08 de desembre, 2010

"WIKILEAKS I ALTRES SECRETS" - Mediterráneo - 09.12.10
















Bernanrd-Henri Lévi, el més fashion dels filòsofs contemporanis, deia esta mateixa setmana a FranceInfo, que els secrets eren necessaris per el bon equilibri. I distingia entre els secrets que calia revelar (algunes informacions que els estat oculten, com ara, els seus actes contraris als Drets Humans) i altres informacions menors que revelant-los no millorem el benestar de la gent, però poden generar incomoditat (com per exemple que Chacón és immadura).
Tot això venia a compte de les informacions que apareixen com un degoteig sense fi a Wilileaks, i que els EUA i altres grans poders interessats no saben aturar. Hi ha gent, que té por a la llibertat. Gent amb vocació de tutors. Algunes persones ben situades en els cercles de poder, consideren que la majoria de la gent no està prou preparada, no és prou intel·ligent, no té prou força interior, o ves a saber que més, per digerir la veritat. El secretisme, l’ocultisme, la mentida continuada, permet a uns pocs miserables, sentir-se poderosos i perpetuar-se en exie sentiment de superioritat. Volen tutelar la vida dels altres.
Esta setmana ens entregaran els pressuposts municipals, i estic segur que m’equivocaré ben poc si m’arrisque a dir, que l’equip de govern, continuarà gastant els documents comptables, per ocultar la realitat, manipularà les xifres per crear falses expectatives, i usarà de l’artifici comptable per “protegir” la gent de la veritat. I la veritat, la dura, cruel i nua veritat és que els propers anys seran d’una duresa com fa temps no havíem vist. Caurà encara més el nivell d’inversions, i no podrem seguir oferint els mateixos serveis i prestacions sense augmentar impostos. Però el PP no té el valor de dir-ho, perquè creu que la gent no és prou adulta per entendre-ho, i perquè es sap corresponsable de la situació.
Al BLOC entenem la política d’un altra forma. No només no tenim por a la veritat, sinó que pretenem posar-la a l’abast de la ciutadania. Considerem els ciutadans i ciutadanes com persones adultes a qui no s’ha d’’ocultar que l’any passat, per exemple, van pagar més de 14 milions d’euros sense suport legal. I enguany passarà el mateix. Qui no creu en vostés, no és de fiar.