01 de febrer, 2007

"VIDES EXEMPLARS". Levante EMV

Saule de Tars, hebreu de religió jueva, va ser educat en el fariseisme, una de les faccions del judaisme del segle I. La seua conversió camí de Damasc és ben coneguda. Diu la tradició cristiana que Jesús mateix se li va revelar i l'instà a seguir-lo, com abans havia fet amb els apòstols. Estos, havien vist com del cel els baixaven unes llengües de foc, com símbol de la seua dedicació futura.
De la mateixa forma que Saule en convertir-se va adoptar el nom de Pau, l'any 2005 de la nostra era, l'alcalde de Castelló, José Luis Gimeno va convertir-se en Alberto Fabra, i este, en ser elegit candidat va adoptar el nom d'Alberto Alcalde. Com als primigenis apòstols, a Gimeno, primer apòstol local del popularisme, també li caigueren del cel unes llengües, estes en forma de Ciutat.
Pau va dedicar la seua vida a la difusió de l'evangeli de Jesucrist, i ho feu amb l'escriptura. Una Carta als Romans, als Gàlates, als Efesis, als Filipenses, als de Colosses, a Titus, a Filèmon i un altra als Hebreus. N'envià dues als de Tessalònica, als Corintis i a Timoteu. Escrigué a comunitats senceres i a persones individuals.
Alberto Alcalde, també sembla haver-li agafat afició a l'escriptura. Entre les personalitats cal destacar la seua carta a la Ministra de Foment sobre els camins que ens han de dur a Benicàssim. I entre les col·lectives convé senyalar les que ha dirigit als recent nascuts convidant-los a un bateig seglar a l'Ajuntament, amb medalleta inclosa. Les escrites a la Tercera Edat, acompanyant imatges seues amb marc i tot (en una clara vulneració del primer manament que prohibix la idolatria). Les remeses als veïns afectats per pàrquings, recordant que el desé manament establix que no s'han de cobejar els bens aliens, com ara poder passar pel teu carrer, o mantindre la clientela del teu negoci. O aquelles dirigides als afectats per allò que hauria de ser ZAS, exigint que acaten el tercer manament i que deixen als altres santificar les festes.
Però de la mateixa manera que la més coneguda de les cartes de Pau, va ser la que va dirigir als Romans, entre la producció epistolar d'Alberto destaquen les anomenades: "Cartas a los Rumanos".
Se'n coneixen varies, des d'aquelles en les que recomana anar a votar, passant per la que els anunciava la targeta sanitària, fins a les que acompanyen els diplomes de capacitació en llengües aborígens. D'altres, son considerades apòcrifes.
El Nou Testament ens presenta un Pau escriptor i predicador, que va portar a terme la seva missió de predicar el camí de la salvació realitzant viatges apostòlics. Alberto Alcalde també ha viatjat a Madrid i a Bucarest, i ha practicat l'ecumenisme capitanejant els apòstols mediterranis, que tots a una veu el saludaren a la cimera local, amb un "AVE Alberto".
Paraula de Nomdedéu.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial. Molt bó. Caldria afegir que al Maig ( mes de Maria) per a les eleccions en lloc de " con flores a Maria " voldrien " con votos a Alberto" però nosaltres a la nostra, per l'amor de Déu vota Nomdedéu.

Anònim ha dit...

Enhorabona, molt bo, he rigut una bona estona mentres el llegia. Quan deixes la política, hauries d'escriure guions per a sèries de televisió o per al cinema. No em trobava bé el dia de l'Alcora, vaig passar tot el dia al llit, si no haguera anat fins allà. Almenys hagueres tingut lloc on anar un poc millor que en el cotxe de Miquel carregat de trastos.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies a tots dos. Tranquil Enric, l'acte va estar molt bé i l'anar embotit com una botifarra de budell, em donà tema per l'article.

Anònim ha dit...

Hagueres pogut fer algun comentari al voltant del apago que es deuria de fer l'1 de febrer de 19:55 a 20:00.

Espere que l'haja fet molta gent jo l'he fet.

Nomdedéu ha dit...

A casa també el vam fer. Però tens raó. Hauria d'haver fet un comentari animant la gent a fer-ho i se'm va passat. Entone el mea culpa.
No se quanta gent ho faria ací, però les imatges d'altres llocs d'Europa apagant-se eren colpidores

Anònim ha dit...

un 2'5% menys de consum elèctric en eixa franja horària a tot l'estat espanyol.
Està prou bé tenint en compte que a França que és des d'on ve aquesta iniciativa sols va baixar un 1%.
A poc a poc, anirem fent camí, conscienciant aquells que no ho estan.
Salut!
Vicent

Anònim ha dit...

Valencians tots a una veu, visca Nomdedéu!!!!

Molt bó l'article, és un plaer entrar de tant en tant per llegir les teues reflexions.
Tomàs

Anònim ha dit...

Enric, sóc un ciutadà de València capital i, molt sovint, tinc el plaer de llegir i veure les teues reflexions a aquest bloc plenes d'ironia i sabiesa. Sense ànim de dorar-te la píldora en excés, no he pogut estalviar-me escriure't uns elogis que pense son ben merescuts doncs em sembles un dels pocs polítics valencians honrats, cultes i responsables amb la teua feina. Ja m'agradaria viure a Castelló perque llavors el meu vot i soport condicional el tindries ben segur. No canvies mai les teues actituds davant la política que no és una altra cosa que l'art de gestionar honestament els recursos disponibles davant d'una ciutadania. Molta sort per a tu i el teu equip de treball!!! Castelló té una sort de tindre't com a candidat!
Visca el País Valencià vertebrat desde Guardamar fins a Vinarós!!!

Anònim ha dit...

Heu vist les tanques publicitàries que apareix Calles i Pla ? Sembla que tindrien que destituir al responsable d'eixes fotos, semblen dos ninots amb la cara tota maquillada.

Anònim ha dit...

Hola Sara (i Enric i totes i tots...).
Pense que si que sabriem fer campanyes d'una altra manera. Si saben fer-les el PP i el PSOE, perqué no nosaltres, je,je...?
El que passa és que com diu Enric, ens agrada marcar-nos les nostres agendes i fer els nostres discursos i els nostres programes i sobretot, ens agrada ser naturals...
La gent "normal" no va pel món en cotxes amb xòfer, ni amb desplegaments de mitjans espectaculars!!!
Nosaltres tampoc, som gent normal que projecta ciutats i models de vida per a la gent normal , no per als papers ni els noticiaris.
A més, Sara, tu ja ho saps , és molt més divertit tenir cotxes miniseus que no autobusos on no saps qui és ningú i la gent no sap massa bé ni que fa ahí dalt. Ara, després li donen una rua i fins la propera...
Les campanyes han de ser naturals, com les nostres.
Una altra cosa són les persones que tenen càrrecs quan actuen com a tals , aleshores entenc el cotxe oficial i el xòfer per seguretat.

El que no entenc és fer campanya aprofitant el càrrec, quan en eixe moment se suposa que has de fer de candidat. O fer campanya a profitant els recursos municipals, que són del municipi, quan en eixe moment se suposa que representes un partit ...lleig.

Bé, no penseu que som uns pringats...d'això rés, que anar apretats en els cotxes només passa alguna vegada. De cotxes en tenim (particulars,clar) i alguns de prou grandets. I actes importants i lluïts sabem fer-ne. Tenim gent,intel.ligència, preparació , ganes i imaginació per suplir altre tipus de "recursos".
El que passa ens que ens agrada fer broma de les banalitats de les quals altres es vanen.

Anònim ha dit...

Ei! el comentari anterior havia d'anar penjat al post de "Sèries".
Danys colaterals dels antibiòtics, que desorienten una mica...

Nomdedéu ha dit...

No, ciutadà de València, el que te la sort de tindre un equip fantàstic i lectors generosos sóc jo. Quan marxe de la politica, tindré més amics i hauré aprés moltes coses. És cert que hi dedique hores i hores (Inés em diu "la lucecita de El Pardo"), i amb el meu treball intente millorar la meua ciutat i el meu páis, prò jo també ixiré beneficiat internament d'esta excitatnt experiència de treballar en la "res" pública. Afortunadament, al llarg del país hi ha molts polítics honrats. Molts d'ells al BLOC. Gràcies pels comentaris d'uns i altre.

Sara ha dit...

Hola, Inés!

Quan deia "no sabriem fer campanya d'altra manera" em referia al tracte directe amb la campanya i amb la gent i a tot això que has dit tu al teu comentari. Està clar que hi ha alguns "protocols" que s'han de seguir i algunes formes que s'han de guardar. Però el que m'agrada de la gent d'aquest partit és l'espontanietat que ens caracteritza.

Un besot guapa! (El TELVA t'adora)
Perdó (o gràcies), Enric, per deixar-nos comunicar-nos per ací.

Anònim ha dit...

"Un gran poder comporta una gran responsabilitat"
Ben Parker


Efectivament, cal que el personatge en qüestió s'aplicara les paraules de l'oncle d'en Peter Parker i, si escau , deixara el traje de licra penjat a l'armari per limpiar de teranyines allò que queda en castellò després de tants anys de govern popular/ista.

Castelló necesita gent que l'estime, gent nacionalista com tú i el teu col.lectiu.

Saluts i endavant.

pd. si pot ser sense traje de licra... :-)

Anònim ha dit...

Som els millors

Anònim ha dit...

Enric, soy la Moratalla... llevo tiempo leyendo tu blog, pero no te dejo mensajitos... soy tímida, ya ves ;)
Acabado de leer tu conversación con la Clicka... qué grande!! Te vas a hacer famoso en el mundo fotolero. Muy bien, muy bien...

A ver si nos vemos pronto!!

Nomdedéu ha dit...

Ei Moratalla! Si que ens hauriem de vore si, que tindras cosetes que explicar. Per ací, per la capital de la Plana estem molt animats. Llibres intertextuals, documents descontextualitzats... el PP s'ha comprat un diccionari i el gasta.
I si, no només sóc el regidor de guardia les 24 hores, també faig "cameos virtuals" com regidor al folog dela Clicka. Un altre mon virtual. Ja he avisat a la nostra amiga, que el dia menys pensat, apareixerà una Alberto Kent a innaugurar una primera pedra virtual al seu món virtual. Qüestió de temps. Un beset

Anònim ha dit...

jaja, sí, influencia de la señora Clicka... yo lo hago personal. Así desconecto del mundo gaviotero en el que estoy encerrada. La verdad es que el día menos pensado vemos a un Alberto Kent por el mundo click, jajaja

Ya veo que estais muy literatos por allí :) Estoy muy puesta con la actualidad de la capita de La Plana, por su hay que volver ;)

Besets!!

Anònim ha dit...

A l'època que descrius del Nou Testament supose també hi hauria " recorta y pega" per fer els escrits de l'època com hi ha ara.