29 de març, 2009

"EL OCASO". Mediterráneo. 2.04.09

En el nostre primer aniversari de noces, quan vaig arribar a casa, vaig entregar un sobre a la meua dona i li vaig dir: “Felicitats, ací tens el teu regal”. Era la meua pòlissa d’El Ocaso, on l’havia inclòs a ella com beneficiaria. Em va mirar sorpresa. “Què?!” li vaig dir “és una prova d’amor sense fissures, és la meua manera de dir que estarem junts fins que la mort ens separe”. Jo considerava que era una forma bella de dir que allò que construïm plegats tenia vocació d’eternitat. Ella no quedà convençuda de la meua vessant poètica.
És així la vida, la vida política també. De vegades fas les coses amb la millor intenció, prens decisions molts meditades, convençut que faràs un bé, i en canvi, qui n’ha de ser beneficiari no en percep la bona voluntat. No tant per l’acció en sí, que pot ser intrínsecament bona, sinó perquè o bé no t’has explicat bé, o bé no t’han deixat explicar-te. Per això vaigColor del text agrair públicament al darrer ple municipal, la presència dels responsables de Centre Ciutat Castelló. Ja que malgrat les diferents sol·licituds, no s’han dignat a rebre el BLOC; almenys així van poder assabentar-se de quina és la nostra posició davant les necessàries ajudes al comerç local. Posicions que de ben segur són molt diferents a les que l’equip del govern els ha tramés maliciosament, amb el seu victimisme i la seua vocació de tutejar “nuestros comerciantes”. I és que en política som el que fem, però també el que els altres creuen que fem. Per això comunicar-se amb eficàcia és necessari, imprescindible.
Per cert, si ho volen saber, aquell any la meua dona em va regalar una prorroga, que em renova any a any, i en això estem.

30 comentaris:

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Si, la gent vora les coses com no les feu, d'unes vegades isa vicio estara manipulada per algu, i altres vegades sera que no hem sabut trasmitir el misatge, com el cas de la regidoria de sanitat, limportant es que se fagen les coses que creguem que son bones, despres la gent tindra distintes opinions, pero per lo menos ningu ens llevcara que ho hem fet en la milor intencio.

Nomdedéu ha dit...

si senyor. -hem de fer les coses bé, i esforçar-nos en explicar-les millor. L´única cosa que no podem fer és baixar la guardia

joan ha dit...

Seria molt interessant fer un estudi simplement preguntant els ciutadans que ens trobem al carrer que creuen ells que fa el Bloc. Aixi veuriem si l'estrategia de comunicacio funciona.

Nomdedéu ha dit...

en realitat resultaria dolorós. Estic segur que, cas que en tinguerem una, l'estratègia de comunicació no funciona.
Em patege la ciutat, i parle amb uns i altres, i el grau de desconéixement és altíssim.
L'any 2007 a mi em coneixia un 23% de la població enquestada, i el meu grau de conéixement era una miqueta superior al del BLOC. Així què...
Jo crec que hem millorat en presència als mitjans, però els mitjans arriben a poca gent.
És cert que ara estem a més districtes que abans, i a més consells municipals, però tot i així...

Tonet ha dit...

Una broma Enric, incloure la parella com beneficiària pot ser perillós, per allò dels polvets......polvets de verí, és clar.

Anònim ha dit...

La 7mana passada en una classe de la Jaume I ens van posar un vídeo d'un ple municipal de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i em va sorprendre l'orde de les banderes: la de Castelló, la de l'Estat, la Senyera i la d'Europa... Este orde, a més de no ser el legal, relega la condició de valencians dels ciutadans i ciutadanes de Castelló de la Plana a un segon terme i fa emfasi en una espanyolitat que a molts ens molesta. No podria fer alguna cosa al respecte sr. Nomdedéu? Lo del poc ús del valencià dels regidors del PP, sent-ne la majoria valencianoparlants, també és de psiquiatra... Ja supose que este Ajuntament és un destarifo en general i et topetes amb moltes més incongruències, com ara que l'icona per a triar el valencià com a llengua de navegació de la web municipal és la bandera de Castelló de la plana en conte de la de tots els valencians... pero lo del ple no té nom...

Enric 2 ha dit...

Enric, com és que en el web del bloc no estan els estatuts? O almenys jo no els he trobat

Nomdedéu ha dit...

Estan en porcés de revisió ortogràfica. Primer van haver d'afegir-hi les esmenes aprovades al congrés i comprovar que no passe el que passa alunes vegades, que una esmena entra en contradicció amb textos d'articls no esmenats

Enric 2 ha dit...

Ok, qüestió d'esperar, doncs. gràcies.

Anònim ha dit...

Enric,deixa'm dir-te que això que li has regalat a la teua dona,de romàntic res de res.Això es fa perque sí i prou ,si es vol fer,però per un aniversari de noçes,home,...sembla d'una trama siciliana(disculpa'm el símil).A dir la veritat,crec que li has fet un bon regalet molt més ple de romanticisme que no aquest i que vols tenir-ho en secret,cosa molt comprensible.No et veig actor sicilià de cap de les maneres.
Ah i de baixar la guardia res de res,home.Amunt el Bloc.Felicitats per el vostre aniversari i endavant.

He canviat la música del clic .He posat una en homenatge al recientment desaparegut compositor Maurice Jarre,autor de la música d'una de les pel·lícules preferides meues de tota la vida.Si la voleu escoltar...

Nomdedéu ha dit...

Et traquil·litzaré dient que no és més que un recurs estilístic. Mai se m'hagués acudit convertir això en un regal d'aniversari. A casa, els regalets són romantics de veritat, sobretot, perquè no esperem a que hi haja aniversaris per fer-los.
Només era una manera d'introduir l'article

Anònim ha dit...

Ahhhhhhhh!!!!

Anònim ha dit...

Abans no tenia més temps que escriure un ahhhhhh,que volia dir que menys mal!!!.Ja jo sé,Enric,que és una llicència que et permts ,una forma d'entrar a escriure,per deixar algo plasmat per acíEl que jo t'he dit també era (com es veia clar) una llicència estilística.Aquesta manera de començar és diferent i més amena i més propera.Molt bé,vinga,bon aniversari,perque el aniversari és cert,no?
(No cal que contestes,es veu clarament que és una pregunta retòrica...)Abraços.

Inés ha dit...

Has escrit una "muletilla" al teu text que cada vegada que la senc em poso malalta. Es això de "nuestros comerciantes". I dic muletilla perquè ho repeteixen tossudament sempre que poden... "nuestros policias,nuestros bomberos, nuestros chicos de los servicios sociales..." És indignant. Jo( ja ho hem parlat tu i jo això) he de tragar-me el "nuestros..." en mooooltes reunions a l'ajuntament, i cabreja al final. I encara més si es tracta de funcionaris.És com si l'equip de govern paga les seues nòmines!!! Els bombers, els policies... cobraran igual mane qui mane a l'ajuntament. És un paternalisme (o maternalisme) tan pervers que indigna. El problema és que a força de repetir-ho, segons en quins foros, al final, no el funcionariat, els receptors del missatge s'ho creuen.

Anònim ha dit...

és molt important el fet d'eixir al carrer i parlar amb la gent, però parlar amb els que no et coneixen, no els que et coneixen...

Anònim ha dit...

hola enric.
me'n vaig del tema del post però com sé que eres ben tolerant ho comprendràs. tens una imatge que posa: forts a europa. i baix la coalició de la que forma part el bloc, almenys en les darreres europees. la meva pregunta és: acaba de dir el BNG que anirà emb esquerra republicana i aralar a les europees i per tant abandona la coalició. El pnb ha anunciat que continua, per tant la coalició serà PNB, CIU i BLOC. Et presentes com a candidat del bloc, creus que aquesta coalició sense una formació nítidament d'esquerres com era el BNG és coherent amb els últims discursos i fets del BLOC (compromís, iniciativa...)? com ho valores?
gràcies.

Nomdedéu ha dit...

Valore negativament que el BNG no haja continuat a la coalició. No me n'amague, hagués preferit que continués, però el BLOC no hi pot fer res.
Coherent crec que si que ho és. El BLOC és el partit dels nacionalistes valencians. I anirà a unes eleccions amb el partit majoritari del nacionalisme català i el basc. Tant de bo, insistisc, vinguera també el gallec.
És la coalició que més garanties dona al BLOC de tindre un espai polític. Amb ERC no ens podem posar d'acord, per ser competència directa al nostre país. Ara no ho valore.
I s'ha d'entendre que la coalició és realment una UTE on cada eurodiputat defensa els interessos del seu país, des del grup que considera oportú. És una formula per trencar el districte únic.
I és la coalició més potent contra la gran coalició PSOE-PP.
D'altra banda, es podria girar la pregunta al revés. Durant anys hem anat amb Convergència, i els darrers anys, també amb PNB i BNG, era coherent pactar amb IU?
Jo creia que no, però la resposta que em donaven sempre era, que era la formula més eficaç de trencar el topall electoral del 5%.
Si fa no fa, una estratègia similar a la d'ara.

Enric 2 ha dit...

Cada volta sent més allò que el Bloc és de dretes, i amb esta candidatura es dóna més artilleria a eixa gent. Conec gent del BNG i ells mai han tingut problemes de definir-se independentistes d'esquerra, per tant veig coherent que concórrega amb altres independentistes d'esquerra.
Ara, què fa el Bloc amb partits de dreta? Ja ho has respost.
D'altra banda, me pareix mal que ERC vete l'entrada del Bloc a l'Aliança Lliure dels Pobles, d'eixa manera no es fa país (ni països, ja m'enteneu).

Tonet ha dit...

Sembla que PSM i EA també aniran amb eixa candidatura, pareix que ens quedem un poquet més òrfens.

Nomdedéu ha dit...

Possiblement Tonet, tot i que hi ha alguns dubtes per resoldre. De la mateixa forma que ERC ens ha vetat sempre, perquè ells tenen delegació valenciana, també la tenen balear, així que no sé jo.
També sé del disgust d'EA pel fet que ERC haja trencat l'acord històric que tenien amb ells, per privilegiar Aralar. Així que no sé si finalment podrà quallar que dos partits contrincants en el mateix país o territòri, vagen ara junts.
A mi UM em fa poca gràcia, però tampoc no entenc que el PSM no vulga compartir coalició electoral amb ells i nosaltres i CiU i PNB, en una coalició, ja ho hem dit´, que és una UTE, i en canvi governen junts a Balears.
Tampoc tinc clar que farà IPV. Hi ha dos missatges contradictòris. Aquell que diu que aniran amb ERC, la qual cosa vol dir que donaran suport als adversaris d'ICV (que és el seu referent màxim, i qui els ajuda financerament). No sé pas com s'ho agafaran estos. I vol dir també que aniran junts amb ERC(PV) amb qui es suposa competeixen per un espai al mapa valencià. Tot plegat confús.
I l'altra teoria que diu que no aniran amb IU-ICV (bàsicament perquè eixa ha estat la imposició d'IU via EU) però donaran suport extern a eixa coalició, i directament farien campanya per IU o EU, d'on han eixit escaldats.
Ben difícil de pair en tot cas.

Nomdedéu ha dit...

Sobre eixir al carrer per parlar amb la gent que no coneixem, d'acord. Però algú ens els haurà de presentar, no em veig aturant gent a la plaça La Pau per presentar-me. Semblara un mormó, o que volgues encolomar-los-hi "la Atalaya".
Ja s'enten el que vull dir. És un treball col·lectiu. I he de dir que el BLOC de Castelló va dissenyar fa ja temps un pla de presènia pública, que no està posat en marxa perquè ha fallat el voluntariat. I no em feu ser més xplícit sobre les debilitats del BLOC. No ací.

Anònim ha dit...

Sobre Iniciativa:

http://www.iniciativapv.org/iniciativa/noticia/1144

Mira que sempre m'han paregut avorrides estes eleccions, però ara ja no m'ho semblen tants, comença a animar-se.

Nomdedéu ha dit...

particularment ho trobe d'allò més evident.
IPV és filla de qui és, i mentre no trobe familia d'adopció, sap que no té edat per emancipar-se. Així que ha fet la xuleria de marxar de casa, però ara porta la roba a rentar a casa dels pares.

Enric 2 ha dit...

No t'ho prengues a mal, i sé que no és així però al país valencià no falta gent que pensa que el Bloc és la sucursal de CiU en territori valencià. A més es veu com un partit "catalanista". Crec que amb eixes companyies (per altre costat amb les que ha anat tradicionalment el bloc a les europees en els darrers anys) no fa més que reforçar eixes dues impressions.
S'heu plantejat en algun moment concórrer juntament amnb l'Aliança lliure dels Pobles (o com siga) més enllà del veto d'ERC? de fet, la UPV sí que va anar amb partits nacionalistes d'esquerra, no?

Nomdedéu ha dit...

No m'ho agafe a mal ni a bé. Simplement no es pot concórrer amb una gent que t'ha vetat. És molt senzill d'entendre. Què vol dir "més enllà del veto d'ERC?"
Es com si algú digués t'has plantejat casar-te amb Paquitina encara que Paquitina haja dit que no vol saber res de tu, i que festeja amb Manolito? Que fem la forcem?
I per la resta, Enric, fa tres setmanes erem blaveros perquè la ponència deia no sé què, ara catalanistes perquè...
Si es vol criticar és senzill, sempre hi haurà motius, i tu en dones una prova, educada, però evident.
Creus que si anarem amb ERC ens dirien que no som catalanistes?
Va home. Siguem seriosos

Tonet ha dit...

Hi ha molta gent que ens demana una puresa exquisita des del punt de vista polític o ideològic i després voten a altres que no els qüestionen res ni mica, per a eixa gent sempre serem o de dretes o d'esquerres o catalanistes o blaveros, senzillament sembla que molestem políticament a alguns.

Anònim ha dit...

Si el Bloque ha decidit un canvi és normal perquè les eleccions li han anat malament i ara voldran resituar-se políticament més a l'esquerra, amb ERC. És, potser, la visió més lògica.
Ara, què ha de fer el BLOC? No podem anar amb uns que no ens volen, així de clar. I si CIU i el PNB, dos partits clarament democràtics i nacionalistes sí que ens volen, no cabem moltes raons: jo vaig amb qui m'estima i m'interessa. Què faran Iniciativa i companyia?, ja s'ho faran. Nosaltres, a la nostra i els altres a la d'ells. Voler agradar a tots és impossible.

Enric 2 ha dit...

No, no critique, i tampoc he dit que sigueu blaveros. veig que no m'he explicat bé.
El que he volgut dir és, respecte a ERC, era si el Bloc s'havia plantejat l'anar amb el grup eixe, obviant el que puguera dir ERC. És a dir, si s'havia plantejat desw del teu partit, tot i que fóra de manera teòrica o com a possibilitat més o menys remota, concórrer amb Aralar, el PSM, el BNG, etc. és a dir, amb l'Aliança Lliure dels Pobles d'Europa, i no amb GALEUSCAT.
Punt dos. El Bloc és l'Espai valencià de Progrés, perquè així ho dieu, i segons vosaltrees mmateixos la casa comuna del valencianisme, però independentment de com vos definiu està clar que hi ha una part important de la societat valenciana que encara vos veu com un partit catalanista, i no dubta en posar-vos l'etiqueta de sucursal de CiU al País Valencià. A vosaltres i a tots els partits, organitzacions, associacions, etc. d'arrel fusteriana, si se'm permet l'expressió, i si no ahí estan les paraules de Chiquillo. Dit açò, i torne a repetir que sé que no és així (ho he dit al principi del meu post anterior), no creus que amb esta coalició o UTE per a les Europees no fa més que reforçar eixa imatge en cert sector de la societat valenciana. per altra banda, constantment alimentada per partits interessats en això, principalment el PP i el món blaver en general (González Pons va dir que no anaven a rebaixar el 5% per entrar a les Corts per evitar que CiU estiguera en les Corts valencianes), però també el PSOE, que intenta rascar bola entre l'electorat del Bloc, o fins i tot altres partits que rivalitzen electoralment amb el bloc en territori Valencià, principalment EU i ERPV.
I torne a repetir, per si no queda clar, que el meu ànim està lluny de criticar el Bloc, ni educada i maleducadament, quan he cregut que hi havia qualsevol cosa criticable en el bloc o en les seues actituds ho he fet, i ací mateix.
Per altra banda, el Bloc no és blaver ni de dretes, ja que conec gent afiliada al Bloc a la que no gosaria de qualificar-la d'eixa manera, més bé tot el contrari. I a mi no em molesta el Bloc, per si noq ueda prou clar.

Nomdedéu ha dit...

La resposta és si. No d'ara, moltes vegades s'ha tingut eixe debat teòric. Però no pesa només el fet que els altres no et vulguen, sinó també el fet que el BLOC es declara un partit nacionalista valencià, i ERC amb l'ajut d'ERPV, considera que nosaltres som part d'un altra nació.
Ho consideren també alguns militants del BLOC.
També consideren que som part d'una nació els espanyolistes, tots, els centralistes, els federalistes i els semipensionistes.
Què pensarà la gent de nosaltres? Qualsevol cosa. Fem el que fem, qui té ganes de fer mal o de qüestionar gratuitament o no (i no dic que sigues tu) seguirà parlant. A mi em procupa molt el que diga el nostre electorat, i obviament, em repetisc, preferiria que el BNG estiguera amb nosaltres, però anem a vore.
El BNG no marxa perquè els altres siguen d'esquerres. O és que abans les posicions polítiques eren diferents?
Marxa perquè durant estos anys, s'ha, licitament, indisciplinat amb l'acord de GALEUSCAT i ha donat suport constant a un PSOE que ha desplaçat CiU a Catalunya, i ara al PNB al País Basc, i en estes condicions, els socis majoritàris li han posat unes condicions més dures. No marxa per puresa ideològica, diguem-ho tot. Marxa perquè lícitament creu que té més a rascar allà que ací.
Per tant, no paga la pena d'agafar-se-la amb paper de fumar ideològic. BNG no ho fa. Canvia de parella per altres raons.
Que hauriem de fer? Com el PP diu que som catalinistes, deixem de tindré contacte amb CiU a vore si així... Però aleshores ens dirà que som d'esquerres, haurem de trencar amb IPV? Deixar els governs municipals amb el PSOE?
I si ens acusen de ser eoclogistes que fem? Comencem a asfaltar les places dels nostres pobles?
Sembla mentida que caiguem en eixos paranys.
Fem un joc. IPV és la sucursal del comunisme espanyol al País Valencià, o de l'esquerra ecoloincompetent de Catalunya?
Pensem que si volen ser creïbles no haurien de trencar lligams amb els catalans? Pensem que haurien de trencar lligams amb el comunisme espanyol? Ho dic perquè IPV donarà suport a IU-ICV.
Això també és curiós, si més no. Han muntat la que han muntat amb EU, no oblidem que el que volien en principi era ser la sucursal valenciana d'IU, i ara donen suport a IU. Bé, són lliures. A mi em sembla una pallassada sense nom, però puc estar equivocat. I sobretot estic segur que a ells no els lleva la son el que pense jo, donat que saben que no els votaria.
De la mateixa forma, no em lleva la son el que diga Gonzalez Pons del BLOC.

Enric 2 ha dit...

Efectivament veig molt erràtica i marejant el camí que duu IPV amb el suport a IU-ICV. no obstant, com en el cas del bloc, té la seua explicació. durant este any i escaig d'existència ha rebut el suport d'ICV (dius que econòmic, jo no ho sé, però si tu ho dius és perquè ho saps), especialment Raül Romeva al Parlament europeu, amb tota classe de preguntes sobre temes referents al País Valencià, i moltes sobre les comarques de Castelló. si ara recolzen una altra candidatura sempre seria amb el suport dels rivals d'ICV a Catalunya (o CiU o ERC). ara bé, en les eleccions gallegues i basques van donar suoport al BNG i Aralar respectivament, el que mareja més encara.
Si ens posem a comparar qui majreja menys, es podria arribar a l'enganyosa idea que qui es manté semper fidelis a ell mateix és Esquerra Republicana, perquè sempre van amb els mateixos i sempre defensen els Països Catalans i la seua independència.
Jo per la meua part em considere independentista, sí, però del País Valencià, tot i que sé que això és, com a mínim, difícil.
El que no vull és que vos quedeu en la idea que vull atacar el bloc, ni molt menys, com bé em repetix una amiga, el Bloc és necessari, però qui no és necessari en un país com el nostre? Amb les nostres mancances com a societat civil?