13 de març, 2009

QUE VINGA JA LA MAGDALENA! Levante. Extra Magadalena. 14.03.09

Després de setmanes sentit que Castellano s’ha comprat un parany, que a Fernandéz Bermejo li agrada anar a caçar encara que siga sense llicència, i que a Madrid si que tenen llicència però és per espiar. Quan t’adones que els expedients de Garzón tenen més filtracions que la pobra Concha Velasco. Quan veus que les empreses cauen una darrere l’altra, i les botigues tanquen por no tornar a obrir. Quan llegeixes que el President es vesteix a Milano, mentre els tribunals deixen uns quants amb les vergonyes a l’aire. Que el President de la Diputació té complexe d’Inem. Quan veus que hi ha tant de xoriç, el que de veritat et ve de gust, són dos botifarretes i un plat de tramussos. Que vinga ja la Magdalena!
I amb el permís de l’UE que vinga la Nit Màgica i els castells, i que l’ensordidor soroll de les mascletades, tape el també ensordidor soroll que massa sovint fem els polítics parlant de coses que quasi no ens interessen ni a nosaltres mateixos. Que vinga ja la Magdalena!
La Magdalena és un parèntesi. Una parèntesi profilàctic, amb voluntat de ser temps de bon humor, de relaxació. Temps on les úniques disputes lícites, són sobre si ha de guanyar esta o aquella gaiata, sobre si el Pregó durarà 4’5 hores o 5’4, o sobre si aquell article de llibret és el millor que hem llegit en anys.
La Magdalena és el temps de recordar els orígens. És temps de gaiates i de colles, de Reines i Na Violant, de Moros i Cavallers, i és també el temps de l’arrosset del Levante a la tertúlia, dels Casals del vi i de la cervesa. La sort que tenim és que els gràfics ens respecten, que sinó a algú li tocaria fer com al ministre japonés de finances, que ha hagut de dimitir, per tindre un bon "saque" amb el "sake". És temps de festa.
I jo crec que és bo, que ja toca. Per desgràcia, la política, la trista política que es fa per ací, millora quan els politics callem i mengem cacaus. I algú ho ha de dir, i com si ho diuen vostés damunt ens enfadem, ho dic jo que sóc del gremi.
Bones festes.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Es que tu gremio está pasando una temporada muy malita.
Bones Festes y feliz pólvora
Julia

Nomdedéu ha dit...

bones festes. ens vorem a molts llocs, especialment a Santa Clara

Anònim ha dit...

Este año seremos todos público. Cambios de última hora y hemos caído del programa. Ya te contaré
Julia

Nomdedéu ha dit...

joder.

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

desitjarvos bones festes, disfruteules la veritat, i que per una setmana els politics callen dons no es que siga la politica, pero tampoc lo que fan els del PP i el PSOE, aleshores estemen les mateixes.
Una setmana de festa iavan.
Visca la madalena!

Anònim ha dit...

Enric, entenc la teua afirmació que la política millora quan els polítics callen. Però, per favor, no t'hi inclogues tu també. Davant la corrupció i la devastació del territori, els polítics del Bloc no han de callar, no poden callar. Com deia aquell lema electoral del Bloc: Fes-te sentir! El Bloc representa la veu de milers i milers de ciutadans que no
no es volen conformar amb la dura realitat que ens ha tocat viure. El nostre silenci només pot beneficiar els corruptes, els que entenen la política com a una oportunitat de negoci. El Bloc no ha de callar, no pot callar mai.
Bones Festes!

Nomdedéu ha dit...

Visca, Jose Miquel. Com jo en vaig passar tres fora quan vivia a Paris (bé, en realiat 2, un any vaig vindre per 4 dies) sé que pica estar lluny. Però el que estas fent és molt important per tu.
Josep. No callaré. Mentre el BLOC em faça l'honor de comptar en mi, jo no callaré en nom del BLOC. Encara que en Magdalena afluixe el ritme.

Anònim ha dit...

Deixeu-me un lloquet que vaig a Castelló tota la setmana de festesssss.Ah els cacaus i els tramussos que has posat es veuen perfectes.Jo ,quan estic a CS no pare,ho correc tot,Santa Clara,Rei Jaume,Germans Bou,Ribalta,tot tot tot....Sí,Enric,que les festes siguen un respiret....Abraços.

¡¡¡Bones Festes a tots!!!

Anònim ha dit...

les comarques valencianes de Castelló tenen la tasa d'atur més alta de l'estat espanyol. tenen alguna cosa a dir els partits polítics que estan en majoria ací a València? Diguem-ne PP i PSOE, uns partits que mos estan portant a la pobresa més extrema als valencians. És molt vergonyós. Per este camí tornem a les condicions post-guerra, primer ens espolien i després ens afonen. Això sí, PP i PSOE no dubten en pactar per marginar-nos als valencians.

Anònim ha dit...

Sorpresa. El BNG està sense direcció, i ho estarà fins al mes de maig.

Com pensen negociar l'entrada en una coalició o en una altra per a les Eleccions Europees?

És possible que "Gal-eus-cat" es transforme en "Val-eus-cat"?

Anònim ha dit...

He vist el President Camps a la romeria cap a la Magdalena, semblava que s'havia posat un palet dins la boca per mostrar un etern somriure amb la que li està caient.

Anònim ha dit...

Cuando alguien le gritó "¿quien te ha regalado la blusa?" el alcalde dijo "qué maleducados". ¿Es que no se le ocurre otra cosa?.
A propósito, no sé si es cosa de Camps o de cualquiera de los dos Fabra, ¿quien ha apartado la Magdalena y se la ha llevado más lejos?
Julia

Anònim ha dit...

Anaves molt templat en la desfilada de les gaiates (es diu així?). Llàstima que no et seguiren altres regidors i regidores amb l'exemple. Juli Domingo ja es podria animar, que pel matí sí que va vestit de llaurador. Ara, que faré una crítica. La faixa podria ser verda, per no desentonar amb la banda de les regidores.