05 de març, 2009

"TÒPIC DE CÀNCER". Levante-EMV.07.03.09


Aquells que hagen llegit la novel·la de Henry Miller, “Tròpic de Càncer”, convindran que la seua escriptura té una clara tendència a la prosa poètica, un ús del soliloqui i cert regust a autocomplaença intel·lectual. Reconec que el joc de paraules del títol de l’article i el de la novel·la és molt rebuscat. Ja em disculparan, però és que no se m’ha acudit res millor. Tot i així intentaré explicar-me.
Crec que els tòpics en les entrevistes periodístiques, els apriorismes, són un dels pitjors càncers del món de la informació.
Per què dic això? Doncs perquè este cap de setmana, al Congrés Nacional del BLOC, em va abordar una periodista, per fer-me algunes preguntes. Totes elles tòpiques, totes elles filles d’un monòleg interior de la periodista, i ben adobades amb l’autocomplaença intel·lectual, que sura en l’aire de la redacció de la revista on treballa. Una revista amb nom de butlletí meteorològic.
“Quina opinió té vosté de la polèmica dels símbols?” “No sé de quina polèmica em parla -li vaig dir-, s’ha fet un debat seré”. “Però vosté que en pensa?” Insistia ella. “Doncs mire, per mi, la vexil·lologia és la taxidèrmia de la política. La meua bandera és el territori, la balança fiscal, les infraestructures, la cultura del meu país...”. No li va interessar gaire, i no va escriure molt del que li deia. Va fer algun altra pregunta tòpica, que en no rebre la resposta que el seu soliloqui havia imaginat, tampoc mereixia que prengués nota.
Finalment, el tòpic dels tòpics. “Se’ls acusa a vostés d’aliar-se amb el PP per desallotjar al PSOE del poder”. Desallotjar! Va usar el verb desallotjar, que si bé és obvi que el llenguatge mai no és neutral, no sé jo si es pot ser més tendenciós a l’hora de triar verb! Li vaig respondre que no. Que qui “desallotja” al PSOE de les institucions és la Guardia Civil, com a Alcaucín, que s’emporten l’alcalde socialista i a una dotzena més de persones per lladres. Nosaltres, en alguns poquíssims cassos, hem participat en democràtics canvis de govern. I ho hem fet en aquells llocs, on el PSOE és incompetent, i ho deixe ací, per amabilitat. O que pretén esta senyoreta i la seua revista, que siguem els escolanets del PSOE? També els hi semblarà malament, supose, que a Elx exigim una investigació, ara que ha quedat clar que l’Alcalde socialista paga amb diners públics les factures del seu partit.
De la meua resposta tampoc no en prengué nota. Estava decebuda. Potser esperava a les seues preguntes tòpiques i teledirigides, respostes tòpiques i induïdes. Amb mi punxen en os. Tinc un gran respecte pel PSOE, però no pels socialistes que no ens respecten, o no respecten la legalitat. Com tinc un gran respecte per la premsa, però no em deixe acoquinar pels comissaris polítics que escriuen al dictat de l’adversari electoral.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

més clar: l'aigua ;)

Anònim ha dit...

És genial: "l’autocomplaença intel·lectual, que sura en l’aire de la redacció de la revista on treballa". És poètic.

Anònim ha dit...

Enric les teues respostes servixen per a ajudar a qui anem prenent nota de les actituds dels mitjans "valencians". Perquè ja estem farts dels tòpics només per a fer malbé la nostra societat en compte que per a informar i donar ferramentes a la gent per a pensar per si mateixa. Cada vegada som més els que prenem nota d'allò que ells no en prenen. Ara, què farà el nou president de la Unió de Periodistes Valencians? Prendrà nota i començarà a animar els "nostres" mitjans a fer peirodisme de veritat?

joan cebolla ha dit...

Qui diu les veritats sol perdre les amistats, però si estes son perilloses..., és un bon metode per anar marcant territori i pot ser també paquet.

Anònim ha dit...

Els tòpics són ahí,per desfer-los i les frasses fetes per esborrar-les,moltíssimes vegades.Alguna vegada poden sonar bé,fins i tot,seveixen per il·lustrar el que diem o escribim.S'ha d'anar molt en compte amb els tòpics i les frases fetes.Has sabut,Enric,distingir perfectament quan convenia fer-ho.Els periodistes van al que van i tu i tots també.Saber esquivar-los és molt paregut a un art.Estic segura que ets poseedor d'aquest art.Has fet molt bé. Muà.

Anònim ha dit...

Enric, és molt positiu que el valencianisme sàpiga triar el blat de la palla. I en este exemple que exposes tú ho has fet. No agenollar-se davant ningú.

Per cert, acabe d'adonar-me del logo de Galeuscat. El nom pot ser eixe, però el logo el que tú has posat amb eixe VAL ben gran: mediterrani i europeu.

Toni

Anònim ha dit...

A l'auto de Garzon posa:

"Vistas las disposiciones citadas y demás de general aplicación,

DISPONGO
1) REMITIR atenta Exposición al EXCMO. TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE VALENCIA, de acuerdo con lo solicitado por el Ministerio Fiscal, a los efectos de que decidan sobre la asunción de competencia respecto de los aforados D. Francisco CAMPS ORTIZ y D. Ricardo COSTA CLIMENT y las demás personas no aforadas. A tal efecto, acompáñese copia testimoniada de la presente causa.
2) DECLARAR IMPUTADOS en esta causa a D. José Víctor CAMPOS GUINOT y D. Rafael BETORET PARREÑO.
3) ALZAR PARCIALMENTE EL SECRETO a los efectos de notificación de esta resolución a las partes y personas afectadas.
Líbrense los oportunos despachos.
Contra la presente resolución cabe interponer recurso de reforma en el término de tres días ante este Juzgado.
Así lo acuerda, manda y firma D. BALTASAR GARZON REAL, MAGISTRADO-JUEZ del Juzgado Central de Instrucción nº 5 de MADRID .- Doy fe.

DILIGENCIA.- Seguidamente se cumple lo mandado, doy fe."

Ací més info:
http://picam.info/picaocou/tenim-en-exclusiva-lauto-dinhibicio-de-garzon/

Anònim ha dit...

Com et corregeixquen ací també això de la paraula "auto", Sergi, rebentaré de riure xD

Anònim ha dit...

Quines reflexions que faig!!!

És una curiosa paradoxa que els bancs,principals responsables del vuit financer,són els primers en rebre l'ajut dels governs.Fa vergonya pensar que,per exemple i per posar-ne només un,amb els 700.000 milionsde dòlars "injectats" a la banca pel govern de EE.UU.,repartits equitativament ens crearia una sorprenent situació: 700.000 milions,entre els 6.400 milions de persones que habitem el Planeta = 109 milions de dòlars per persona.Quina ironia!!!
Per si de cas,es millor donar-los als bans,que són experts en la seua millor distribució(ji),(porten anys fent-ho):el 95% per al 5%,i el 5% per la resta 95%.
Una forma molt curiosa de organizar-mos els...humans?.
Els diners públics per al poble.
Apart la ironia que he posat,les estadístiques en cifres són esgarrifants.Ja em direu si no és per pensar que alguns comportaments no són curiosos,intolerants, inaceptables i paradòxics?

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

I el pitjor, es que despres la prensa manipula les paraules com vol, i d'eixa manera ells canvien coses, ja no informen canvien, esta clar que l'objectivitat completa es imposible, pero esque n'hi ha casos com isos que son inacceptables.

Anònim ha dit...

Encara que siga una samarreta o calçotet algú em pot dir d'algun sastre que me'ls vulga regalar.

Anònim ha dit...

Ernest, si m'ho corregissen és que tinc que fer-m'ho mirar XDD

Anònim ha dit...

Evidentment les cifres que he escrit al meu comentari són falses.Veig que cap comentarista ha dit res sobre això.He introduït la ironia,per algo que diré després.
El que és molt cert és tota la resta de dades,els percentatges,que els diners públics han de ser per al poble molt abans que per benefici quasi exclusiu dels bancs,etc.La meua jocositat posada al escrit es basava precisament en que si les cifres foren certes,ni jo ni cap de nosaltres hauriem rebut ni un dòlar,de la mateixa manera que no rebriem si són 109 a seques.Els bancs s'emporten tot,tant si és poc com si és molt.Apart dels bancs,perills públics,haurem d'afexir als periodistes ineptes ,que solten noticies i cifres sense verificar;les queixes haurien d'anar també dirigides a ells.A tot això qui tinga hipoteca que s'apanye com puga...perfecte.
Espies,corruptes,embolics,corporativisme etc,i afegim als periodistes que amollen cifres o el que siga sense verificar,entre tots ho fan tot...malament.

Nomdedéu ha dit...

Disculpeu-me si no conteste a tot, vaig de bòlid.

Anònim ha dit...

Tranquil,és cap de setmana.

Anònim ha dit...

La veritat es que la inexactitud de la divisió era clara a la vista.Donava per segur que cadascú de vosaltres ho notarieu de seguida,però realment impresionant eren les altres cifres,els percentatges,aixina com la culpabilitat dels bancs que sempre ballen amb la més guapa tant en crisi o sense ella.Y,finalment,volia donar a entendre que suposant que els dividendos falsos foren certs ,verídics,ni remotament haguera passat l'eventualitat de un repartiment proporcional,cosa que haguera pogut ser una bona solució...però no valen les il·lusións tot i sent certes les cifres a repartir;els bancs ho acaparen tot.A la fi,això està molt clar.

Anònim ha dit...

Sembla que Campos ha caigut, ara a esperar qui serà el pròxim.

Anònim ha dit...

Crec que és un bon moment per recordar aquell conte d"El vestit nou de l'emperador" de Hans Christian Andersen.

El meu recolçament en la teua candidatura al Parlament europeu.

Baltasar

Nomdedéu ha dit...

Gràies Balta

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ara em rossega l'enveja, hale.

Li dones les gràcies a Balta i a mi m'ignores.

Doncs que sàpigues que l'Alagarda que t'ha de votar al Consell Nacional soc jo. Això no quedarà així xDD

Anònim ha dit...

[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485459459]cheap cialis[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485461507]cheap cipro[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485463555]cheap cleocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485464579]cheap deltasone[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485464835]cheap indocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465091]cheap lasix[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465347]cheap levitra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465603]mobic 7.5mg[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465859]cheap nolvadex[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466115]propecia hair loss[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466371]cheap sumycin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466627]cheap synthroid[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466883]cheap viagra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467139]cheap zithromax[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467395]cheap proscar[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467651]cheap tamiflu[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468163]buy doxycycline online[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468419]diflucan yeast infection[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468675]cheap topamax[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468931]buy albuterol[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485469443]buy albuterol[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485470211]buy cialis[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485470979]buy cipro[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485471491]buy cleocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485472259]buy deltasone[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485472771]buy indocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485473539]buy lasix[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485474051]buy levitra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485475075]buy mobic[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485476099]buy nolvadex[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485477891]buy propecia[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485479171]buy sumycin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485481219]buy synthroid[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485483779]buy viagra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485485571]buy zithromax online[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485488643]buy proscar[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485491715]buy tamiflu[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485495555]buy doxycycline[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485499395]diflucan candida[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485503235]buy topamax[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-ease-test-anxiety/]how to ease test anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-relieve-anxiety-attacks/]how to relieve anxiety attacks[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-get-rid-of-test-anxiety/]how to get rid of test anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-control-anxiety-disorder/]how to control anxiety disorder[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-cure-generalized-anxiety-disorder/]how to cure generalized anxiety disorder[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-reduce-anxiety-attacks/]how to reduce anxiety attacks[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-fix-anxiety-problems/]how to fix anxiety problems[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-stop-anxiety/]how to stop anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-avoid-test-anxiety/]how to avoid test anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-treat-anxiety-in-dogs/]how to treat anxiety in dogs[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-get-out-of-anxiety/]how to get out of anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-treat-performance-anxiety/]how to treat performance anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-fight-social-anxiety/]how to fight social anxiety[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-cope-with-anxiety-depression/]how to cope with anxiety depression[/url]
[url=http://anxietyanswers.co.cc/Anxiety/how-to-deal-with-child-anxiety/]how to deal with child anxiety[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Buy Ceftin Without A Rx[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Ceftin Online Cash On Delivery[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Can you purchase Ceftin without a prescription[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Buy Ceftin No Prescriptions[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Uk Order Ceftin[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Ceftin Online No Prescription[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]diarreah ceftin[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Ceftin No Script Required Express Delivery[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Where Can I Get Find Ceftin[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Buy Generic Ceftin No Prescription[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]best price for ceftin[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Order Ceftin Online[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]buy Ceftin medication[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Buying Ceftin Pharmacy Without Prescription[/url]
[url=http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=buycefuroxime]Order Buy Ceftin Now Online[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-cook-flat-iron-steak/]how to cook flat iron steak[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-a-flat-stomach-without-surgery/]how to get a flat stomach without surgery[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-a-flat-belly-quickly/]how to get a flat belly quickly[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-fix-flat-head/]how to fix flat head[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-build-a-flat-roof/]how to build a flat roof[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-choose-a-flat-screen-tv/]how to choose a flat screen tv[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-a-flat-tummy-in-2-weeks/]how to get a flat tummy in 2 weeks[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-a-flat-tummy-in-a-month/]how to get a flat tummy in a month[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-avoid-flat-head-in-babies/]how to avoid flat head in babies[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-a-flat-stomach-the-healthy-way/]how to get a flat stomach the healthy way[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-get-rid-of-flat-warts-on-face/]how to get rid of flat warts on face[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-keep-your-hair-flat/]how to keep your hair flat[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-clean-sedu-flat-iron/]how to clean sedu flat iron[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-develop-a-flat-stomach/]how to develop a flat stomach[/url]
[url=http://myflat.co.cc/My-flat/how-to-prevent-a-flat-tire/]how to prevent a flat tire[/url]

Anònim ha dit...

Medication Clorazepate

http://www.elliotforcongress.com/ - purchase propecia online
But if you are not liking the fact that you are seeing more and more of your head then you should do something about it.
[url=http://www.elliotforcongress.com/]buy propecia[/url]

Anònim ha dit...

Үοur own post featuгеs pгovеn bеnеfiсial to myself.

It’ѕ really useful аnԁ yοu're simply obviously really experienced in this region. You get opened my own face in order to numerous opinion of this specific topic together with intriquing, notable and reliable content material.

my web-site :: Xenical
My webpage ... buy Xenical