09 de gener, 2013

"REIMAGINA'T CASTELLÓ" - Mediterráneo- 10.01.13


Sense cap mena de dubte, el més rellevant dels avantatges de fer-se gran és que demostra que no t'has mort.  Però n'hi ha d'altres, com la temprança que el temps et dóna, i a poc que hages estat despert tots els teus any, una miqueta de saviesa. O com a poc, recursos analítics per comparació de coses viscudes.
L'Alcalde ha convocat els que anomena “Fòrums d'Urbanisme de Castelló del segle XXI”. Un total de sis sessions que s'allargaran durant mig any; i que pretenen definir les línies futures de l'ordenació i la planificació de la ciutat. A nosaltres ens sembla bé. Útil. Participarem activament. 
Però clar, el model que tries defineix l'efectivitat, i condiciona els resultats. Vull dir, que l'alcalde ha convocat als grups de l'oposició (només caldria!) i una sèrie d'organismes i associacions en funció del tema a tractar en el fòrum concret. Tots els convocats tenen la seua lògica, però hi ha absències significatives. Nosaltres hem aportat uns quants noms d'associacions que des del nostre punt de vista milloraran la pluralitat. Que siguen o no acceptades les nostres aportacions és la primera prova de foc, per vore quina credibilitat té tot este procés. 
Perquè la veritat és que la mecànica de les reunions és peculiar. Que obriga l'Alcalde cada sessió té una lògica institucional, que es reserve el mateix temps per al seu discurs forçosament polític, que l'assignat al màxim tècnic municipal en la matèria per exposar el document, és més qüestionable. I que després dels 90 minuts per intervindre les associacions, hi haja una intervenció del regidor d'urbanisme, del mateix temps que la de l'alcalde i el tècnic, sona més a equilibris interns que altra cosa. Sobretot, si tenim present que en cada sessió hi serà també la Vicealcaldesa. La Santíssima Trinitat. Ves a saber qui és el pardal!
Deia això de fer-me gran perquè gat escaldat de l'aigua tèbia fuig. I jo tinc memòria personal d'aquell “Imagina't Castelló” de l'Alcalde Gozalbo, que pretenia el mateix i del que queda res. Precisament la memòria que no té l'Alcalde i per això es permet afirmar, que vol un PGOU per a cent anys! Ignorant que envelleixen malament. Tant que este no ha aguantat ni 15 anys i ja no ens val.