21 d’octubre, 2009

"EL DIA A DIA"- Mediterráneo. 22.10.09

Si res no ho impedeix, o dit d’un altra forma, si tot va com previst, demà al Planetari de Castelló Alberto Fabra serà reelegit President Local del PP.
Fabra és l’Alcalde de Castelló amb major formació municipalista de la història de la ciutat. Antonio Tirado (i tots els partits solidàriament) va haver d’inventar-se la política municipal democràtica. Daniel Gozalbo venia de l’Institut, i José Luís Gimeno, va arribar a la política sense més experiència pública que el seu rebuig al valencià.
Alberto Fabra va entrar jove en política, i ha sigut regidor delegat d’un munt d’àrees abans d’assumir l’urbanisme, des d’on va fer el salt a l’Alcaldia, quan Gimeno va decidir dedicar-se a cobrar de Castelló Cultural per fer qui sap què. Després Fabra va guanyar les eleccions, justet, però va guanyar. I ara, passat ja el meridià del seu mandat, i aprofitant la seua reelecció, jo crec que hauria de donar-li un impuls a la part menys lluidora de la política municipal.
Bé està que reclamen un grapat de milions d’€ al Pressupost General de l’Estat, que al Zapatero també ja li val; o que es barallen pel preu de la Residència de Suboficials, que jo també dic que pel solar ni un clau, i per l’edifici ja en parlarem; però... i els problemes quotidians Alcalde?
Seguim sense entendre el fer i desfer dels carrils bici. Tenim la ciutat plena de vehicles en doble fila, o obstruint les rampes d’accés. Les palmeres morint-se de sis en sis. Abocadors incontrolats per tot arreu (i no només a la perifèria, a qualsevol hora i en qualsevol carrer de la ciutat es poden trobar electrodomèstics asclats, matalassos suats i mobles vells). Les cagades de gos segueixen obligant la gent a fer saltirons. Pengen de faroles cartells anunciant actes patrocinats per l’ajuntament, de l’any passat. Hi ha innombrables forats i obstacles en la via pública que posen en perill els vianants. El transit a la ciutat és caòtic. Continuen havent-hi moltes barreres arquitectòniques. Contenidors de selectiu tan plens que la gent deixa les bosses fora. I tot això, Alcalde, mentre paguem impostos i taxes que mereixen una millor gestió. Hauria de tirar de formació municipalista, i posar als seus a treballar de valent
.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Y te has dejado los carros de los super, esparcidos por toda la ciudad. Bueno, por toda la ciudad no, en la Puerta del Sol jamás he visto uno.

Anònim ha dit...

Ya que hablas de las cagadas de perros, marranos/nas los hay, pero te sugiero un ejercicio.
Cogemos una "cagada" (sé donde las hay a montones).
La dividimos en dos partes.
Una parte la dejamos en una acera de barrio (el que tu quieras).
A la misma hora que la anterior, dejamos la otra mitad, en una acera del centro de CS.
¿Cual será eliminada por los servicios de limpieza?.
¿Hacemos la prueba?
Saludos.

Anònim ha dit...

Otra cosa, Enric.
¿Alguna vez has presenciado el momento en que levantan los contenedores de vidrio y cartón?.
Oculto por la base de los contenedores, hay mucha suciedad.
Los levanta, los vacian al camión, y no limpian.
Te mandaré una foto.

Tonet ha dit...

Pel comentari que fas de la mort de les palmeres volia dir que el causant de la plaga de morrut (picudo) roig és entre altres l'ajuntament de CS per la importació de palmeres de l'Àfrica sense cap control fitosanitari que van ser posades al Parc Litorial i portaven l'animalet.

Supose que l'ajuntament de CS tindrà alguna responsabilitat front a particulars i pobles del voltant que ja tenen les seues palmeres morint-se.

Ah! i si passeu hui mateix per l'Avinguda de Caputxins ( les palmeretes) voreu com del poquet vent que ha fet han caigut algunes palmes podrides amb molt de perill per als vianants.

Nomdedéu ha dit...

Tema palmeres podré donar novetats en breu. Estem treballant amb la nostra gent d'Elx...fins ahi puc llegir.
Per la resta, està clar, m'he deixat coses perquè havia d'escriure un article, si arribe a dir tot el que és millorable, hauria de fer un diari sencer. Segur que m'enteneu. Al pròxim, posarem altres mancances.

Anònim ha dit...

I això que diuen per ahí que Alberto Fabra pinta com un dels futuribles post.Camps, ¿com ho veus?

Un valencià de fora de Castelló

Nomdedéu ha dit...

Alberto és regidor fa 20 anys. Ha passat per totes les regidories, i ara és alcalde fa només 4 anys. Va entrar per la dimissió de l'anterior. Era la seua il·lusió, i li agrada molt ser alcalde. Ara és diputat, contra les seues ganes. El partit va voler que els tres alcaldes de les capitals de provincia ho foren. A ell no li feia cap gràcia.
Però és un home discret dins del partit, que no està tan prop de Carlos Fabra com diuen, ni ho estava de Zaplana, ni ho està de Camps. És discret.
Jo no el veig amb ganes de deixar l'alcaldia per anara la Generalitat. encara no. No sé si d'ací uns anys, però ara no ho veig.
D'altra banda, és cert, que a l'haver fet tota la seua carrera en la política (quasi bé no ha treballat fora de l'ajuntament), e seu futur també està en la política, i on no el veig, és barallant-se per ser senador o diputat a Madrid.
Resumint, personalment no ho descartaria dintre de 5 o 8 anys, però ara no ho veig. Clar, que ell també sap, que cada colp ho té més difícil per continur sen alcalde d'ací 5 o 8 anys.
Resum del resum. No tinc ni idea, però no ho veig.

Anònim ha dit...

Tonet:
No te preocupes por las palmeras muertas.
Nuestro Ayuntamiento tiene solución para todo.
Hospital Rey Don Jaime. Lateral oeste.
Quitaron o cayeron dos palmeras, no sé.. De esas de 3 metros, mas o menos).
Ya lo resolvieron en su dia. Hormigonaron los huecos .....y asunto resulto.
Saludos.

Anònim ha dit...

Donde dije lateral oeste, debe decir "lateral sur". Creo que la calle se llama Vicente Altava.

Anònim ha dit...

Enric, podries parlar alguna cosa de l´aplec del Puig d´aquest cap de setmana. La festa més gran del nacionalisme polític valencià no està sent promoguda suficientment pels dirigents i el que hauria de ser una demostració de força del partit es quedarà, com els últims anys, en un dinaret per a uns pocs. Hauriem d´organitzar fins i tot autobusos des de totes les comarques i demostrar la nostra capacitat de convocatòria i demostrar que no som quatre gats. És una de les poques vegades a l´any que els diaris valencians trauen un acte del Bloc, i fins i tot canal 9, i per tant ho vorà molta gent. Però sembla que això no importa. Hui estic al cap i casal i no he vist cap cartell sobre l´acte en tot el día, i mira que he caminat i aixina, sense una mínima promoció dels nostres actes més emblemàtics, mai aconseguirem que siguen una cosa més que un dinaret entre amics i no farem crèixer el projecte. Quan els altres partits fan un acte i saben que pot haver-hi mitjans de comunicació en ell, posen tot allò que tenen perquè es plene de gent, però ací sembla que dona igual i així poca cosa farem i a pocs motivarem perquè vinguen. Salut. JORSOL

Nomdedéu ha dit...

Tens raó. N'he parlat amb el partit. S'hauria de potenciar la nostra diada. Els altres partits ho fan.
És cert que els recursos que tenim són justos, i que ha rodat per correus electrònics, cartes i facebook, però com tot, la política comunicativa és millorable