19 de març, 2009

"REGENERACIÓ". Levante-EMV. 27.03.09

Tinc un tiquet de ServiRed, d’una compra del dia 13 de març, amb número d’autorització 409838, per un import de 40 euros. És el justificant de la brusa negra que vaig comprar a “Enyorança d’Antany”. Veuen? Ja està, mira si és senzill. És l’irrefutable resposta a l’improbable pregunta de d’on ha eixit la brusa que porta Nomdedéu? Me l’he comprat jo. Tema mort.
Sembla que hui aquella visió tan masclista segons la qual en política t’has de vestir pels peus, ha mutat en que hui en política has de guardar les factures de la roba. I de les reformes als apartaments, i dels pagaments de campanya electoral, i de quasi tot. Per culpa d’uns pocs, els politics estem sota la sospita permanent.
Pla va dimitir perquè, més que probablement, des de dins del seu partit, van filtrar una informació segons la qual no hauria pagat les reformes del seu pis. És el mínim que cal esperar d’un responsable públic. Jo no l’aplaudiré. A qui aplaudisc és a les dotzenes de càrrecs públics socialistes que no han de dimitir perquè són honrats. L’Alcalde d’Elx, en canvi, fa passar vergonya a tots eixos militants honestos, perquè ha reconegut que ha pagat amb diners públics dues factures de campanya electoral del PSOE. El PP, n’ha trobat set més. I el Sr. Alcalde calla i mira cap a Milano.
Al PP no dimiteix ningú. Ningú. Ni el President de la Diputació immers en un Cafarnaüm judicial de mil parells de dallonses. Ni fa cap gest públic el President de la Generalitat, que està sent investigat per formar part presumptament d’una xarxa corruptora, i de qui coneixem tots els detalls del seu vestuari, de l’habitació de l’hotel de luxe on es feia prendre mides pel sastre amb nom de torero tremendista, i de qui només ens manca per saber, si carrega a la dreta o a l’esquerra.
Ara com ara, només sabem que on no carrega res és al seu compte corrent.
I amb tot, reivindique la política com una noble dedicació, com una activitat necessària i honesta. I estic legítimament orgullós d’afirmar no conec un sol imputat del BLOC en cap trama corrupta, ni als llocs on participem al govern, ni als llocs on tenim l’alcaldia, ni als llocs on estem a l’oposició.
Nosaltres no tenim ex Ministres a la presó per segrestar gent, com ha tingut el PSOE, junt a dotzena i mitja de “furtapatos” i lladregots, com el més recents d’Andalusia. Nosaltres no tenim ex Consellers en la garjola per robar a les monges, ni hem hagut de fer dimitir ningú per corrupte, com ha hagut de fer el PP amb alguns alcaldes, o algun alt càrrec.
Però també dic, que crec amb tota determinació, que al PP i al PSOE està ple, farcit, de gent honesta, que vol treballar, que gestiona amb pulcritud, i que està en política per vocació de servei. I és a eixes persones a qui demane, a qui exigisc en nom de l’ètica, que destapen els seus companys corruptes, que deixen de fer costat als impresentables, que deixen de participar en cerimònies corals, i que siguen actors de la necessària regeneració de la política. Per dignitat, per honestedat, i perquè esta societat, no mereix que la política, estiga sempre a la porta de la fiscalia anticorrupció.

14 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Ahir, tornant des de la Nau fins el centre de Castelló -quan anaves amb la teua dona davant nostre-, una companya va fer el comentari: què elegant va l'Enric amb la brusa negra i els pantalons de ratlles. I, és clar, en aquell moment jo no sabia si es tractava d'una mena de "segon traje" de regidor que us facilita l'Ajuntament de Castelló per acudir als actes oficials de festes, d'un equipament fester de la teua colla d'amics i companys de La Nau o, simplement, un vestuari adient per a la Magdalena que t'havies comprat de la teua butxaca...
I això que, com aquell qui diu, jo sóc de casa i, per suposat, et considere un home de principis.
És per això que, pense, fas bé d'aclarir-ho en aquest temps on ens sobren els polítics que confonen l'herari públic amb els fons econòmics partidistes i, fins i tot, amb el patrimoni personal.

Nomdedéu ha dit...

És una tradició castellonenca en festes, però molt desgraciadament, jo també crec, que estant tots sota sospita, val més que ho deixe clar.
Gràcies per la visita

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt aquest post, Enric. Per raons de treball, he tingut contacte amb militants del PP ací a Mallorca, i he pogut apreciar-ne la recança i la vergonya, el ressentiment pel comportament dels corruptes del seu propi partit, als quals jutjaven més durament del què podríem fer-ho tu o jo, tot i que en veu baixa i cap endins.

Tot i la que està caient, o precisament per la magnitud de la tragèdia, pens que hi ha raons per l'optimisme --que d'una actitud de defensa numantina dels 'propis' s'està passant a una altra que tendeix a la tolerància zero envers els corruptes. No ho aconseguirem del tot, és clar, però el resultat crec que serà una reducció neta i significativa de la corrupció política.

Nomdedéu ha dit...

N'estic convençut. Tant de bo un percentatge important decisidisca dir prou a la corrupció

Anònim ha dit...

Una important part dels polítics espanyols (del PPSOE clar, tot i que ara també en tenim del PAR, veges tu) són una autèntica vergonya. El nombre de casos de corrupció supera sens dubte el d'altres estats europeus. I això va en detriment del que la gent pensa de la política, però no és que no se'n adonen, sinò que estan encantats! Volen arribar a allò de tot per al poble, però sense el poble. Només cal vore el nivell d'interés que la gent té en la política actualment, no gaire. Una llàstima perquè podria ser un instrument molt útil per als ciutadans, però per culpa d'uns quants...

Eduard

Nomdedéu ha dit...

però no ens podem rendir o guanyaran ells

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

No, i encara que tinguem lloc al optimiste, no podem parar, i a dalt seguint fent ningun error perque a nosaltres si que ens ho notarien.
No vos podeu rendir.
De nomdedeu encara que tinga millor trage que l'alcalde no desconfiaria.

Anònim ha dit...

MOLT CLAR I MOLT BEN EXPLICAT.
COM SEMPRE.
AIXÍ ES PARLA, ENRIC.
ENHORABONA PER L'EXPRESSIÓ "FURTAPATOS".

JAUME.

Nomdedéu ha dit...

gràcies, he recuperat una expressió molt castellonera (no sé si es gasta arreu), i que defineix molt bé quina mena de polítics tenen alguns a les seues llistes

Anònim ha dit...

parlant de "furtapatos", el "pato" com li diuen al cantant de Tom Bombadil junt al seu grup tornà als escenaris a la Magdalena, lamentablement en un lloc poc fructifer i amb un equip de só menys encara, però aixina i tot, va ser molt emocionant vore l'"animalada" de gent que es va concentrat per vore'ls. Açó em fa pensar lo mal repartit que està el món... Mentres altres cobren millonades i tenen ben poc interes per una gran part dels festers que anem a Castelló, altres com aquest cas, sense cobrar un duro...han de organitzar una "Magdalena alternativa" per poder "fer festa" i "festa de carrer" que és del que es tracta.

Nomdedéu ha dit...

si, en vaig parlar amb Xavi, per no sé quin problema no van poder formar part del cartell del concert del BLOC Jove, una llàstima, haguera arrodonit un concert fantàstic

Anònim ha dit...

La Diputació podria ampliar el ventall de consignes polítiques :

-Aigua per a tots.
-Trages per a tots.
-Llibres per a tots.

Anònim ha dit...

Que el Bloc siga sempre aixina,sense corrupteles,sense espies,sense suborns...Estem fins el mateix coco,de tot el que està passant ,i el que ,encara és pitjor;no aclarint res.Es deixa la veritat o la infamia i ahí vos quedeu amb el embolic.Que jo sàpiga encara no han posat el " The End " a la trama de les seues pel·lícules.Pareix que no ens adonem de la autèntica extensió i trista realitat del que passa.Ho deixen diluït fins que es volatilitze i no ho recordem,que quede tot al oblit.Som tots conseqüents? Uns i altres?No hauriem de demanar o millor,exigir que TOT quede claret del tot?A mi tot això, deixat així a mitges,em deixa com unes reminiscències de altres époques...
Les simfonies inacabades millor les deixem per a Schubert...

Anònim ha dit...

A les Balears el que ha pasat és que en l'època de Cañellas (del PP) el que estafava era el president, i no el varen poder tancar a la presó per què el delicte havia prescrit. Després va venir l'època Matas (PP). En Matas va fogir després de les darreres eleccions i no l'han tornat veure, i de llavors cap aquí no han aturat de sortir escandols financers del seu govern: Santos (el pederasta), el metro, el Palma Arena, Gent Jove, etc.