25 de febrer, 2015

"PROVINCIANS" www.castelloninformacion.es 25.02.15

La Diputació, i a major glòria del provincianisme més noucentista i del seu President, ha creat sí o sí, uns guardons a entregar en una “gran gala provincial”, i en la sala noble, cada any. El procés ha estat el de la modificació del reglament d’honors i distincions i dins de la modificació s’han creat els nous guardons. L’Alta Distinció de la Província i quatre premis sectorials.
El reglament no permet la participació de l’oposició, i no només és opac, és directament obscurantista. I tot i això el PSOE va donar els seus vots al projecte del PP. Compromís no. Jo ja vaig explicar que si no hi havia un pas previ en Junta de Portaveus on s’acordaren els guardonat per unanimitat, no donaria suport al reglament. Només vaig demanar el que ja fem a l’ajuntament de Castelló. No em van fer cas, em vaig abstenir de votar. 
La segona part ha estat la irregularitat en el procediment administratiu. El reglament diu clarament que la competència per convocar els premis anuals li correspon al Ple de la Diputació. I que després ha d’exposar-se la decisió al públic per un període de 10 dies, per tal de poder fer propostes o al·legacions. I després d’eixe període, és un nou plenari qui acorda les distincions. Vaig advertir que no ho estàvem fent bé. El PSOE absent, es veu que tenia res a dir. 
El Secretari General de la corporació no va poder fer altra cosa que donar-me la raó.
Al final, per no suspendre l’acte que Moliner ja havia anunciat amb fanfàrries i tot, el Secretari ha hagut de fer mans i mànigues, i trobar una imaginativa fórmula. Tot en un mateix plenari. Convocatòria i aprovació definitiva…sempre, clar que no hi haja al·legacions. Si n’hi ha alguna, caldrà convocar d’urgència i el mateix dia que es volen atorgar els premis, un Ple Extraordinari de la Diputació.
En definitiva un nyap important. I ara a creuar els dits esperant que ningú no al·legue. Confesse que el cos em demana al·legar només per demostrar com són de maldestres estos del PP, però la responsabilitat pesa més i no ho faré.
Els premiats? Bé. L’Alta Distinció a la Universitat Jaume I, una institució maltractada i humiliada econòmicament pel Consell popular. Però bé està que es reconega el temple de la ciència, justament ara, que el PP ha tornat a encetar la batalla de la incultura i l'estultícia, posant en dubte la ciència filològica. La Distinció té un tant de cínica.
I la resta dels premis, doncs molt bé. A Bautista, el tennista benicarlando, al que supose que més que els premis (excel·lent campanya enguany) li premiem els valors del sacrifici i la superació, que els esport d'elit signifiquen.
Al Pare Ricardo per continuar tapant les vergonyes d’una administració inoperant i incapaç de resoldre els problemes de la desigualtat social, la fam i la misèria.
A les Bandes de Música, autèntic i indiscutible Bé d’Interés Cultural a les nostres comarques, i que han patit mesos i mesos de retards en rebre les ajudes econòmiques del Consell.
I al jove i brillant Pep Gómez, per la seua aportació a la innovació. Ja ho he dit, tant de bo els propers anys, quan premiem a joves innovadors i emprenedors d’èxit, no calga avisar-los per conferència. Vull dir que tant de bo no hagen hagut d’abandonar Castelló per a triomfar, com li ha passat a Pep.
I després el dia. De veres que no hi havia millor dia que el dia que comencen les Festes de Castelló? El dissabte del Pregó? Han convocat l’acte a les 10 i tocarà retardar la recepció municipal a les 11’30 per no xafar agendes. I els premis que neixen amb vocació de perdurar i de publicitar una identitat provincial i provinciana, tindran una repercussió mínima, perquè els diaris difícilment tindran espai per a “un acte més”. Un idea discutible, molt mal executada. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que Roberto Bautista va naixer a Castelló de la Plana