25 de setembre, 2014

"UNA BONA DUTXA" - Mediterráneo - 25.09.14

Ens fem grans. És l’inexorable pas de la vida. I amb l’edat perdem mobilitat. Els músculs ja no són tan forts, i les articulacions es debiliten. Accions quotidianes com pujar escales acaben per ferr-se difícils. Fins i tot alçar la cama per entrar dins la banyera i poder-se dutxar, esdevé de vegades una tasca feixuga, fins al punt que sovint demana de la col·laboració d’algú.
No passa a tots els països, però ací hi ha molt de costum d’instal·lar banyeres als pisos. Jo no dic ni que sí ni que no, però constate que com a poc per a la gent gran resulta una barrera de diari. Per això des de Compromís hem fet una proposta a l'Ajuntament per tal d’afavorir els canvis de banyera per plats de dutxa. Proposem que les famílies (amb determinades condicions econòmiques) amb un membre o més que tinguen 65 anys, puguen fer eixa reforma, sabent que tindran una subvenció de l’Ajuntament, i que des de l’Ajuntament no se’ls cobrarà l’impost d’eixa obra. Estes dues mesures, conjuntament, servirien per incentivar eixe tipus d’obra, la qual cosa milloraria la qualitat de vida d’un sector important de la societat, al temps que donaria feina a llanders i obrers, que ho estan passant malament. A altres ciutats, ja s'ha fet.
A Compromís tenim el convenciment que el més important de la política municipal, és millorar la qualitat de vida de les persones. I eixe objectiu s’aconsegueix més fàcilment amb estes coses menudes, que amb grans dotacions multimilionàries. El PP, però, sembla no voler.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo me conformaría con que el Banco financiara la obra. Pagar sin rebajas fiscales, ni bonificiaciones; simplemente con que pudiera pagar, por ejemplo, en 12 meses.
Saludos.