20 de desembre, 2009

"BETLEM-CASTELLÓ"- Mediterráno- 24.12.09

L’evangeli de Mateu (1:18-24) arrenca amb el drama que va viure Josep, un fuster de Nazaret, que després seria Sant, en saber que la seua esposa Maria estava esperant un fill que no era seu. Va estar a punt de repudiar-la, tot i que en secret. Perquè Josep estimava Maria i no volia que morís lapidada segons allò que preveia la llei (Deuteronomi 22:21). En plenes meditacions, a Josep se li va aparèixer un àngel qui li va dir que la concepció de Maria era més obra que gràcia de l’Esperit Sant. I des d’aleshores Josep acceptà la seua condició de Pare Putatiu. No em diran que no és un Sant!
Què passaria si en lloc d’anar a Betlem fa dos mil anys, vingueren ara ací?
És possible que si vingueren a empadronar-se, anaren a Benicàssim que està fent una campanya de captació, però també els podria empadronar il·legalment en una cabina de telèfons algun alcalde popular. Suposem però, que vénen a Castelló.
Si a Josep li diuen que el fill no es seu, a Maria no li passaria el que fa just una setmana vam vore a tots els telediaris. La dona, precisament per esperar una criatura filla de l’adulteri, es va lliurar de la mort; “només” la van fuetejar cruelment. Ell, soterrat fins al coll, va morir sota la pluja de pedres llençades pel seus veïns. Ací afortunadament no passaria, com a molt podria anar per les teles a explicar la seua història a canvi de pasta.
Ací s’instal·larien en precari a Mestrets. El bou i l’ase estarien dissecats. Els Reis d’Orient vindrien vestits de Milano amb eixe trenet del Port que ve pel nord i va fer pagar el PP, i que inútil com és, ara no el vol i reclama que vinga pel sud. Els qui no arribarien són els pastorets, que estan esperant el TVRCas a la Farola.
La música celestial la tocaria, pagant el que siga a l’SGAE, un “perro-flauta” d’eixos, perquè les societats musicals, malgrat que les declarem BIC, no cobren les ajudes de la Generalitat.
La verge Maria hauria de parir amb dolor, perquè a l’hospital de Castelló li negarien l’epidural. I de caganer en faria Garzón, que acotxat darrera una pitera, vigilaria els regals que porten, per si es poguera considerar “cohecho pasivo”.
No sé si per a tots, però és Nadal, diuen. Bones festes.

9 comentaris:

Inés Escoií ha dit...

I el xiquet pobret,no podria escolaritzar-se en una escoleta infantil perquè estaria la matrícula petada ales poquetes públiques que tenim i les altres estarien totes privatitzades i no podrien pagar. Després tindria problemes per aprendre a llegir perquè els llibres infantils escassejarien per perdre l'ajuntament les subvencions i ja per rematar la jugada es quedaria miop per estudiar amb uns ordinadors no adequats... a no!!! que tembé es perdria la subvenció

Enric 2 ha dit...

Per favor, que tornen els romans!!

josep ha dit...

Jo crec que vindria Camps per organitzar el gran esdeveniment del naixement del Senyor en Castelló, amb retransmissió en directe de Canal 9 a tot el món. Es muntaria un pessebre amb les mateixes característiques que l'altar per a la missa de Benet XVI en València l'any 2006, amb 2.500 metres quadrats de superfície, temperatura controlada de 18 graus, creu-far de 35 metres d'alçària i monolit commemoratiu dissenyat per Calatrava. "Lo que haga falta" seria la consigna oficial. Ningú sabria quant ens costaria tot el show, però més d'un amiguet de Orange Market aprofitaria per fer un gran negoci, com quan la visita del papa a València. "Valencian Community: Land of Events".

Anònim ha dit...

Enric, sense voler desviar el tema del article i savent que allò que demane excedeix l'objectiu del teu blog personal; saps que a molts simpatitzants del BLOC ens agradaria llegir la teua reflexió i anàlisi sobre el pacte electoral i les decissions preses a l'executiva nacional del partit. No oblides que, vullgues o no, ets un referent d'una tendència al nacionalisme valencià i la teua opinió és prou vinculant dins de sectors del valencianisme politic.
Salutacions

Nomdedéu ha dit...

Anònim , a este mateix bloc vaig pejar quatre llargues reflexions de nom genèric "Panem et circenses» .
Vaig anuncia un epíleg de nom "La venjança de les clons".
Crec que els clons l'estan escrivint ara laseua venjança.
Jo ara mateix necessite reflexionar. Gràcies per les teues paraules, sincerament, però ara com ara no tin res interssant a dir sobre el particular

Enric 2 ha dit...

Com que tardaves en contestar me pensava que estaries assajant per al Betlem de la Pigà d'esta nit. Si és així, molta merda!!

Anònim ha dit...

Bon nadal, Enric. Aprofitaré l'avinentesa per deixar-vos esta valuosa reflexió: http://www.facebook.com/notes/carles-chovi-ano/compromis-valencia-de-progres/216745982762

Nomdedéu ha dit...

interessant reflexió d'en Choví, sí.
Bon nadal

Anònim ha dit...

El periodista Sergi Tarín ha denunciat que dos policies nacionals, amb els números de placa 108995 i 117104, li van obligar a expressar-se en castellà. Més informació: http://www.linformatiu.com/nc/opinio/detalle/articulo/pues-hable-en-castellano/