26 d’octubre, 2011

"PLURALITAT PER UN FORAT" - Mediterráneo - 27.10.11


Això va així, quan el BLOC vol fer una roda de premsa a l'Ajuntament de Castelló hem de demanar hora a la cap de premsa del PP. Sí, sí, no dic a la cap de premsa de l'Ajuntament, que no en té, sinó a la cap de premsa del PP. L'avantatge és que és una persona correcta i educada, amb qui tenim bona relació, el desavantatge és que això és un despropòsit que frega la immoralitat.
El PP sap abans que nosaltres, al cap i a la fi ells decideixen quan ens donen dia i hora, quan nosaltres podrem fer una roda de premsa. I quan ens ho confirmen per escrit, envien copia de la confirmació a tot l'staff popular. Diuen que ho fan per evitar que el PP programe res en una hora que ocupem nosaltres. Però en canvi, es neguen a donar-nos a nosaltres la informació de quan pensa fer rodes de premsa el PP. “¿Para qué lo quieres?” em va preguntar un dia, “per al mateix que vosaltres -li vaig dir-, per poder organitzar la meua agenda”. “No”.
Després ve allò del web municipal. A l'enllaç “zona de premsa” figuren totes les rodes de premsa previstes per al dia... bé, totes totes, no, en realitat només les del PP. Es neguen a que figuren les dels altres grups, dificultant així el treball dels periodistes, i patrimonialitzant indecentment un web municipal que paguem entre tots.
Ni parlar ja de la possibilitat de penjar al web les nostres notes de premsa. Les del PP les pengen totes. Quan els hi dius que democràticament això grinyola més que el genoll del Pirata Pata-palo, et diuen que ells no opinen, informen. I quan els contestes que nosaltres també volem informar a Castelló del que estem fent des de l'oposició o faríem des del govern, miren cap un altre costat, cara al sol, per exemple.
Més. Les revistes sectorials pagades amb diners públics que suposadament informen de les activitats. Per exemple, la de Comerç, Consum i Sanitat; si parla de la OCU, foto de la regidora, si parla de dieta mediterrània, foto de la regidora. Quan vaig ser regidor de sanitat, en els fulls on s'explicava el que fèiem mai va eixir el meu nom, i per il·lustrar posaven fotos de rates o paneroles. Les guarde emocionat.
El PP respira pluralitat i democràcia per tots els forats. Bé, en realitat només per un.