22 de gener, 2008

"S'AJUDA LA UNIVERSITAT PRIVADA, MENTRE L'EDUCACIÓ PÚBLICA MANCA DE RECURSOS". Crònica. 25.01.08

El BLOC hauria de rebre amb idèntica alegria que va rebre la Jaume I, la creació d'una nova universitat amb seu a la ciutat. Hi ha, però, diferències. La VIU és una universitat no presencial. La Jaume I ha estat el motor de desenvolupament social (també urbanístic) més important de Castelló en dècades. La VIU no aportara ni estudiants ni vida cultural a la ciutat. D'altra banda, no es respecta el valencià com llengua vehicular en els currículums acadèmics. I a sobre, és una universitat privada que rep desmesurades ajudes públiques per la seua creació. I això no és acceptable per al BLOC. L'Ajuntament, ofereix un solar a una universitat privada, mentre el mapa escolar públic continua sense ser completat. Eixe mateix solar, al costat de l'Hospital General, seria una fantàstica ubicació per la futura facultat de Medicina de la UJI.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I què passa amb la UNED? Per cert, se sap per a quin ús vol l'Ajuntament l'anrtic edifici d'Hisenda? Hi ha ja acord amb l'UJI?

Nomdedéu ha dit...

sembla que si, però no l'han fet públic. aparentment una part va a residència d'estudiants per la jaume I

Anònim ha dit...

La nova Biblioteca Digital Hispánica de la Nacional de Madrid considera
català i valencià llengües diferents

http://paper.avui.cat/article/cultura/112983/catala/o/valencia.html

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Com sempre, el PP desviant fons públics a l'ensenyament privat i deixant l'educació pública en males condicions.

David (BLOC JOVE Petrer)

Anònim ha dit...

DAVID: EL PP I EL PSOE DESTRUINT EL TERRITORI I L'HORTA AMB L'AVE I NOSALTRES FENT-SE LA FOTO AMB ELS AMICS DE FABRA. JA TÉ COLLONS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nomdedéu ha dit...

Perdona David, el BLOC sempre ha defensat en els seus programes l'AVE i el corredor mediterrani de mercaderies. Hem presentat les al·legacions que hem considerat oportunes al trassat, per evitar precisament que es puga fer més mal a l'Horta. I també s'han presentat esmenes a estes comarques del nord, on jo visc, per millorar l'accessibilitat a Vila-real i molts altres llocs. Jo reclame el que el meu (no se si tu milites) partit reclama. Un AVE en temps i forma que ens connecte amb els nostres veïns europeus del nord. T'hi poses com t'hi poses no hi ha cap contradicció.
El 30 de maig del 2005, Josep Maria Panyella, President del BLOC i aleshores diputat provincial, va presentar una moció demanant el projecte constructiu de l'AVE entre Castelló i Tarragona (precisament l'esmena que he fe jo incloure en el text del PP). Eixa moció del BLOC va ser aprovada per unanimitat. Ací finalitza la discussió.

Anònim ha dit...

Monsieur MonDieux,

Tu devrais annoncer ta colloque de demain soir à ta page web.

Mambo Number 5

Nomdedéu ha dit...

cert. ara ho faig

Anònim ha dit...

Què et sembla les noves incorporacions al Bloc de Carles Mulet i Vicent Grau? Quina alegria, veritat?

Nomdedéu ha dit...

No s'han incorporat al BLOC. Formen part d'IPV, partit amb el que hem signat una coalició. I com la teua pregunta és retòrica i ja saps que pense, m'estalvie la resposta. Val?