20 d’abril, 2012

"PAGA QUE ÉS GATA"- Levante-EMV - 21.04.12


He fet un primer esborrany de la declaració de la renda, i ja que sóc dels que demana transparència els diré que enguany m'ix a pagar, i que la suma del que hauré d'ingressar, més el que ja he pagat a compte, supera els 9.000€, Això és el resultat dels ingressos com càrrec públic, i de la meua activitat professional particular. I si algú es pregunta si això és compatible, la resposta és sí. Legalment i horària. Legalment perquè l'ajuntament em paga 7'5 hores a la setmana, i ara que també estic a la Diputació, allà també tinc una dedicació parcial. Per tant, formalment no tinc cap impediment per mantenir una activitat professional tal com m'han confirmat els Secretaris de les dues institucions.  
Esta activitat professional, serveix entre altres coses, per donar-me la tranquil·litat de saber que si bé en este moment la majoria dels meus ingressos depenen de la política (que és l'activitat a la que més hores i esforços dedique), no és menys cert, que no sóc hostatge del sou públic.  I en quant a la disponibilitat horària, amb esforç, organització i insomni, tot encaixa. Tinc la sort que la major part de la meua feina al marge de la política no és presencial, i per tant, tant se li val si la faig un diumenge de matí, com si treballe a casa fins a les dues del matí d'un dimecres. 
Tot això ho dic, perquè voldria saber per a que serveixen eixos més de 9.000 euros d'impostos directes que pague. Què rep a canvi. Perquè clar, resulta que ara han augmentat la tributació per IRPF, però alhora, han disminuït les prestacions. 
És obvi que eixos diners no serveixen per a posar en marxa una xarxa de rodalia cap al nord, perquè no existeix. És evident que no serveixen per millorar carreteres i grans vies, perquè l'AP-7 continua sent una sangria, i el PP té en ment allargar la concessió o pujar els preus, per compensar el rescat de les autopistes castellanes. Tampoc no serveix per avançar en el Corredor Mediterrani de Mercaderies que tant ajudaria a la nostra economia, perquè el PP segueix pensant que el melic de l'univers és Madrid , i privilegia un antieconòmic Corredor Central.  
Sembla que ni de la imposició general, ni del que pague a la seguretat social tots els mesos (que és un altre bon pessic) no n'hi ha prou per pagar la part de medicines que puga necessitar, ni tan sols per anar a urgències debades si em trenque el maluc caçant elefants. Tampoc per estudiar a la universitat a un preu raonable, acaben d'aprovar pujar la matricula més de 500 € del que ja es pagava. Ni per educar a la meua filla en condicions equiparables a Europa, pel que fa a ràtios o percentatge del PIB destinats a educació primària i secundària. Tampoc no serveixen els meus diners per perseguir el frau fiscal, d'aquells que guanyant molt més que jo, no paguen gens o paguen poc, perquè amaguen diners en Sicav, o en paradisos fiscals (Sin pesetas no hay paraiso), perquè els han amnistiat. 
I parle de la imposició general, ja no dic res de l'IVA, impostos sobre carburants, etc. Ni   baixe nivell del que paguem a l'ajuntament (IBI, vehicles, fem, preus públics, taxes...) la cosa ja adquireix proporcions d'un patetisme en la gestió. Resulta més senzill recuperar el ball perdut, que trobar un argument lògic en l'equip econòmic (que és car) del PP municipal. 
Fa uns mesos ens van dir que els que usem bicicas havíem de pagar, (8.000 usuaris s'han donat de baixa, el 80%), que els preus de l'escoleta de matí i vesprada havien de pujar, que...en fi, a Levante són molt amables però només puc publicar una columna, no tres fulls, així que resumiré. El PP va decidir que calia pujar el preu de tot el que paguem, i pagar per quasi tot el que encara no pagàvem.
Però van fer curt, encara no els hi ixen els números, així que este mes aprovaran unes quantes taxes noves. Per exemple, Castelló sempre havia tret pit dient que en atenció als més necessitats la ciutat tenia el primer servei de transport adaptat del país. Adaptat a persones amb dificultats de mobilitat, sovint amb greus dificultat, sovint també, gent en situacions econòmiques precàries, precisament perquè les seus personals condicions els hi dificulten l'accés al mercat de treball. Doncs bé, el PP diu ara que han de pagar per ser coixos, o per tenir paràlisi cerebral. Dramàtic! Algú em vol explicar les raons per les quals tindre una dificultat física afegida ha de punir-se econòmicament? 
Jo els ho diré. Per exemple, perquè durant anys el PP s'ha malgastat 800.000 € anuals en pagar a una empresa, per a que agents de seguretat privada custodien edificis públics. Nosaltres vam dir que això ho havia de fer la policia local, els agents en segona activitat (per exemple aquells que per edat ja no estan per empaitar lladres), i el PP ens va insultar dient que no teníem ni idea, que això era impossible, que no compreníem els torns de la policia i tal i qual. Ara, compareix el PP per dir que el servei el prestaran els policies locals en situació de segona activitat, i ens ho vol vendre com un estalvi de 800.000€ anuals. S'ha de ser immoral per dir això, i imbècil per creure-s'ho.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mejor explicado imposible.
Un pequeño error: en la penúltima linea pone 800.00€.
¿Falta o cero, o el punto está mal puesto.
Saludos
Vicent

Nomdedeu ha dit...

Corregit. Gràcies