04 de gener, 2009

"COMENCEM BÉ!". Mediterráneo. 08.01.09

Comença l’any com va acabar, amb la publicació d’una nova sentència contra la forma de fer urbanisme que té l’equip de govern. El Tribunal Suprem ha declarat nul·la la revisió del PGOU que van aprovar l’any 2000. El PP s’ha convertit en un autèntic problema per al creixement ordenat de la ciutat, amb practiques que vulneren constantment la llei, i no ho diu només el BLOC, ho diuen molt especialment els tribunals, el TSJ (reiteradament el 2008) i ara el Suprem.
Això, a banda de la consideració política que puga tindre, té uns efectes pràctics terribles sobre la planificació de la ciutat i sobre l’economia. N’haurien de prendre bona nota els empresaris i els inversors. Qui els està arruïnant (i de retruc a tots) impedint les inversions, és el PP. El PP d’Alberto Fabra i Javier Moliner.
Si un constructor compra un solar per construir, espera seguretat jurídica. És a dir, saber que podrà fer les obres sense massa entrebancs. A Castelló no passa. Ací ja no està segur ningú. Ni aquell que vol invertir i que es pot trobar que anul·len el planejament (o que si per la lentitud de la justícia, ja l’ha fet, haja de pagar indemnitzacions), ni els que estan tranquil·lament a casa, i el PP de la mà d’algunes empreses constructores els convenç de vendre i hipotecar-se comprant a un altre lloc.
El PP, carrega contra els veïns que lícitament defensen els seus interessos, o contra l’oposició, dient que volem paralitzar-ho tot. Menteixen més que alenen i alenen més que Michael Phelps després de quatre hores a la piscina. Qui ho paralitza és l’estricta aplicació de les lleis. Les lleis que el PP vulnera amb una prepotència i arrogància, que fa fredor.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo no entiendo de leyes pero viendo cómo se las gastan y lo poco que les importa pasarse las leyes por donde les peta, ¿la única defensa es no votarles? ¿no están sujetos a ninguna ley? la mayoría absoluta en un ayuntamiento ¿les da la capacidad de "atentar" contra los ciudadanos?
Mi no comprende
Julia

Nomdedéu ha dit...

Pareix que sí, o si més no que ells s'ho creuen, però el cert és que van caient sentències una darrere l'altra. I totes en contra del que fan l'equip de govern.
És fascinant sentir al Vicealcalde dir que ho fan tot amb transparència, i vore com el Suprem es carrega la revisió del PGOU per no haver-la exposat al públic.
L'esposició és el que permet als veïns saber que vol fer el govern municipal, i poder al·legar o recorrer si es senten perjudicats.
Eixa és la transparènia?
I em tem que encara vindran més sentències. Ara estan publicant-se les de fa anys, ja sabem que això de la justíca va lentament...

Gabriel Gilabert ha dit...

Peròdimitir, ací no dimitix ningú, o siga es carreguen el PGOU i ells tan tranquils. D'algú serà la culpa, ara ben mirat, millor que no dimitisquen que sinó els hauran de buscar altra feina a qualsevol ciutat de llengües, ciències, o de la religió catòlica.
Salut i bon any

Gabriel Gilabert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

Vist així...quasi millor que no dimitisca ningú, sí.

Anònim ha dit...

Un pla general es una norma urbanistica a la que es tenen d´adaptar els constructors, aci el pla s´ha modificat al gust dels constructors, d´arrere de certs interessos d´empreses per tots conegudes i amb el beneplacit al mes pur estil egipciaco d´alguns regidors del PP.
Amb tal merda per davant la llei no pot fallar.

Anònim ha dit...

Bon dia a tot lo món, i bon any.

Ahir vaig escoltar la ser per la vesprada, i et vaig sentir en la tertúlia amb calles i l'advocat urbanista 8ara no recorde el nom), i vas estar molt bé. Vas dir que gràcies al PP s'havia tornat al Pla General de quan Moliner tenia 12 anys (el feia més major, amb tot el respecte), però el mé sgreu és que el PGOU de Castelló que hi ha ara en vigor a Castelló és per una ciutat d'uns 130 o 135.000 habitants.
I ningú dimiteix, que és el més greu. No hauria camps d¡'haver aprés del nord-americà cicerone aquell que va dimitir perquè l'investigaven per temes de corrupteles?
Per cert, em van regalar el teu llibre de "Castelló primer", però he de dir que encara no l'he encetat.

Nomdedéu ha dit...

efectivament, això és el més greu. en este moment tenim un pgou antic (Moliner és molt jove) que no serveix per la ciutat de hui.
I com deia el tècnic la solució no serà tan senzilla com diu el PP.
S'ha d'exposar i després aprovar d'acord amb la llei actual, l'altra no està vigent. I això obliga a documentacions alternatives que no estan fetes, per què amb l'altra llei no claien.
Trigarem mesos i mesos. A sobre, per lògica, també han caigut les 11 modificacions del PGOU que s'han fet sobre el pla ara en suspens... Un vertader caos administratiu i legal, que li costa diners a la ciutat.
Ja vorem quantes empreses han vingut a reclamar les taxes d'obra, per obres que ara no poden fer ..

Anònim ha dit...

publicades les xifres de l'atur de Desembre, hi ha 3.128.963 aturats/aturades al conjunt estatal, en un any s'ha augmentat en un milió de persones, al P.V. tenim 357.000 aturats, ocupem el lloc 3 del ranking d'atur per darrere d'Andalucia (719.000) i Catalunya (423.000) i mentre el PP i el PSOE tirant-se les culpes de l'augment de l'atur.