26 de març, 2016

"DUES TASSES" Levante-EMV 25.03.16


Va ser a Twitter fa pocs dies. Un regidor del PP, des del seu compte oficial, va pujar una fotografia d’un dels vàter públics que l’ajuntament té instal·lats a les nostres platges. La foto fotia un fàstic important. Cagallons de la mida d’un braç de gitanos, i ponades entre paper brut, que recordaven una mona de Pasqua que li hagués caigut a Ramos des d’un autocar. I un comentari del regidor recomanant a la gent que si venia a Castelló de vacances pasqüeres, ho fes havent evacuat a casa.
La foto em desagradà profundament, ho reconec. No tant per la discutible elegància de la imatge, sinó perquè significava que qui havia de fer el manteniment no havia estat prou pulcre. El cert, però, és que només hora i mitja després de llegir el tweet, el vàter ja era net i polit. I vaig poder contestar al regidor enviant la fotografia del mateix lloc, després del pas de MrPropper.
Això sí, l'endemà a les xarxes vaig recriminar eixa forma de fer per part del PP, i els vaig recordar que si bé la crítica era justa, ho podien fer en una comissió, i no en les xarxes empastifant de merda (“merde” que diu la reialesa) el nom de la ciutat.
Per vàries raons, la primera perquè eixa manca de manteniment eficient no és nova d’ara. Personalment i durant anys vaig advertir al PP de brutícia en eixos vàters, o als del Pinar, per exemple. Mai però, vaig pujar una foto d’un llobarro de pam i mig traient en nas per la tassa! I d’altra banda, perquè este govern ha invertit en la construcció de vàters fixes i per a tot l’any, i amb manteniment contractat; més del que va gastar el PP en paper de cul en els darrers 10 anys.
La reacció popular va ser entre sorprenent i hilarant. L'endemà es preguntaven retòricament si el Vice volia prohibir la crítica! Quina cosa més obtusa! Però si jo el que feia era agrair la crítica, però demanar que es fes on toca i com toca, no usant la falta de civisme d’algun cul, per fer política. Però ells, en un doble salt mortal van afegir que el que feia mal al turisme i a la ciutat eren les crítiques que havíem fet a l’aeroport a temps parcial que tenim a Vilanova i que algun dia s’acabarà de pagar. Ja els vaig contestar en públic que mai no deixarà de sorprendrem la prodigiosa ment humana, que en el seu cas va associar una merda amb l’aeroport.
Però per si no n’has tingut prou, dues tasses (de vàter, clar). Ara apareix la flamant Secretaria General del PP fent una nota de premsa dient que el govern municipal perjudicava greument el turisme, i el desincentivava, perquè el quiosc de la Pau està tancat per falta d’un vàter.
Sincerament em costa de creure que a Múrcia, Reykjavík, Porto, Lió o Nova Gal·les del Sur, les agencies de viatges desaconsellen als potencials turistes visitar Castelló, perquè si els hi agafa un “apretó” prop del Teatre Principal, hauran de córrer. Em sorprén també, perquè quan aci va arribar aquell creuer (que deien havia de ser el primer de desenes que mai no han vingut), els oferien a peu de vaixell, un suc de taronja, sense advertir-los que si anaven al centre era probable que la seua bufeta explotés com un masclet, perquè a La Pau no hi havia vàter.
No sé si ho recorden, però a la plaça de la Pau hi havia vàters públics. És cert que es van fer en una època que la sensibilitat respecte a l’accessibilitat era gairebé nul·la. Però hi havia uns vàters que tancà, i soterrà el PP. Estan davall de la plaça, ocults. Com els refugis de la guerra. I la història és que hui en dia, no es pot donar llicència d’activitat a un bar (o un quiosc) sense vàters, i el de La Pau no en té. Este govern (no l’anterior, ni l’anterior de l’anterior) ha pressupostat la construcció d’un vàter públic que permetrà, per fi, licitar de nou el quiosc. Eixa és la cosa. Eixa és la raó per què el quiosc (al que en 24 anys el PP mai dotà de vàter) ara mateix està tancat encara.
Ara bé…dir que no ve turisme a Castelló perquè no pot pixar a la plaça de La Pau, és, possiblement pixar fora de test, Begoña.
Però en fi, alguns converteixen la merda en política, i viceversa.

1 comentari:

myhuonglequyen ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi úcgửi hàng đi đài loan và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ