14 de desembre, 2010

"300.000" - Mediterráneo - 16.12.11


GUMSA significa Gestora Urbana Municipal S.A. Supose que no cal que explique quin és doncs l’objecte social d’esta empresa pública, amb capital 100% municipal. La situació econòmica de la societat no és com per tirar coets, però gracies a la transferència de patrimoni des de l’Ajuntament està en millors condicions que fa alguns anys, quan la mal plantejada operació de la Ciutat del Transport la deixà a fregar de la fallida.
La Conselleria d’Infraestructures, que paga el TRAM a Alacant i el Tramvia a València, no paga el TRAM de Castelló. És per això que li demana a l’Ajuntament que avance els 300.000€ que costa l’informe tècnic de l’anomenat bucle urbà. Desconec si el Conseller ha demanat a les alcaldesses de València i Alacant que els seus ajuntaments també avancen les inversions que la Conselleria ha de fer i les alcaldesses l’han enviat a fer la mà, o simplement, només ho demana a l’Alcalde Castelló, perquè este té una certa propensió a fer de Boris Izaguirre davant el Consell, i s’abaixa els pantalons amb sorprenent facilitat deixant les vergonyes de la ciutat a l’aire.
El cert és que allò que no passa ni a València ni a Alacant, passa ací. Ací l’Alcalde ho accepta silent, i GUMSA, amb el meu vot en contra com Secretari del Consell d’Administració, aprova demanar un crèdit de 300.000€ per pagar el que el Consell ens retornarà, diu, quan puga.
Indignant. Primer, perquè és a l’única capital valenciana on passa això. Segon, perquè GUMSA no té els diners, i ha de demanar un crèdit, i els interessos els pagaran tots vostés amb els seus impostos.
La Generalitat no té 300.000 euros per infraestructures per Castello, però
exactament eixa quantitat és la que la Generalitat sí que té per tal que Ripollés faça una escultura a l’Aeroport de Castelló. A alguns els preocupa que una d’eixes creïlles d’ulls clucs que fa l’artista tinga la cara de Carlos Fabra. Supose que a Carlos Fabra també li deu preocupar. Però el problema real no és si ens agrada o no Ripollés, o si la creïlla tindrà cara del President de la Diputació. A mi el que em preocupa és la cara que té el Govern valencià, i la docilitat del nostre Alcalde.

1 comentari:

Tonet ha dit...

Ací hi ha diners per a tot, Ciutat de les llengües, Ferrari, F-1, Terra Mítica, Aeroport de Castelló, Copa Àmerica...... Som rics!!!!