09 de gener, 2008

CAPS D'ESTAT

No fa gaire van condemnar els dibuixants d'El Jueves per faltar al respecte al cap d'Estat. Ací baix teniu un link a un monòleg d'esta mateixa setmana sobre el cap d'Estat de França. (està en francés)
A l'hora que estic penjant això el cap d'Estat celebra el seu setanté aniversàri amb cinc cents convidats. A tots ells, i especialment al rei, crec que els hi convé vore amb quina llibertat fan humor a França amb el seu col·lega Sarkozy.
Crec que se'n diu llibertat .

50 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric, t'han donat alguna cosa de la loteria?
Ho dic perquè estic veient que alguns s'han avançat i han tingut més valor que tu.
Com ara Vilaweb:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2692515&p_edi=castello

I pel que sembla, el diputat socialista Antoni Such. Fins i tot el PSOE s'ha avançat el Bloc, que com vas dir no volies dir res per si feries els sentiments de Fabra i per "si de cas és mentida".
I vostè vol representar la "tercera força"?
Torne a pensar que amb un Bloc tan ploramiques no anirem enlloc, bé, sí, quan fins i tot aquest Bloc estiga construït ja quedarà ben poca cosa de país.
O deuen estar ben orgullosos del seu meravellós pacte "esquerrà" a Torreblanca.
I els votants ens ho podem menjar amb ceba.
Per cert, aquests enllaços tan "interessants" que molts "Bloquers" tenen als seus blocs als bloc de Duran i Lleida i de Mas són casualitat o són un posicionament polític escarotat?
Ai el bloc d'esquerres, ai el bloc d'esquerres! I ma mare és monja!

Nomdedéu ha dit...

Sr. Rasputín, crec que he estat més que raonablement pacient. Fa quatre dies que vosté entra a este bloc a buscar-me les sigolletes. Les tinc tan amagades que no les trobarà. L'hi he fet una oferta sincera de seure a parlar. comprendrà que no vaig a invertir mitja hora diaria en contestar a un anònim, que ho qüestiona tot, i li pregue que no diga mentides. En cap lloc he dit que no vulga dir res per no ferir els sentiments de Fabra. Els sentiments d'eixe senyor no són el meu problema. Tampoc perdré gaire temps en contestar res més. Jo visite assiduament molts blocs de gent del BLOC, mai no he vist ningú que tinga un link amb Duran i Lleida. Mai. No dic que existisquen, dic que no serà gaire habitual quan jo no en conéc cap. Sobre Torreblanca només li dire, que el PSOE d'aquell poble fa pudor. Són uns tramposos deshonestos, que van trencar l'acord de govern amb el BLOC, que els hi havia cedit l'alcaldia. Que esperaven mesos després? És van comportar com uns filibusters, i no mereixen la nostra confiança política.
Ja ho té clar? Si Such li agrada, i el PSOE li alegra el dia, entre als seus blocs per felicitar-los. Jo no puc perdre més temps amb les seues obsessions.
Insistisc en que he estat pacient, i vosté contesta a tres quarts de quinze i amb mentides. Ho he intentat, però no és possible, vosté no vol parlar. Vol tocar allò que no sona. I joc tinc faena. Vosté guanya. Au, bon vent i barca nova.

Anònim ha dit...

En honor a la veritat surto en defensa del company aquest "Rasputín".
Ací et poso un exemple molt il·lustratiu d'un d'aquests molts blocs del bloc amb enllaços a coneguts convergents.
No digui mentides Nomdedéu, no les digui, que vostè sap molt bé de què parla en "Rasputín".
Aquí li deixo un de tants molt coneguts:
http://desdevila-real.blogspot.com/

Passi's per la part "A Blogs recomanats" on clarament recomana el "Bloquer" Duran i Lleida i Artur Mas, coneguts dretans i amics del PP.
Miri, amb coses així, que els voti la seua mare, jo no. Després no s'extranyin que cada cop els voti menys gent.

Nomdedéu ha dit...

Vosté sap llegir, o només sap posar una "i" als finals dels verbs per ser més pur? Mentre mante formes com "seua" en lloc de "seva". Ai, ai, que als d'Esquerra amb els vostres complexos se vos veu vindre des d'un hora lluny.
Jo he dit textualment "Jo visite assiduament molts blocs de gent del BLOC, mai no he vist ningú que tinga un link amb Duran i Lleida. Mai. No dic que existisquen, dic que no serà gaire habitual quan jo no en conéc cap." N'hi ha un? dos? 11? Continue dient el que he dit, jo no el conéc, ni és el meu problema. Són blocs Francesc Manel Remolar i Doñate, no cal que els visite si no li agraden.
Un altra cosa, no li permet que use "la seua mare", no en este bloc. Li exigisc un mínim d'educació, cas contrari, li pregue que no torne. Ni amb nom, ni amb pseudònim, ni amb barba de Rasputin, ni de cap manera.
I no tinga vergonya d'usar les formes verbals que usem normalment, home, (o dona o el que siga) que empobreix el català!

Nomdedéu ha dit...

I per a Rasputín, se m'havia oblidat una cosa. Eixa insinuació de si m'han donat alguna cosa de la loteria, el defineix personalment. Vosté i el tal Francesc (si no són la mateixa persona) poden anar junts a fer-los vindre. Meleducats.

Anònim ha dit...

Vosté utilitza un to una mica despectiu i poc dialogant pel que veig. Es deu nodrir dels seus fans, jo no ho sóc.
Vaig nèixer a Barcelona, però els meus pares eren d'aquí.
Jo no tinc cap complexe ni penso empobrir la meua llengua.
Tampoc no sóc un maleducat com diu de mi, o un "meleducat" com vostè escriu (empobrint la llengua).
I no tinc vergonya d'usar les formes verbals que faig servir normalment, perquè la meva/meua ciutat natal és Barcelona. Per adopció, sóc "d'ací" de Castelló.
I si no li agrada el que dic ho esborra i punt.
Per cert, lamento molt a dir-li que no, no sóc d'Esquerra, ni de moment de cap partit.
Ara vindran els seus fans a aclamar-li, bon profit!

Nomdedéu ha dit...

Si, és un maleducat. Entra a este bloc i diu que he dit coses que no he dit. I a més a més m'acusa textualment de dir mentides. És, un maleducat.
Hi ha un altra opció, en lloc de que jo esborre (mai no esborre ni comentaris, ni insults, ni res del que la gent escriu), vosté no escriga. Si tan desagradable li semble jo, o el meu partit, no entenc que ens visite. No és obligat. Mire la tele. Fan dibuixos

Anònim ha dit...

Xè Nomdedéu, no sigui vosté així, que vosté sap perfectament de què va la pel·lícula i tothom sabem que no estava pel Compromís.
I vosté sap perfectament que simpatitzem amb el Bloc, però no estem d'acord amb certes coses.

Nomdedéu ha dit...

No. Jo no sé ni qui és vosté ni amb qui simpatitza o no.
Vosté en canvi si sap qui sóc jo i amb que i en qui simpatitze. Així que m'haurà de reconèixer que la cosa està descompensada. I ara si em disculpa... tinc hora a ca el dentista.

Anònim ha dit...

És que vosté m'agrada físicament i em posa. No sabia com confessar-li-ho. Ara ja ho sap.

Anònim ha dit...

Manel a vore si els d'Esquerra és que són més lletjos.

Anònim ha dit...

tenint a vore amb el post i no amb els comentaris, m'he petat de riure amb el vídeo. La veritat és que no es tallen un pèl ni amb Sarko, i això que els que hi ha pels sofàs, començant pel presentador que se'n va amb bici amb ell, són sarkosistes. Ai el caràcter republicà....

Nomdedéu ha dit...

si, impagables algunes cares dels convidats, rotllo..."igual n'està fent un xic massa, no?"
Enrome diferència de saber estar.

Anònim ha dit...

Li vull dir a Rasputín que fa referència al pacte a Torreblanca que:
Per ideologia política m'haguera agradat fer coalició amb el PSPV de Torreblanca. Però com va el BLOC a fer coalició amb una gent que no ens vol? Assabenta't Rasputín, fa més de 4 anys Agut no va complir un acord verbal amb el BLOC, de que seria alcalde el que més vots tinguera. Així i tot nosaltres, els del BLOC, vam acceptar donar-li part de l'alcaldia per a governar amb ell. Pos mira Rasputin, quan Agut va agafar el seu torn de l'alcaldia, entre altres coses li va llevar la regidoria d'urbanisme al senyor Rubert dient que Rubert era un incompetent i que no era de fiar. Les passades eleccions el senyor Agut, no va tindre el menor interés de pactar amb el BLOC, és més, abans ho va intentar amb el PP. En definitiva, no ens vol.
Encara penses, Rasputín, que debíem haver pactat amb el senyor Agut?. Si així ho creus és que tens un sentit de la dignitat diferent del el nostre. Tot el món coneix a Rubert, i sabem que és una persona treballadora, honrada, capaç i de fiar, però estes passades eleccions van ocórrer una sèrie de circumstàncies que van fer que Rubert no rebera els vots que es mereix. La política és així. Però els que coneixem a Rubert sabem que no es va meréixer el que li va fer el senyor Agut, i els del BLOC, per descomptat, ens vam solidaritzar amb Rubert. Faltaria més!
Jesús de Torreblanca

Anònim ha dit...

Sempre esteu amb les mateixes excuses i parides. Després aneu fent capelletes pels pobles però de les de veritat. Doncs tio, haver deixat al PP i al PSOE pactar a vore si es junten ja i fan un fill, o un engendre!
Perquè a mi no pactar amb ningú em sembla molt més raonable que pactar amb el PP! Cony, que és el mateix partit que tanca la TV3! No sigueu hipòcrites, va va va!

Nomdedéu ha dit...

Escolta ja n'hi ha prou, no tens cap dret de vindre ací buscant raons i tocant allò que no sona. Massa he fet en aguantar les teues impertinències. No cal que tornes. si no t'agrada el BLOC, ja ho has dit. No el votes. Afortunadament no és obligatòri. És una democràcia això. No és ni Cuba ni ni el Xile de Pinochet, això.I no tornes per ací. Eres patètic. Portes tota la setmana donant pel sac.
Es que té collons! El que passa és que per pactar amb estos o aquells (que tan espanyols són els uns com els altres) cal tindre representació. Si no et vota ni la familia et queda el consól d'anar a fotre a casa aliena. No?
Comprat una tortuga, o ves hui a Babel a vore el lider dels torracollons presentant un llibre o escolta música, o mira de tancar la boca, tapar-te el nas i a vore si pots comptar fins a 3.200 sense respira.
No he vist ningú més infantil, buscaraons i ridícul que tu des que tinc el bloc.
I demane a la resta de la gent, que si el pardal este torne a escriure no conesteu. És com rentar-li el cap a un ruc. Perdem el temps i el sabó.
Rasputin. Ja veus tu! Això que és un nom? un pseudònim? Serà Ras (com el seu coeficient intel·lectual) per part de pare, i Putin per part de mare.

Anònim ha dit...

Si no t'agraden els meus comentaris, ja t'ho he dit, esborra'ls.
No faces alardes sempre de la teua "tolerància a Internet" mentre espetes aquests insults, entre d'altres a ma mare.
Provacacions a les quals no contestaré
I escolta, com diuen en castellà: "quien se pica, ajos come".
Ah! I em pose el nom que em dona la gana. Faltaria més.

Anònim ha dit...

Qui és el líder dels tocacolons que presenta un líder a Babel?

Anònim ha dit...

Perdó, presenta un llibre

Anònim ha dit...

Enric tens més paciència que Job aguantant tantes impertinències del Rasputín i del Remolar que deuen ser el mateix amb seudonims. Des del primer post se'ls veia vindre a tocar els collons i a incordiar tot el que podien. Semblen avorrits o serà que al seu partit no poden dir eixes bestieses perquè allà si que tenen censura. Un consell, no pergues el temps amb eixos tipets.

Anònim ha dit...

Veig que encara se pot ser pitjor. En el foro o llista o com se diga d'Iniciativa, que fins ara estava sent correcte en les formes, un tal Machote (ja ho veiem ja amb la cara tapada per l'anonimat) ha soltat un SEPARATISTAS DE MIERDA!! (en majúscules en l'original). En fi, de borregos hi ha per totes bandes, a dreta i esquerra.

Nomdedéu ha dit...

si. això sembla, enric. És trist però ho he intentat tot, fins que m'he rendit a l'evidència. Hi ha gent que només entén eixe missatge.
En la Llibreria Babel presenten un llibre sobre sobre la indepencència de catalunya amb data de caducitat 2014. El mateix torracollons que va a dir-li a Vicent Grau que no entén com parla amb beatos com nosaltres en la darrera concentració contra el tancamanet de TV3. El mateix torracollons que en la penultima concentració, junt amb tres amiguets feien broma de que passaria si m'espentàven i em xafava el bus de transport públic al que jo intentava franquejar el pas entre els que allí ens manifestàvem. "Quedarà xafat com la merda que és eixe Nomdedéu", deien. Ho vaig sentir jo. El mateix torracollons que va anar al casino antic a rebentar un debat organitzat per una associació pefessional de periodistes, i que va ser la riota de tots els mitjans el dia després.
El que anava a menjar-se el món i va passar de 600 a 300 vots. El nou lider locar d'Esquerra. El Sr. Celestí Gimeno (Conegut fa anys com Celestino, quan encara militava en l'esquerra espanyola, quan era President de la Casa de España als Països Baixos). Ell presenta el llibre. El que es pensa que ha descobert les balances fiscals.
Una llàstima que Esquerra tinga gent així, amb eixe grau d'odi al nacionalisme valencià. Que hi farem?!

Anònim ha dit...

És trist, molt trist. Només puc dir això.

Anònim ha dit...

La tia de Sarkozy molt bona! què gran!

per cert podriem penjar una pancarta al blog que posara: Vàlium para todos?

gràcies.
Vicent

Anònim ha dit...

Què mentider ets Nomdedéu i quina poca vergonya que tens. I així vols arreglar el país? A veure si hi ha un lloc per registrar els drets d'exclusivitat del nacionalisme valencià, això t'agradaria. No eixiu del folklore. Les properes eleccions, al carrer, que ara has entrat però pels pèls, així que no et faces el xuleta.

Anònim ha dit...

Visitant : el nacionalisme valencià va entrar a l'Ajuntament de Castelló, el teu nacionalisme sembla es va quedar al carrer. Sembla que tens molta frustació. Treballa pel nacionalisme i deixa els complexos a casa. El PPSOE és l'únic que se'n riu de tot açò.

Anònim ha dit...

A vosaltres el que vos enfada és el fet que alguns nacionalistes no vulguen votar-vos i ja està. El que passa és que ací, de moment, cadascú vota el que vol. Faltaria més. Amb el destarifo eixe el Compromís, en el qual Nomdedéu va anar, voluntària o involuntàriament, però hi era, l'única opció viable és el vot nul.
Per a mi, cap partit ni cap associació d'interessos es mereix el vot.
Per tant, si veieu un paper amb un acudit en les urnes no vos apureu: és nul i no "blanc", que a alguns interventors els agafaria jo de les orelles.

Nomdedéu ha dit...

Al visitant, que a l'altre pelma ja li vaig dir que no el conteataria més, he de dir-li que m'hauria de dir en que he mentit i per quina raó tinc poca vergonya. Jo he explicat una cosa concreta i he donat noms. És com si jo li diguera a ell, que beu massa. Lleig! Per acusar algú caldria tindre arguments.
No sóc jo qui deslegitime Esquerra, és Esquerra qui fa campanya constant contra el BLOC. No és el meu problema, és el problema del país. PErò amb nacionalistes d'esta mena... Si algú deslegitima Esquerra són alguns dels seus dirigents.

Anònim ha dit...

Enric, però tu saps molt bé i pel que sempre he entès estàs d'acord, que el fet que Morera se'n vaja al Principat a fer campanya amb CiU no ajuda molt als qui no ens identifiquem amb esta postura.
No cal que done més detalls, perquè els draps bruts millor es queden en casa.

Nomdedéu ha dit...

I? Jo t'he demant explicacions per dir-me mentider. La teua opinió política em sembla absolutament respectable. No he contestat res d'això. Et sembla malament que Morera vaja a Barna a recolzar a CiU? Bé. És la teua opinió, perfecte. Comprenc el que dius. D'altres diuen que no entenen per quina raó ERC ha optat per un govern català espanyolitzador (només cal vore TV3, per ara!) o per quina raó dona suport a un govern central que sembla ser el dimoni pel que fa a les infraestructures. Són opinions. ERC ha preferit el tripartit regionalista, que un govern nacional. També és lícit. Ja et dic que no discutisc això. Et pregunte les raons per les que m'insultes. Em dius mentider.

Anònim ha dit...

CiU volia per davant de tot l'anomenada sociovergència.
Com que Montilla no volia, aleshores, a la desesperada ho van intentar amb ERC, després de tota una campanya "antitripartit" i antiERC.
Quan es van veure damunt que no podia ser, de sobte es van inventar allò del "pacte nacional", però alguns, no tots.
Com bé sabràs, per exemple, Duran i Lleida no volia saber res del "pacte nacional".
De fet, hagués dividit més encara CiU, on conviuen alguns sobiranistes amb alguns antisobiranistes, cosa esquizofrènica, no creus?
ERC va contestar al seu suposat "pacte nacional" dient-los que si estaven disposats a convocar un referèndum d'autodeterminació trencaven el tripartit i pactaven amb CiU.
Mas va respondre dient que el tripartit trontollava. Duran dient que ni parlar-ne.
Esquizofrènic de nou.
CiU va anar a pactar amb el "dimoni" (el PSOE) un estatutet retallat.
Ara són els "salvadors de la pàtria".
El teu problema, Nomdedéu, és jutjar el principat des del País Valencià amb paràmetres teòricament sobiranistes.
Eren massa anys de CiU, la gent necessita, com a mínim provar altres coses.
Ara contesta'm a una cosa, Nomdedéu.
Si el Compromís hagués sumat amb el PSOE a les Corts valencianes, que haguèreu fet?
Us haguèreu votat a vosaltres mateixos i li haguèreu donat la majoria al PP?
Contesta, que és molt interessant...
O a molts pobles del País Valencià on governeu amb PP directament o on vau fer visualitzar una col.laboració amb ells (cas de Castelló). Que sí, que no formàveu part del govern, que sols en col·laboràveu, ja ho sabem, però... no et sembla una mica esquizofrènic?
Són falàcies polítiques, utilitzades per a que la gent es pense el que no és, per a traure vots en definitiva per a CiU. Però tot i els interessos amb CiU, podríeu ser una mica més sinzers.
Allà vosaltres, però jo mentir no mentisc, i tu?

P.S. Ah! I no t'enfades, crec que es pot estar en desacord i discutir sense faltar-se al respecte ni insultar. Intercanviar idees sempre és interessants, no penses Enric?

Anònim ha dit...

Enric el que passa és que té ràbia perquè no li han donat cap regidoria esta vegada els seus amigots del PP i per això no els vol criticar molt, no siga cas que canviaren d'idea i això li aniria bé per a poder guanyar-se uns dinerets extra...

Anònim ha dit...

Rasputín-Visitant-Remolar sou el misteri de la Sta.Trinitat, el mateix incordiador-insultador-mentider com el tripartit PSC-ERC-IC, podeu anar a escampar la boira-anar a agafar catxurros-anar a còrrer l'andola.

Nomdedéu ha dit...

Visitant, no vaig a tindre eixe debat amb tu. Ja t'havia dit que em pareix raonable la teua opinió. Ara l'allargues i exemplifiques. Perfecte. PErò no contestes: M'has dit mentider i poca vergonya.
Quan justifiques això seguirem parlant. No tens cap dret a insultar-me, i pretendre que jo perga el meu temps amb tu. Fas el mateix que Rasputín. I tots dos (?) apareixeu en este bloc, (posant l'exemple d'un bloc de Vila-real) després que haja aparegut un militant d'Esquerra, que es va identificar) amb qui vam parlar cordialment. Les casualitats no existeixen. Que és? Què vos va dir, com va dir ací "Nomdedéu no és com ens havien dit que és" i ara heu de demostrar que sóc el dimoni? Doncs au, a seguir divertint-vos, que a mi ja no em fa gràcia.

Anònim ha dit...

Crec que esta discussió és molt trista. Haurien d'anar tots junts i entendre's bé entre ells.
Així, l'únic que guanya sempre és el PP. No faríeu un esforç pel país? Ni que els nacionalistes ací foren un 80%... o que pagaren per montar sectes i capelletes.

Anònim ha dit...

No és possible, ja veus, els xics d'Esquerra volen créixer atacant, insultant, dient mentides contra la gent del BLOC, ells volen ser més "purs" i mentrestant el PPSOE és descollona de risa.

Anònim ha dit...

No crec jo que dure molt això d'Esquerra.
És un projecte una mica tipus "heroi". Lamentablement tenen gent voluntariosa que podria invertir el seu esforç en un altre lloc.
Alguns, ja que estan, podrien aprendre a escriure...

Vicent Martínez ha dit...

Clar, veig esta discussió, o intercanvi d'opinions, o provocacions, i m'entren ganes de plorar. Continue dient que entrar a un bloc i fer comentaris sense signar (i posar-se com a nick 'rasputin' o qualsevol altra cosa no és signar) invalida en gran part la cosa escrita. Perquè l'anonimat és l'escut per la provocació i l'atac.

Posar 'anònim' o un nick i difamar, no val. Posar 'anònim' o un nick i aportar, és diferent.

He dit que veig alguns dels atacs i provocacions i m'entren ganes de plorar. Però quan veig que a Mallorca s'ha materialitzat allò que molts hem volgut pel nostre país s'obre un espai per l'esperança.

Un pacte, treballat, debatut i ben armat, per tenir veu pròpia a Madrid. PSM, UM, Entesa, ERC. Totes les forces que no depenen de Madrid, nacionalistes, encara que no totes tenen la mateixa idea final de com ha de ser el país, però han segut capaços de pactar els mínims sense donar un espectacle lamentable.

Quantes coses hem d'aprendre! O almenys, esta és la meua opinió. Signada.

Anònim ha dit...

He vist a Nomdedéu a l'ermita de la Magdalena en Carla Bruni! I li ha regalat una canya en cinta verda i tot!

Veus? Ara pose el nick que em dóna la gana, i ala, a dir barbaritats.

Enric, sabem que eres un home sentimentalment acomplit, ho has dit més d'un cop al bloc, però si portares a la Bruni a Castelló, 'què bonico serie...', i els monòlegs de Josety serien genials!

Anònim ha dit...

Per l'amor de dñeu, quina tristor. Com han dit més amunt ni que el vot nacionalista fora el 80%. si som pocs i mal avinguts. I el que és pitjor no és la idea de país que tenim, que ahí sí que en un 80% coincidim, però el problema ve quan es tracta d'atacs personals, que són inútils per al país, no donen cap fruit al valencianisme ni, molt menys, fan créixer els resultats electorals.
També s'ha posat l'exemple de les Illes, ahí sí, més que de Catalunya, n'hem d'aprendre, on forces nacionalistes (amb matisos, clar) s'han unit i han fet un projecte comú que la gent s'ha cregut, segurament perquè la gant que l'ha dut a terme se'l creu, tant el projecte com el país. Ací el Compromís es va fer tard i mlament, i així ens va anar, a nosaltres i al País. Espere que el pacte que es vol dur a terme, més que per a les eleccions de març, permeta encetar una dinàmica de treball i col·laboració, tant a nivell de cúpules dirigents com de militància de base, que impulse el projecte a la fita de 2011, on sí que ens juguem molt, tant a nivell de país com de municipis.

Nomdedéu ha dit...

Vull recordar, que com ha dit Cento, a les illes tot són partits que no tenen lligam orgànic amb Espanya. Per dir-ho clar, EU no entra en el pacte.
Ho dic, perquè el BLOC per un unanimitat va acordar intentar un acord amb IPV i Verds-Esquerra Verda. I per un 79% va aprovar unes condicions (a mi ja no m'agradaven gaire) per eixe acord.
La pilota està en la teulada d'IPV, que sembla no haver quallat com partit, si més no, no ha aconseguit convencer la seua gent d'abandonar EU. I ara, s'alia amb Projecte Obert per controlar IU. Ha canviat de projecte. Vol ser IU, llevant-se de damunt el PC i els Marquistes. Ja no vol crear un espai valencià. Que podem fer des del BLOC?

Anònim ha dit...

I per què no crear una mena de "Nafarroa Bai" on entraren tots els partits i "sensibilitats" nacionalistes?
És a dir: maulets, CUP, SEPC, Endavant, JERPV, ERPV, BES, CAJEI, etc.?
Creus que seria possible Enric?

Nomdedéu ha dit...

No.

Anònim ha dit...

Per què?

Anònim ha dit...

I.. PER QUÈ?!

Nomdedéu ha dit...

La pregunta és: Creus que seria possible, Enric? I la meua resposta és que crec que no seria possible.
Que no figuren les sigles del BLOC o el BLOC Jove, imagine que és perquè és dona per sentat que hauria de ser el pal de paller, donat que és la formació escandalosament més gran de totes eixes. D'altra banda, veig el BES, que és un corrent del BLOC. Reconéc que no sé que és el SEPC. En fi, que totes eixes formacions, grups, partits, agrupacions, corrents, etc, tením coses en comú, però d'altres ens separen. Em tem que hi ha més odi (paraula dura, ho sé) per part d'alguns grups contra el BLOC que vocació d'entendre's. Hi ha gent que considera que sóm el dimoni. Què hi farem? Feu eixa pregunta a ERPV o a JERPV (que no sé per quina ró poses per separat), o als Maulets, i segons el que vos diguen tornem a parlar.
I també és cert que algunes de les coses que defensen eixos grups, o algunes estraègies, o algunes actituds són contradictòries amb les del BLOC. Això és el que pense.
No dic que m'agrade o que no. Dic que no crec que siga possible.

Vicent Martínez ha dit...

En l'anònim que ha escrit les sigles, només un parell de puntualitzacions:

Nafarroa Bai, un model que per alguns pot resultar atractiu pel País, és una coalició de partits. Per tant, organitzacions com Maulets (juvenil), SEPC (estudiantil), CAJEI (també juvenil) i altres joventuts de partits, no hi tenen lloc. Almenys, en el model navarrés.

També cal assenyalar que NBai no és, ni molt menys, unitària al camp del nacionalisme. Hi formen part Aralar i Batzarre, dos escisions de Batasuna, amb PNB i Eusko Alkartasuna. Batasuna no només no hi forma part, sinó que competeixen directament per un espai polític i solten pestes els uns dels altres. Tradicionalment el nacionalisme basc predominant a Nafarroa ha estat el que es coneix com 'esquerra abertzale', bastant per sobre de PNB i EA.

En el cas plantejat per aquest anònim potser passaria una cosa semblant. Per posar un exemple, blocs, esquerres, iniciatives i verds comparteixen uns pilars bàsics sobre els quals seria possible un acostament o coalició (nacionalisme, cultura, ecologisme, socialdemocràcia, encara que amb diferents graus i matissos), el dit "independentisme extraparlamentari" (Maulets, CAJEI, SEPC, Endavant) no comparteix estos pilars, almenys entesos en els mateixos termes.

No estic jutjant a ningú, atenció, ni que uns siguen millors que els altres. Cadascú és lliure de triar i tot és legítim. No dic que no hi hagen coses en comú, que hi ha. La Comissió de les Normes del 32 podria ser un exemple. És a dir, es pot treballar junts en algunes coses, però les coalicions electorals són altres coses.

Enllaçant amb Enric 2, cal mirar més enllà de les generals, amb horitzó 2011. Hi ha temps, i hi hauria d'haver ganes. Tenim models i exemples, com el navarrés o el mallorquí. Però evidentment, els valencians ja som majorets per triar el nostre propi camí. El debat és, com sempre però potser mai com ara, totalment necessari.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Cento. Queda una pregunta pendent que he fet abans. Que pot fer el BLOC si IPV ha decidit no contribuir a construir un espai nacional valencià, sinó ser el referent valencià de l'esquerra federal espanyola?
També, és lícit i jo tampoc no jutjaré. Però... s'han descartat per fer això que alguns proposeu.
Eixa és una realitat. Clar que es poden fer més coses. Però a mi, la que m'interessa, és construir una opció nacionalista valenciana, i progressista. Crec que el BLOC té molt d'això, però crec que necessita més aportacions. Ara, per molt que tu poses baralla i tapet, si els altres volen jugar al dòmino, no queda més remei que fer un solitari. I en un solitari sempre guanyes tu. I sempre perds tu.

Anònim ha dit...

Nomdedéu, ets independentista?

Nomdedéu ha dit...

Si. Però no tinc pressa.