22 de gener, 2009

DE BIPARTIDISMES I NO ADSCRITS.


Imaginem que després del congrés del PP, i com conseqüència de les tensions viscudes al sud del país, entre campistes i zaplanistes, Ricardo Costa hagués destituït de la presidència d’una comissió a un diputat zaplanista. Imaginem que este, empipat per no poder imposar la seua visió minoritària a la majoria del Grup Popular, hagués trencat la disciplina, hagués insultat públicament els companys i que finalment, el Grup hagués decidit expulsar-lo. Imaginem que dos diputats més decidiren voluntàriament abandonar el Grup Popular. Imaginem, que l’expulsat i els seus còmplices passaren al Grup dels no adscrits, amb el que això significa de restriccions (és el càstig just que estableix el reglament de la càmera per als que abandonen el grup pel que han estat triats) en la capacitat de presentar preguntes o iniciatives.
Em pregunte si en un rampell de “generositat democràtica i altura de mires”, el PSOE oferiria mitja dotzena llarga dels seus diputats per tal que els indisciplinats membres del grup dels no adscrits pogueren vulnerar el reglament.
Però...no, ni per la ràbia que li tenen al PP, no crec que feren això.

Ara imaginem que després del congrés socialista, Alarte hagués vogut destituir a Ximo Puig dels seus càrrecs al grup parlamentari. I imaginem que el de Morella, empipat com el Tigre del Maestrat, hagués desautoritzat la majoria del grup, i s’hagués mostrat indisciplinat, i hagués començat a insultar els seus companys de grup. Imaginem que Luna, seguint ordres del nou Secretari General i per acord majoritari del grup decidís expulsar-lo. I imaginem que un parell de diputats o diputades més, en solidaritat abandonaren també el grup, i marxaren amb Puig al grup dels no adscrits.
Em pregunte si en un rampell de “generositat democràtica i altura de mires”, el PP oferiria mitja dotzena llarga dels seus diputats per tal que els indisciplinats membres del grup dels no adscrits pogueren vulnerar el reglament.
Però...no, ni per la ràbia que li tenen al PSOE, no crec que feren això.

Aleshores, em pregunte per quina raó la Mesa de les Corts (PP i PSOE) ha donat tantes facilitats a l’expulsada Gloria Marcos i als que voluntàriament han abandonat el grup pel que van ser triats i han passat, junts, a formar part del grup dels no adscrits.
I em pregunte, per quina raó la Mesa (PP i PSOE) modifiquen les condicions per facilitar als no adscrits puga vulnerar el reglament (fet pel PP i el PSOE) de les Corts.

I tinc la resposta. Si el PP i el PSOE són els mateixos en les hipòtesis i en la realitat, però actuen de forma diferent, és perquè el factor diferenciador és el BLOC.
Els molesta que tinguem una veu nítida i pròpia, que trenca el lamentable espectacle del bipartidisme. Els molesta que amb el nostre discurs deixem en evidencia el circ del “tu tens més culpa que jo” en el que el PP i el PSOE (les dues cares de la mateixa moneda) han convertit la política valenciana. I com ni pactant un Estatut que consagra el 5% han pogut deixar-nos fora, aleshores, volen diluir-nos. I la millor manera que tenen per evitar visualitzar que la política valenciana té un tercer actor potent, és donar veu als indisciplinats, sabedors com són, que EU és l’aval del bipartidisme. Un partit o una coalició o el que siga, que en la pràctica no és més que l’escolanet del PSOE, i l’exemple útil per al PP per dir que hi ha una oposició inoperant, maleducada, grollera i demagògica.

Au, i com ja m’he quedat content, me’n vaig a dormir.

9 comentaris:

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Doncs si, cec personalment, que tant al psoe com al pp els molesta la posicio del BLOC, i com ells sont tan listos i ho tenen tant organisat tambe tindran algun plan o algo per a llevarmos del cami.
Sinceramnt crec que la regidoria de sanitat que van deixar al BLOC,no ho fan per ser generosos, sino perque es una regidoria en poc pes politic i per a que la gent d'esquerres no cregue en el bloc per fer un acord en el PP.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu encara que també voldria comentar que al si del PP-PSOE també han hagut purgues entre Zaplanistes i Campistes i entre partidaris d'Alarte i Puig tant a nivell intern d'aquestos partits com a nivell de personal de confiança en alguns ajuntaments i diputacions.

Anònim ha dit...

Nomdedéu, puix, tens raó. I al qui te raó se li la dóna.

Toni.

Nomdedéu ha dit...

És possible que eixa fora la seua pretensió. I no sabria dir-te si ho han aconseguit. El cert és que tenint majoria absoluta, no tenien cap necessitat d'oferir-nos-la, i a nosaltres ens va servir per a dues coses.
Primer per demostrar que podem assumir responsabilitats, i que estem llestos per governar.
I segon, i també és cert i va ser molt criticat per alguns, per a que jo puguera dedicar-me a temps complet a la política. Amb un Porcar maltractat pel seu treball, si jo treballava també fora, haguerem estat absolutament desapareguts. El PSOE tenia 10 regidors, i malgrat que ningú no tenia tampoc dedicació, unes horetes soltes multiplicades per 10, els permetien visualitzar la seua tasca d'oposició. Nosaltres, però, ho teniem més pelut. Del PP, no cal parlar-ne, governaven i per tant tenien dedicacions parcials i totals.
Això s'ha resolt en esta corporació (no com el BLOC voldria) amb dedicacions parcials per tothom.
Ara, tots el regidors de l'oposició cobren un sou, superior al que guanyava, per exemple Porcar com portaveu. De fet 4 vegades més, i francament, molts no s'ho guanyen. Hi ha qui només ve a les comissions i als plens.
El treball de representació a barris i actes públics, el fem tots amb independència de si cobrem o no.
Els portaveus i portaveus adjunts, cobrem més. Jo tinc una dedicació parcial de 15 hores a la setmana, com Calles. En faig moltes més. Moltes més. Quantes en fa Calles no ho sé. Si en fa 15 ací (jo no el veig molt) i 40 a la Delegació de treball (diuen que allà tampoc no el veuen gaire, però no ho sé), aleshores perfecte. És molt treballador i se'ls guanya.
Pel que fa al PP, crec que els sous no són justos. Hi ha regidors que guanyen més del que es mereixen (per capacitat i responsabilitat) i d'altres que segurament mereixerien millor sou (per dedicació i capacitat de treball).
El sistema ha de resoldre el tema dels sous dels polítics. Alguns sous són insultantment exagerats, d'altres insultantment ridículs.
Tonet, absolutament d'acord. Però cap dels dos partits ha anat a fer mal a l'adversari en estes baralles. Per a fotre'ns a nosaltres s'han posat d'acord en 5 minuts. Com sempre.
Diuen que PP i PSOE no arriben a acords. Mentida. Hi ha un mot que fa de catalitzadors de tots els seus acords: BLOC.
Si nosaltres estem pel mig (Estatut, llei electoral, Mesa de les Corts, reglament de la càmera...) l'acord és automàtic.
Que a ningú se li oblide això, quan demana privilegiar pactes amb el PSOE i prohibir-los amb el PP.
No hi ha diferències a este nivell. Les diferències entre ells (i no massa) són de programa, i en un pacte de govern, nosaltres també aportem la nostra part programàtica així que cap problema. Hem de fer, com de fet fem, posar per davant les necessitats de cada poble. Ací ja ho vam dir Castlló Primer. I sense complexos.

Anònim ha dit...

Hola, Enric i a tot lo món. Com que he estat desconnectat durant uns dies demane disculpes si repetisc alguna cosa, si és així, em diueu on ho puc llegir. Dit açò, i primer lo primer, espere que la teua dona estiga duent bé l'embaràs, i tu el mateix, que a lo hecho pecho.

I ara els temes menys humans (però tampoc divins). He llegit que el bloc de Castelló va a demanar els papers que s'han endut a Salamanca entre 1938 i 2009. És cert? saps si ho faran en més llocs? A més, he vist que Compromís han demanat també el mateix mitjançant una Proposta No de Llei (es diu així?), que supose que hauràs vist i que te la recomane, ja que la veig prou completa (per l'article 3er), ja que si al final retornen els documents, on els posarem?

I per acabar, que ja són hores de dinar, dir que no sé on es compra els mobles l'equip de govern, per``o està clar que a Max Descuento no, perquè mira que són patates (per la propaganda de la ràdio, ja sabeu); darrere d'una una altra. En fi, a dinar que ja és hora. Bon profit a tothom i totdon.

Anònim ha dit...

Ah, i una altra cosa. Veig que en el BOP de hui dijous s'han publicat les bases per a la provisió d'una plaça a arquitecte de l'ajuntament de Castelló, i en alguns temes es pregunta pel Pla General de Castelló. A quin es referixen? al de 1984 o al de 2000? No és susceptible d'impugnar les preguntes a les quals faça referència?

Nomdedéu ha dit...

Començaré pel principi i aniré saltant. Lizbeth està molt bé, gràcies. El PGOU en vigor, és el del 2000. Mentre el TS no remeta el testimoni de la sentència, esta no serà ferma, de forma que ara com ara el que està en vigor és el del 2000.
Quan la sentència siga ferma, s'anul·larà l'aprovació definitiva i s'haurà d'exposar de nou amb un termini d'al·legocions que algú (el TS?) haurà d'establir i concretar.
Mentre no es resolguen eixe al·legaions, provisionalment el PSGO no estarà en vigor i per tant haurem de funcionar amb l'anterior, el del 84. La qual cosa és, dit siga tot passant, terriblement negativa per a Castelló.
Moció, sí, és cert. He presentat una moció reclamant que tornen el anomenats papers de Salamanca que eren propietat municipal, i els papers que s'ha endut ara el govern central.
De moment, hi ha l'ofert, interessant, del nou Arxiu Provincial de l'Avinguda de la Vall d'Uixó. Seria un bon lloc.
Conéc la proposició no de llai de Compromís i em sembla bé, clar. No sé si cap altre grup municipal es planteja en este moment demanar la devolució dels papers, nosaltres tot simplement, hem aprofitat la nova incautació per reclamar-los tots.

Anònim ha dit...

Bon dia,

tot i que ja signaria que tornaren eixos documents no estic d'acord en un parell de coses, o més ben dit en una, i en una altra tinc undubte. Anem a pams.

No crec que l'arxiu de la Diputació (a pesar de les seuesinstal·lacions i els grans professionals amb que compta) siga el lloc adequat; crec que hauria de ser l'arxiu històric provincial, ubicat encara a Rafalafena, segons un decret de 1969. El que me fastidia és vore que ara tots perden el cul pels arxius quan des de fa anys que eixe arxiu està col·lapsat, i ni el PP ni el PSOE han fet res per remeiar-ho. A més, ara veix en el BOCV (que no DOCV) que el PP ha rebutjat tornar els documents públics de Salamanca, per una PNL de Compromís que sí que els demanava.

El dubte que tinc és que en la moció del Bloc es parla de retornar els documents municipals de Castelló. Et refereixes només a la documentació generada per l'Ajuntament de Castelló? Si és així, caldria vore si hi ha documentació l'Ajuntament de Castelló a Salamanca, però em tem que, si n'hi ha, serà ben poca. No passa el mateix amb documentació de persones i institucions i organitzacions de Castelló, que n'és molta.

En qualsevol cas, quan serà eixe ple? A quina hora intempestiva? Igual me faig l'ànim si la feina i la salut m'ho permten i vaig a vore't en acció. De totes maneres, molta sort, de tot cor.

Nomdedéu ha dit...

Si que n'hi ha de documentació municipal. D'acrod amb això del museu, però el que no vaig a deixar és que s'enganxen a qualsevol excusa per tal de no retronar-los. Així que si tenim un espai decent amb bons funcionaris l'hem de posar en l'oferta.
Els plenaris són sempre el darrer dijous de més, tret d'este més que es retarda per Fitur. Serà dijous dia 5 a les 12.
Una hora pensada per tal que la gent no puga vindre. Sí.