27 d’agost, 2015

"TREBALLANT MENTRE PARLEN" CSN 27.08.15Encara que l’anterior govern ho sabia des de finals de març, no fou fins a mitjan de juny que el nou govern no va trobar que hi havia 3’4 milions d’€ que per llei, anirien a pagar part dels 116 milions del deute que deixa el PP, tret que el govern programés, licités i adjudiqués inversions sostenibles abans del 31 de desembre. I és precisament a això al que s’ha dedicat el govern aquestes setmanes d’estiu. Bàsicament, perquè el PP no havia deixat cap projecte acabat, i també, clar, perquè el nou govern té les seues prioritats.
Fins a 16 projectes s’han redactat i casat amb el pressupost, dividits en quatre grans àrees: obres hidràuliques, equipaments, turisme i reformes en centres escolars.
Gairebé un 78%, 2’7 milions, es destinaran a obres hidràuliques que ajudaran a minimitzar les conseqüències de les grans pluges que es produeixen regularment a la nostra ciutat, i que el PP no ha resolt en 24 anys. Una altra partida important anirà a la reforma i adequació de centres escolars que reclamaven inversions amb urgència, que no havien estat ateses. El turisme, com sector generador d’ocupació, rep també l’atenció del govern en forma d’inversions, en tres projectes. I dins de les inversions en equipaments, a destacar l’actuació que es farà a l’entrada nord de Castelló, just en front de l’Hospital General, que malgrat ser zona verda, ara és un aparcament descontrolat. Finalment, hi ha una inversió en administració electrònica pensada per acostar l’ajuntament a la ciutadania i facilitar els tràmits.
Tot això s’ha aconseguit gràcies a l’esforç dels funcionaris que han hagut de preparar els projectes en temps record, per culpa de la desídia i falta de previsió del PP. Per això resulta especialment ofenedor sentir al PP parlar d’inacció del govern, o de vacances. En només 60 dies, el govern ha projectat 16 obres importantíssimes per a la ciutat, que el PP no ha resolt en 24 anys de govern.
Aquesta és una d’eixes coses que s’aprén en política, que davant la provocació de les notes de premsa acusatòries és millor esperar i ensenyar els projectes. Fets, contra insinuacions malicioses. Vostés mereixien un millor govern, i l’han triat. Ara mereixen una millor oposició, ja n’aprendran.