07 de febrer, 2010

"CALLES, REPÚBLICA INDEPENDIENTE DEL PSOE" - COPE Castelló - 08.02.10



Totes les idees força del PSOE passen per un “pelotazo”? Ja sé que ells diuen que el PP ha afavorit la vinguda d’El Corte Inglés i La Salera. És cert, nosaltres també ho hem criticat. Però…aleshores quina és la diferència entre el PSOE i el PP? Hi ha “pelotazos” de dretes i d’esquerres? És lícit donar un tracte de favor a una empresa perquè pot crear llocs de treball i generar sinergies al seu voltant? I si la resposta és sí, com diu el PSOE per justificar IKEA, aleshores perquè es queixen de La Salera i El Corte Inglés? Al cap i a la fi, estes dues societats havien manifestat un interés real per instal·lar-se a la ciutat. IKEA mai.
Ha preguntat el PSOE que pensen els propietaris dels terrenys que ells alegrement oferten a la multinacional del moble desmuntat? Sap el PSOE que les relacions d’alguns municipis valencians amb IKEA han fracassat al negar-se l’empresa a pagar quotes d’urbanització? Estan d’acord els veïns propietaris en pagar-les ells?
Segur que IKEA, que és una empresa que es ven com preocupada pel mediambient vol instal·lar-se al costat d’una refineria? Em tem que no. Si l’empresa hagués tingut algun interés ja ho sabríem de fa dos anys que és quan buscaven terrenys per ací, i Parc Castelló ja existia sobre el paper.
La carta del PSOE a IKEA oferint en nom de la ciutat, terrenys per que s’instal·le ací, és d’una evident deslleialtat institucional pel que significa que qui perd les eleccions intente usurpar el lloc de qui les guanya. Però essent generós estic disposat a acceptar que, al cap i a la fi, no és més que la resposta a la deslleialtat institucional de qui havent guanyat les eleccions, ninguneja i oculta informació a l’oposició. Quina és doncs la diferència entre el PP i el PSOE? Si el PSOE en l’oposició té idèntics vicis que el PP al govern, quin és l’avantatge de l’alternativa?
Calles es llença a la piscina mediàtica amb una proposta sense base econòmica. És el mateix que va fer amb el Nou Castàlia. Total, sabia que no anava a guanyar les eleccions, com ara sap que IKEA no ha de vindre a Castelló, així que l’únic que fa amb estes propostes es generar frustració social, sabedor que culparan a qui governa, que no és ell. No hi ha Nou Castàlia? La culpa del PP. No ve IKEA? La culpa del PP. Em pregunte si també demanaran que s’instal·le a Parc Castelló el cementiri nuclear. Al cap i a la fi, ja estem fora de termini i ens diran que no, de forma que li podrà tirar la culpa al PP.
Estem davant d’una maniobra més mediàtica que no real. I el socialisme militant (només el local, clar) ha corregut a crear un grup a Facebook, amb el nom de “Castellón, república independiente de Ikea”. En ralitat, haurien de crear-ne un que es digués “Calles, república independiente del PSOE”. El PSOE del Maestrat està cabrejat amb Calles, perquè no sap com explicar al sector del moble que el seu correligionari (?) vol dur a Castelló la competència que pot acabar d’ensorrar un sector, que el govern, també socialista, no ajuda. El PSOE de Vila-real, també està molest amb Calles, perquè allà fa anys que el poble negocia amb IKEA, i malgrat que el solar triat és d’un sol propietari, costa arribar a un acord, i ara, només els hi falta que IKEA gaste l’oferta de Castelló, per endurir les ja dures condicions per instal·lar-se.
No sé que diran Colomer i Oscar Tena, líders del socialisme en estes comarques, però segur que no diuen allò tan IKEA de: “donde caben dos caben tres”.

15 comentaris:

Biel Cucanya ha dit...

Molt bé, Enric, això del Calles, i de molts polítics del PPSOE és dir l'animalada més gran i la culpa de l'altre, Sobretot m'agrada que els del BLOC no fagen mai eixa aposta. Podrem no guanyar elleccions però com a mínim som seriosos. Enhorabona.

Nomdedéu ha dit...

Gràcie Biel. Jo confie que la serietat ajude a guanyar eleccions

Enric 2 ha dit...

I este Calles d'on ha eixit? És professor de secundària i poeta, no? I abans era el subdelegat del govern, si mal no recorde. No té res millor el PSOE de Castelló?

ALI ha dit...

No sabria dir-te. El van triar a ell i va tenir mans lliures per fer el seu equip. Per tant la responsabilitat dels encerts o desencerts és seua.

Nomdedéu ha dit...

iep! això ho he escrit jo, Enric Nomndedéu. No sé per quins set sous apareix com Ali. Em sembla que una que jo sé ha estat trastejant al meu ordinador...hummm

Enric 2 ha dit...

Tinc un amic que va ser secretari general del PSOE del seu poble, i tampoc parlava meravelles d'ell ni de la majoria del partit socialista de Castelló. El cas és que ja m'ha dit que a les properes eleccions votarà Compromís. No sé si tiondrà res a vore amb Calles, això, però no ho crec.

Anònim ha dit...

Ya no m' interessa res.(del col·lectiu polític,clar).Ho escric com anònim perquè imagine que a ningú l'interessa el que dic jo o deixe de dir com em dic ,si pose nom autèntic,nom reial,Però com jo hi ha molts anònims:decebuts completament.No em calen respostes.

Nomdedéu ha dit...

No et puc donar respostes, perquè nosé quina és la pregunta.

Anònim ha dit...

Quizás,quizás,quizás (no sóc Nat King Cole ) hauria d'haver dit que no em calien comentaris.Però això quedava prou clar.

Nomdedéu ha dit...

és possible que no et calguen, però és el meu dret fer-los

miquel ha dit...

Aquest Calles és un altre Zapatero, que en novembre del 2003, en la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya va dir allò famós de "Apoyaré la reforma del Estatuto de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya". El pobret de ZP no comptava amb el fet que el març de 2004 guanyaria les eleccions generals i esdevindria llavors president del Govern. Li van fallar els càlculs. Per a mi, Calles té la mateixa credibilitat que ZP: cap.

Anònim ha dit...

Que no em calien comentaris ni respostes ni res de res per a mi,dels altres no dic res,que no em calguen vol dir que no esperava resposta ni comentari ni res dirigit a mi,però si tu volies fer-los,està molt clar que podies fer-los.M'extranya tanta incomprensibilitat per part teua ...millor ho deixe.Torne a dir el mateix,no em cal cap paraula però si vols escriure un volúmen tipus Quixot dirigit a mi,endavant,jo no ho impediria mai malgrat no fer-me cap falta.

Nomdedéu ha dit...

No és falta de comprensió, és que no estic d'acord. No estic d'acord en que algú diga una cosa i després demane que no li contesten.
Però en fi, com en realitat tampoc no sé de que estem parlant, millor deixar-ho ací.
Entenc perfectament que hi haja gent decebuda amb algunes de les decisions del BLOC. A mi, algunes també em deceben profundament. Molt profundament. Però personalment he decidit lluitar per canviar-les. Però respecte absolutament la gent que ha dit prou.

Un altre anònim ha dit...

Ara no estic jo d'acord en el que dius.Molts comentaris ,però molts ,molts,no tenen resposta teua,passes d'ells per complet,com si mai ningú els haguera escrit, i un que et diu que no cal que contestes si no vols perque no li cal resposta ni comentari dirigit a ell ni res de res,a este comentari precísament ,li dirigixes una montoná de comentaris.

Nomdedéu ha dit...

caram que redifícil ho feu. Ara no sé si vols que et conteste o tu tampoc.
Crec que consteste la majoria dels comentaris, si més no, tots aquells que des del meu humil punt de vista mereixen resposta. Siga perquè la busquen, siga perquè em generen ganes de contestar.
Obviament quan algú entra i sobre un article en el que jo pose dos eempeles, n'afegeix un o dos més, com una continuació, entenc que no demana resposta, sinó que comenta. I ho deixo.
Evidentment no compartisc això de que molts, molts, però molts comentaris es queden sense resposata meua.
Este anòmim deia coses que jo tenia ganes de contestar, crec que ho he fet educadament, i ja està, no entenc tanta polèmica i tanta tonteria, francament.