01 d’agost, 2015

"SE ME INUNDA LA BODEGA" LEVANTE-EMV- 01.08.15

Dijous va celebrar el primer plenari en horari de vesprada. El PP ja va manifestar en el seu moment, i Ciudadanos s’hi va apuntar de seguida, que això de fer-ho per la vesprada podria tindre un cost addicional que caldria analitzar. 
A mi el que em demana el cos dir és que la participació ciutadana i la transparència no pot mesurar-se (només) en euros.  Però bé, ja que la dreta sempre ha sigut de mesurar-ho tot en pasta, els faré feliços a tots dos. El primer cost addicional és el del servei d’streaming, que no va necessàriament associat a l’horari de vesprada, sinó a la voluntat d’acostar la política municipal a la ciutadania. Mentre mirem pressupostos i tanquem un contracte per als quatre anys, el cost d’este plenari és exactament el mateix que el d’investidura, perquè hem contractat en les mateixos condicions i pel mateix preu a l’empresa que va contractar el PP. Així que supose que els haurà semblat bé.
El cost d’energia és difícil de calcular. Per la calor que vam patir, em temo molt que no haurem gastat massa en aire condicionat, i l’augment del consum en llum al saló de plens es compensa amb les llums apagades dels despatxos de l’equip de govern, que si no estiguérem al Ple, estaríem treballant, com totes les vesprades.
El cost addicional del personal tampoc no és un problema. Si cal un reforç de policia local, tampoc no passaria res, ja que havent prescindit del servei d’escorta, s’han reincorporat als quadrants normal de policia moltíssimes més hores i efectius dels que pot consumir un ple de vesprada en tasques de vigilància. I pel que fa als ordenances… Cas que calgués fer vindre’n algun de més, tampoc no passaria res. Primer perquè se’ls compensa amb hores lliures i no amb hores extres, i segon, perquè hem estalviat un bon pessic suspenent un anacrònic i patètic costum, d’enviar ordenances a segons quines misses de festa de guardar, a procurar que ningú no ocupés les primeres files de l’església, per tal que el govern s’hi pogués asseure amb cerimonial prepotència.
També va dir el PP que hi hauria un problema perquè si calia alguna documentació… Hauria de saber el PP que tota la documentació que va al plenari està, des de sempre, dins del saló de plens. Clar que en el fons jo crec que ho saben, el que passa és que pensaven en un altra documentació. Perquè és veritat que mai de la vida s’ha hagut d’aturar un plenari per anar a vore un document de forma urgent. El que sí que ha passat, és que el govern popular, cridava per telèfon a determinats funcionaris per tal que els hi proporciones informacions puntuals i detallades, per a poder contestar a l’oposició. Tot, perquè ells no s’havien preparat bé la sessió. Doncs ja els dic ara, que el nou govern renuncia a eixe lleig privilegi, d’usar en favor propi als funcionaris, en els debats municipals. 
Resum, si hi ha cost econòmic addicional, serà mínim, i compensa de bon tros el plaer que dóna vore el saló ple com mai abans… Clar que ben mirat igual és això el que preocupa a Populares i Ciudadanos, que la gent veja el que diuen, el que proposen, el que voten, el que argumenten… I francament s'entén, perquè hi ha moments de vergonya aliena.
Com per exemple quan la lideressa dels nacional-ciutadanistes, Senyora Gabarda per il·lustrar els problemes de les pluges torrencials que periòdicament afecten a la ciutat, va dir: “cada vez que llueve se me inunda la bodega”. Crec que no havia rigut tant des de que Bataller, en un debat sobre la pressió fiscal va deixar caure que ell era “patron de yate”. Un fart de riure.
Bo, el cas és que tot el despatx ordinari, és a dir, tots els punts que porta el govern al plenari van ser aprovats per unanimitat i sense debat. I això que hi havia una modificació de crèdit de gairebé 2’5 milions. Diners que bàsicament anaven a pagar bonys de l’anterior govern. Tant és així, que el PP va tancar la boqueta i va alçar la maneta per donar suport a l’actual govern. Anem bé.  Si no se’ns inunda la bodega clar!