18 de desembre, 2009

"LA JUSTÍCIA COM ESTRATÈGIA"- Levante-EMV- 19.12.09

Jo no sé si Montesquieu està mort, si té la grip A, o simplement ahir va beure massa en algun sopar de Nadal, però el que sembla evident és que no té gaire bona salut. I motius per mantenir l’afirmació ens en dóna tothom. Els jutges que no s’inhibeixen quan han de jutjar als "amiguitos del alma", importantíssims tribunals on els jutges es trien per quotes de poder dels partits, un Constitucional més caducat que un iogurt de "naranjito", i un ministre de justícia que se’n va de cacera amb el jutge que està instruint una causa contra el principal partit de l’oposició.
Per cert, el Ministre Bermejo va haver de dimitir per imprudent. Anar a caçar no és un delicte, coincidir en la cacera amb un amic personal no és un delicte. Va dimitir, per raons estètiques. No era elegant que el Ministre compartís vetllada cinegètica amb el jutge. És com si, posem per cas, un membre del equip de govern que decideix gastar-se 100.000€ en el lloguer d’un indeterminat grup d’animals dissecats hagués anat de cacera major a Sud-àfrica i a algun altre lloc no tan lluny, amb l’Administrador únic de Ficonatur, l’empresa que ho gestiona. No seria un delicte. Però seria més lleig que un ornitorinc dissecat.
Tornem a Montesquieu. La barreja entre la política i la justícia és un error. Primer, perquè la delinqüència no té res a vore amb la política, qui és un delinqüent ha de ser jutjat com a tal, però no per ser polític, sinó per delinqüent. Dic això perquè trobe absolutament necessari fer un esforç per evitar la mescla entre àmbits. Hi ha actors polítics que tenen la mania de dir que tot el que no els agrada és il·legal. És un greu error estratègic, és fruit de la manca de recursos polítics, de la nul·la capacitat per construir un discurs seré, constructiu i intel·ligible. És la pressa per aconseguir un titular fàcil. "Fulanito dice que el fiscal debería actuar", "tal partido dice que todos son corruptos", "el portavoz de los sin votos, dice que tal cosa es ilegal", i clar, després com resulta que no és il·legal, que no és matèria de la fiscalia anticorrupció, que la denúncia no té cap base jurídica, el PP ix reforçat. Personalment crec que falsament reforçat, perquè tergiversen les respostes judicials, però tampoc no és el tema.
Ací el problema és que mentre es va als jutjats no es fa política. Amb independència de si és legal o no (que és un debat judicial) el BLOC no vol que el TVRCas passe pel Ribalta, perquè l’opció de vorejar-lo és més pràctica, més lògica i menys agressiva. Amb independència de si algú té una cosina, o un altre mata una zebra a gargallades, un museu de la taxidèrmia és ridícul, arnat i no portarà turisme. Ningú no fa 30 quilòmetres per vore la rata-cangur dissecada, si a 40 pot vore l’Oceanogràfic. Siguem seriosos. Això és una horterada insuportable, i un dispendi insensat.
La Diputació de Lleó (sense dissecar), també governada pel PP va tardar 7 anys en fer un museu similar, però que es completa amb animal vius en semi llibertat, en un paratge natural que envolta el museu. No hi ha cap altre cas a Europa, de museus de taxidèrmia fets en els darrers 30 anys. Per alguna raó serà!

15 comentaris:

Tonet ha dit...

Tal vegada seria el moment de complementar el futur museu d'animals dissecats amb algun polític dissecat dels que ja estan passats i arnats, que solen abundar en formacions com el PP i el PSOE.

Nomdedéu ha dit...

Home, he de reconeixer que m'atrau la curiositat i voldria saber de que estan fets alguns, però...
No, no. Després del negre de Banyoles, crec que ja hem descendit a les miseries humnes.
Una bona festa de comiat, i cap casa, seria prou

Anònim ha dit...

Recorde de xicotet, que una vegada els meus pares em van portar al Museu "el carmen" a Onda, recorde anar amb el 600 i en la baca la maleta-portaviandes de vimen, recorde quantitat d'animals dissecats, recorde animals amb dos caps i 6 potes, vaig eixir del museu cagat de por, vaig somiar amb eixos animals "secs" durant molt de temps, ara somie amb "Fabra", tindrà alguna cosa a veure la visita al museu?.

No crec que actualment vaja molta gent per que per a comprovar que s'anomenava museu el carmen he buscat en Google i he arribat al seu web, i des de gener 2008 fins fa deu minuts, tenen tres comentaris, així que no crec que açò siga per a posar un altre (museu) a 25 km. En fa olor de vell.

Nomdedéu ha dit...

fa unes hores he parlat amb el nosre regidor a Onda i em deia, que si l'ajuntament de Castelló li fa una oferta als frares, es quedarà amb la col·lecció per 15 cèntims. N'estan farts, no hi va ningú, només hi ha despeses de manteniments i arna.

Anònim ha dit...

RECETA DE COCINA:


POLLO AL AYUNTAMIENTO

Ingredientes
Un pollo
Un despacho
Varios chorizos

Preparación
1. Se coge el pollo y se le pone una corbata
2. Se coloca en el mejor despacho de un ayuntamiento.
3. Se le rodea de unos chorizos frescos.
4. Se le deja a su antojo durante un tiempo.
5. Y el solito se va haciendo rico, rico, rico...

joaquim ha dit...

Que tal un museu dels horrors? Amb exponents com el PGOU, Ribalta, etc.

Nomdedéu ha dit...

l'article ha eixit publicat com LA JUSTICIA, supose que per manca d'espai

Sergi ha dit...

si, si... fia't

Nomdedéu ha dit...

home...hehe, supose que qui té la justíca com estratègia, no estarà content, però vols dir que PSOE i IPV tenen ascendent sobre Levante? Ah, sí!

Enric 2 ha dit...

Home, que el tinga el PSOE, val, però que el tinga IPV... Vols dir?

Nomdedéu ha dit...

no, IPV no crec que tinc ascendent sobre els titular, tampoc no estic segur que en tinga el PSOE. El que té IPV és un evident tracte de favor en la majoria dels mitjans de comunicació. En la ciutat de Castelló IPV té la mateixa respresentació que UV o el CDS, i en canvi, té presència mediàtica. De vegades tanta com el BLOC. I no estic segur que siga raonable

Enric 2 ha dit...

I o és possible a que IPV envia notes de premsa i UV o el CDS no ho fan? Ja saps que els mitjans de comunicació treballen amb el material que se'ls envia pels partits o altres organismes (ajuntaments, sindicats, associacions). Pot ser que IPV treballe bé en eixe sentit, igual o paregut que el BLOC. És només una reflexió que acabe de fer en veu alta.

Nomdedéu ha dit...

això és segur. Però jo em platege que si un grup té 5 afiliats i no s'a presentat mai a unes leccions, ha d'ocupar el mateix espai que un partit amb representació.
Jo sé la quantitat de notesi declaracions del BLOC que es queden sense publicar.
De vegades val més caure en gràcia que ser graciós

Enric 2 ha dit...

Però ahí la culpa no és d'IPV (que fan bé en enviar escrits i notes), sinó dels mitjans de comunicació que els ho publiquen o que no ho publiquen a altres, siguen el Bloc o EU o el CDS o ERC.
La preguta seria per què?

Nomdedéu ha dit...

evidentment