15 de gener, 2009

"SOSPITOSOS HABITUALS". Levante-EMV-23.01.09

Esta mateixa setmana hem rebut al despatx de l’ajuntament una visita singular. Era un agent d’allò que abans es deia policia secreta, no sé si encara se’n diuen. M’ha ensenyat la placa, tot ben formal i seriós. Volia parlar amb la gent del BLOC i hem parlat. Està investigant un anònim ofenedor i racista, que havia aparegut en la porta d’unes senyoretes romaneses.
Jo crec que l’agent, en vore la meua cara de sorpresa ha endevinat que li anava a preguntar que tenia això a vore amb nosaltres, raó per la qual m’ha dit: “es que está escrito en papel con membrete del BLOC”. M’he quedat garratibat! De moment m’ha vingut al cap una vella història, atribuïda a Ortega y Gasset, segons la qual, en rebre un anònim que deia simplement “Imbécil”, Ortega, mentre estripava el paper va comentar: “és la primera vegada que rep un anònim en blanc, però signat”. Però he desistit d’explicar-li a l’inspector, que un anònim signat, no és anònim. Potser, l’inspector pensava que el BLOC era un partit racista o xenòfob, raó per la qual davant la lògica denúncia de la senyora, ens investiga. No deixa de ser tranquil·litzador; imagine que deuen visitar assiduament a España 2000 quan empastifen Castelló amb la seu cartelleria racista.
L’agent volia saber qui tenia accés a eixos papers. “Doncs molta gent” li he dit. Perquè es tracta d’uns blocs de notes que vam repartir en campanya electoral, a Castelló ciutat, més de 5.000, així que pot estar en mans de qualsevol. Ja m’agradaria a mi saber qui ha sigut, perquè tinc el convenciment que hi ha intencionalitat de fer mal al BLOC. Siguem seriosos, de tots els papers que u té per casa, no és casual que en tries un d’un partit polític i no el de “Persianas Gutierrez”, “Taller la Biela doble”, o qualsevol de les companyies telefòniques que ens maregen amb el seu merchandising. I això, la policia, ho hauria de tindre clar.
Jo tinc al despatx un boli de propaganda del PP, si el gaste per escriure que no m’agrada la monarquia aniran a visitar a Alberto Fabra? I si algú s’encén una cigarreta amb un encenedor del PSOE? Convertiria això a Juan Maria Calles en inductor al tabaquisme, i en subjecte de querelles per un probable càncer de pulmó?
Lògicament he parlat amb l’associació de romanesos, per posar-los en antecedents i, gràcies a la relació que mantenim des de fa anys, ens han dit que estan absolutament segurs que no tenim res a vore amb eixa història. Però a mi em queden vives dues preguntes. ¿Fins on estan disposats a arribar alguns adversaris polítics per desacreditar el BLOC? ¿Què busca la policia visitant la nostra web? Dues preguntes que en democràcia no caldria haver de formular-se. No he pogut evitar recordar el poema del gran Lluís Serrahima...”Què volen aquesta gent que truquen de matinada?”

Contestant als que pregunten: un problema amb el servidor municipal (no hi ha res que funcione en este ajuntament?) ha fet que Levante-EMV no haguera rebu este article. Per això no s'ha publicat. Per res més que això. L'hem reenviat hui i ara ja el tenen, quan siga el torn el publicaran. Gràcies.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No m'ho crec!!!

Em dius que la policia investiga eixe tipus de fets, no ja els fets en si que compartisc que deuen ser investigats, sinó d'eixa forma tan absurda?

Què passa amb els atacs a la Seu Nacional del Bloc a València o els atacs als regidors del Bloc?


Víctor

Nomdedéu ha dit...

Eixa és la preocupació que he traslladat al Subdelegat.

Josep ha dit...

Qui no té faena, el gat pentina.

I investigar el snyor Fabra?

Anònim ha dit...

Està clar que el País Valencià s'assembla cada volta més a Florida, i el que narres és un futur capítol del CSI València.

Jo crec que la policia fa bé d'investigar l'autoria del paperet, sobretot si són amenaces greus el que contenen. El que passa és d'una d'aquelles pistes que al CSI després donen un gir de 180º quan troben al paperet l'empremta parcial del dit polze de l'ex-novio d'una de les senyoretes

Espere que el Grissom valencià esbrine prompte l'autoria de la bomba a la seu del BLOC.

Anònim ha dit...

Pròxima línia d'investigació:
- Ací n'hi ha una burilla....han fumat.
- Ací n'hi ha una merda....han cagat.
Em recorda a Mortadelo i Filemon.

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Pero lo pitjor de tot s que, la manjoria de gent que s'entere d'aço no s'ho creura, pero nhi haura un petit porcentage que dubtara, i aixi guanyen els desacreditadors del BLOC, pero me pareix molt estupid de firmar en una pegatina o algo aixi, una pintada haguera estat mes convincent jeje, tranquil Enric, es una prova mes de que en el seu interior tenen por, perque saben que el unic canvi ara possible, esta en el BLOC.

Anònim ha dit...

Clar que qui ho ha fet això tenia ganes de fer mal al teu Partit,Enric.Seria molt naïf pensar una altra cosa.Pero la visita que has rebut em pareix rutinària a més no poder.No penses més.Qui t'ha fet la visita ho sap perfectament.
I Víctor té raó.Deixen coses veritablement importants i es posen a imitar a Perry Mason.

Nomdedéu ha dit...

estem d'acord. però toca els nassos que no s'investiguen coses serioses i vinguen a vore si nosaltres (després de la visita encara van telefonar a la Secretaria Local) tenim militància en tal finca per vore si poden seguir la ruta del bloquet. Absurde

Anònim ha dit...

Si la rutina d'una investigació suposa fer una visita personal a la seu d'un partit, investigar en la nostra web, trucar a la secretària local, demanar-li si hi ha militants a la finca i més accions queno coneixem, comprenc que eixes "rutines" els lleven temps per a investigar els casos de màfies i corrupcions. I a tot això la persona amenazada, en paraules de comisari "ella no ha dicho nada". Qui doncs? Qui té interés en tocar-nos els nasos?
perquè us asegure que no fa cap gràcia pensar que tens la policia al darrera. jo per si de cas venen a ma casa, tinc junts en la cuina el bloquet del BLOC, un del SERVEF, i un altre de Llibreries de la Generalitat. Igual jo tinc més papers en casa per escriur que l'autor de "l'anònim".

Nomdedéu ha dit...

Vigila, que amb tants papers i gual el que va a ta casa és el Subdelegat Toni Lorenzo i se'ls emporta a Madrid

Anònim ha dit...

Benvolgut Enric:
Efectivament, si no fora tan surrealista tot plegat no m'ho creuria. Gairebé podria ser un episodi de novel.la del Ferran Torrent.
Ara be, més enllà de l'anècdota "detectivesca" jo em sent profundament ofés i fstiguejat, com tu mateix, pel responsable del paperet. D'entre les moltes coses que se li poden criticar als valencianistes, alçar la sospita de xenòfobs, no havia estat mai fins ara en l'agenda de cap idiota. Qui ho ha fet, sap que mentix i desacredita.
Molt ofés. Faig tot el que puc a les meues classes i escrits per promoure tolerància des de la nostra cultura, i treballar pel respecte cap a les altres cultures.
Qui escriu insults i mentides com les d'eixe paperet m'ofen personalment tant com a ofés a les afectades.
Perdona el meu to, admire la serenitat i el sentit de l'humor amb que has fet front als fets.
Una abraçada.

Eco Taronja ha dit...

Doncs a mi el que m'ha deixat intrigat és allò de que "investiguen la nostra web".
De tot l'altre per molt subrealista que siga ja estem curats els nacionalistes.

Nomdedéu ha dit...

Home, té la seua gràcia. El tipet deia...su güeb no funciona,¿no?" i jo li deia que si.
"No, www.bloc.es, no funciona", "clar sernyor -que jo li afegia- és que no és .es, és .ws". I ell ¿punto ws?"
Fotia una cara de no entendre una fava, que per tal d'estaviar-li un aneurisma d'aorta, vaig decidir no explicar-me que haviem comprat un domini a West Samoa, perquè molt, allò que es diu molt molt espanyols no ens sentim... ;(