26 de gener, 2009

"ANAXÀGORES". Mediterráneo. 29.01.09

M’he llegit un nombre raonable de llibres, i n’he entés una part destacable. Conec una quantitat considerable de paraules, i hi ha qui em reconeix una certa destresa a l’hora d’ordenar-les. La primària capacitat de redacció no em converteix en escriptor, i l’aprenentatge cognitiu de les lectures, no fa de mi un erudit. I amb tot, podria citar amb certa solvència alguns autors, o recordar alguns postulats ètics, o alguna doctrina filosòfica, pose per cas. Però en estos articles no ho faig.
No perquè crega que a vostés els resultaria difícil... No, clar que no. Molts de vostés són més cultes que jo. El que passa és que no li veig la necessitat. Jo sóc el que sóc, i no sóc igual a tots els llocs, ni amb tota la gent, ni tots els dies. Però el que no faré és impostar, fer-me passar pel que no sóc. Jo no he llegit a Herodòt, a penes si m’he posat amb Shopenhauer i confesse, no sé si és un anatema, que Peter Handke em sembla molt avorrit.
Dic tot això perquè hi ha alguns polítics, amb els que compartisc condició d’articulista, que fan (o els hi fan) els seus articles en base al Diccionario de Citas que va recopilar Luis Señor per l’editorial Espasa, o en base al proverbis que adornen els sobrets de sucre del bar. I vostés no haurien de fiar-se d’esta gent. Si menteixen sobre ells mateixos, fent-se passar per allò que no són, quin crèdit els pot quedar? Qui menteix sobre ell, menteix sobre tot. I qui intenta fer-se passar pel que no és, és perquè el que de veritat és, no li dona credibilitat.
No ho obliden: "si m’enganyes una vegada, teua és la culpa. Si m’enganyes dues, la culpa és meua". Ho va dir Anaxàgores. Jo també tinc el llibre.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan passe per Tales sempre pense en Anaxímenes i Anaximandro. A partir d'ara també pensaré en Anaxàgores.

Josep Aparicio ha dit...

¿Grup de suport a Ramon Tremosa?

Nomdedéu ha dit...

Sí. Li done el meu suport, i li donaré el meu vot.

joan cebolla ha dit...

Ara que està distribuint-se una bona col.lecció dels clàssics en els quiosc de Catalunya és una llàstima que no ens arribe ací.
Alguns coincidim amb tu en el desig de votar la llista on estiga Tremosa, i si em permets, vull dir-te que trobe llastimós que la bona gent del BLOC encara ens ho estem pensant per acabar anant després amb preses i carreres.
Li he demanat a la Presidenta del COC que mirara d´obrir la possibilitat d´intercanviar-nos els militants les nostres opinions transversalment via xarxa bloquera. molt educadament m´ha dit que això és una atribució de la nostra ben estimada Executiva i que del Congrés sols està previst l´intercanvi de dalt a baix i... al revés.
Salut.

Nomdedéu ha dit...

doncs malament. Em consta que Morera volia fer algun intentent de debat en xarxa. Sembla, però que la cosa no va avant.
Sobre Tremosa, jo ho tinc molt clar. Molt.
De fet, jo votaré a Tremosa. Ho dic ja, i espere que no tardem en prendre les decissions que calguen en eixe sentit

Nomdedéu ha dit...

ahir mateix vaig visitar-vos. vos vaig descobrir en un bloc amic. Sort

Anònim ha dit...

I parlant de blogs, veig que Remolar, de Betxí, també n'ha creat un. Ja era hora, tot siga dit.

Anònim ha dit...

Pel que comentes dels articles...
vaig a dir-t'ho... Marta Gallen ha aprés moooolt darrerament. Escriu articles amb cites, amb comentaris pseudointel.ligents, amb ironia (també pseudo),amb un llenguatge i un estil agressius, amb "calado político...). Sembla fins i tot que sap de que parla...i Calles , calla... No la reconec...
Ara que , llegint el teu article estic pensant... els escriu ella o li'ls escriuen? ai, que serà la segona opció!!!
Pobreta meua, quin paper li fan jugar. I encara pitjor, quin paperàs accepta.
No la reconec.

Nomdedéu ha dit...

Jo crec que no els escriu ella, per la senzilla raó que al final, la gent que parlem i escribim, no som capaços de fer grans diferències entre una cosa i l'altra.
Pots buscar un registre més culte, o més lleuger, però hi ha alguna cosa al darrere que traspua.
Una persona culta ho té ben fotut per fer-se passar per inculta, li exiria una caricatura.
Una persona sense gran nivell cultural, no pot fer-se passar per una de culta, se la veu vindre. És artificial.
Si llegira algú que no conéc, podria enganyar-me més. Però amb algú que coneixes és més difícil.
No estic fent una apologia de la cultura (tampoc defensaré la incultura), el que denuncie a l'artícle és la impostura. La falsedat.
En el cas de Marta, per exemple, no sé si encara, algú va escriure en el seu currículum oficial a la web de campnya del PP que era Graduada Social. No. Jo sóc Graduat Social, em va costar tres anys la carrera, i després la revalida. Ella és Graduada Escolar, com el meu nebot de 15 anys.
No ho valore, el que valore és el mal que li fan (o es deixa fer) intentant fer-la passar pel que no és.
I Marta és una tia vàlida, que va fer un excel·lent treball al SIO, per exemple. Ara fa un paper, que crec que no li va bé.
Ofén quan parla i s'ha fet terriblement sectària. Però se veu que hi ha passera.
Sales, que escriu millor, i s'ho escriu ell (bé en realitat al PP a tots els hi repassen els artícles) però no sé si per plaer o per guanyar punts, fa d'antisocialista primari.
Hi ha motius per dir de tot al PSOE, però quan Sales fa eixos artícles dient que Zapatero diu moltes mentides. Cert, però...quantes promeses ha complert Alberto Fabra? No ha complit cap dels compromisos davant de notari.
Et diuen: són compromisos per 4 anys, ja els farem.
Jo puc acceptar que els 10.000 arbres els planten el darrer més, però quan van dir que bonificarien als grans i als joves, no van dir que seria només el darrer any. Tothom vam entendre el que ells volien que entenguerem, que seria durant els 4 anys.
Això són realitats, i esta gent, Gallén, Sales, no són capaços d'encaixar una sola crítica. Són d'un sectari perillosissim que els aparta de la realitat.
Jo sóc crític amb el PP, amb el PSOE, però també ho sóc amb el BLOC. I sóc molt dur amb la valoració que faig del meu treball polític. No faig tot el que podria, ni tan bé com hauria de fer-ho.
I per això em crec en el dret de dir, que la gent que no accepta crítiques, i treu les seues fòbies i manies a passejar en els articles i intervencions, a manca d'arguments, només busquen medrar i enverinar la política.
I la política va naixer com una ocupació digna i ètic. Ells l'embruten