t'havia vist. Moltes gràcies per les teues paraules.

joan cebolla ha dit...

Molt bé, desprès del Congrés de ni xixa ni llimonà que hem tingut, saber de la teua candidatura és una notícia d´eixes que ens refresquen. Si no et posen travetes i finalment eres el nostre candidat a Europa, apunta a l´agenda i de bestreta que tens una cita ací a FAVARA
Encara que els números també juguen, no estaria mal que anarem pensant en deixar a la Galeuscat i anar treballant per la BACAVA, a mi personalment em va millor la nostra mar tranquil•la que la seua tan brava i boirosa.
T´ esperem.

Nomdedéu ha dit...

moltes gràcies Joan, si finalment sóc candidat, vull visitat tot el país que puga.
El que ens toca al BLOC és aconseguir uns resultats el suficientment importants, per posar el VA o el VAL, on decidim.
Eixe és ara el repte

Anònim ha dit...

Enric, tens el meu suport i el del BAF, corrent interna (o alterna, potser) de la qual n'eres fundador... Fora bromes, compta amb el meu suport per a la teua candidatura, i durant la campanya a vore si pots fer-te un espai a l'agenda i passar per Catarroja o per la comarca.

Nomdedéu ha dit...

corrent alterna està molt bé. hehehe
gràcies Xavi.
Estic content hui, l'Òscar m'ha regalat un grup de suport al facebook. A vore si a gent s'hi apunta...

Anònim ha dit...

caldra parlar molt d'europa, fer pedagogia a la gent que no entén massa de política, adquirir compromisos i sobretot mobilització i fer marca. Mai més coalicions (exceptuant les europees). Però votant el que votem, la gent ha de saber que vota BLOC i que els altres grups polítics han de tindre també un compromís envers de nosaltres els valencians.

estar en totes les eleccions i mobilitzar-se, ajuda realment. molt. si la teua candidatura ix endavant, espere que el teu substitut a l'ajuntament faça tan bo treball com ho ha fet fins ara.

Anònim ha dit...

"ho has fet fins ara"

Nomdedéu ha dit...

mols gràcies per les paraules d'alè

Anònim ha dit...

El meu vot també el tens Enric. A més pots estar segur que diversos vots de gent amics meus també el tindras.
Jesús

Anònim ha dit...

¿No m'havies vist?Pero notaves el meu suport,crec,n'estic segura.Et salude,vos salude a tots.És tota una noticia,Enric.

Jose Beteta ha dit...

Com no, el meu suport el tens, Enric. Faré campanya per tu en el meu col.lectiu, en Alzira, d'això pots estar segur.

Salutacions!

Anònim ha dit...

GALESUSCAT

O

GALEUSCAT

Nomdedéu ha dit...

Gleuscat. Ho he escrit malamanet en algun lloc? dis-me on i ho rectifique. Gràcies

Anònim ha dit...

Afegisc el meu suport a la seua candidatura. Als qui no volen votar CIU, intentaré convencer-los dient que votar GALEUSCAT al País Valencià és votar BLOC, com votar-la a Catalunya és votar CIU. És a dir, que amb la coalició, els diferents partits que la composen demostren les seues respectives forces als seus respectius països. Per tant cal votar BLOC. Més val un diputat del BLOC o de CIU que del PPSOE valencià.

Eduard

Anònim ha dit...

A més, si el BLOC aportara un bon nombre de vots a la coalició podria demanar un canvi de nom, del tipus GALEUSCATVAL, que ens donaria una major publicitat i coneiximent arreu de l'estat i, de retruc, al nostre país.

Eduard

Anònim ha dit...

I GALEUSCATVALBAL? Ho dic pel PSM.

Fajardo ha dit...

Compta també amb el meu suport. Et done la raó en tots els punts, i especialment en el punt e). M'alegraria molt si el candidat no fóra de València, i encara més si fores tu.

Nomdedéu ha dit...

moltes gràcies pel suport