28 d’octubre, 2011

"FALCONS, TORDS I ALTRA FAUNA" - Levante-EMV- 29.10.11


Esta setmana que estem a punt de rematar, ha estat la setmana de les aus, els pardals i altres animals de ploma. Al Ple de la Diputació vaig denunciar que el servei de falconeria de l’aeroport de la Vilanova era sospitosament més car que el que ja està en marxa a l’Altet (on hi ha un trànsit aeri important) i que el de l’aeroport de Manises (que està encara més atrafegat que el de l’Altet). Clar que no té gaire mèrit que un aeroport tinga més moviment que el de Castelló...
No deixa de ser curiós que un aeroport on encara no tenim avions, i on s’espera que algun dia hi haja un moviment francament menor, gastem més diners en falcons i falconers, que en els altres dos aeroports esmentats. Per quina raó és més car a Castelló? Doncs evidentment perquè algú (el PP que és qui ens governa) fa malament les coses. No té cap altra explicació. O és què els falconers de Castelló estudien a la prestigiosa facultat de Falcon Crest? No, el que passa és que a la ciutat on es paga a Calatrava per dissenyar un edifici que no es farà, o a Gehry per imaginar la seu de la VIU que ha mort com a projecte, o que es gasta milers d’euros en llogar animals dissecats, etc, tothom vol fer calaix.
També en aquell plenari el PP va presentar un moció en defensa del parany. Per què? Perquè el dia 20 hi ha eleccions generals, per això i perquè Pasqual Batalla, regidor del BLOC i primer tinent d’alcalde de Vila-real, ha dimitit per no poder continuar dedicant-hi tant de temps a la presidència d’APAVAL. I ara, el PP, creu que pot rendibilitzar tot sol la defensa del tradicional mètode de cacera.
Oblida el PP que la llei va eixir amb el suport del BLOC i PSOE a banda del seu propi. Però ara intenta patrimonialitzar els sentimens, com intenta patrimonialitzar-ho tot, excepte les institucions que les estan despatrimonialitzant, arruïnant, d’inútils com són.
Qui no oblida qui va fer la llei és EU, per això presenta moció al ple de l’Ajuntament, perquè com ara venen eleccions, va a vore si pot patrimonialitzar el sentiment contrari al que vol patrimonialitzar el PP. És sabut allò de que els extrems es toquen.
Ni al PP li agrada menjar pardalets amb alls picats tot el dia, ni a EU els interessa tant la salut dels tords i família. Les seues són moció-parany, pensades per enviscar els altres partits, i vore si és possible que no puguen tornar a alçar el vol. Quina tropa!
Bé, a tot això, que no se m’oblide una bona bascollada per al PSOE, que si estem on estem és perquè mentre el PSOE valencià vota a favor de la llei, el govern socialista de Madrid la porta al Tribunal Constitucional, envaint les competències pròpies. I els socialistes d’ací callats i ofrenant glòries... Bé, tornem al PP i EU. El cas és que estos dos no volen altre que usar electoralment qualsevol cosa que els hi vinga a mà. Tant se val siga la cacera tradicional valenciana, com una infraestructura, o ves a saber què.
Però deixem les coses clares respecte al Parany. Al BLOC hi conviu gent que troba que és un mètode de cacera a eradicar, i altra gent que n’és ferma defensora (sovint, clar, als pobles més paranyers). I el partit en el seu moment va apostar per una llei que exigeix la condició de selectiva, en el mètode de cacera. Així de simple. Així de complex. I ara la cosa és que mentre el Constitucional no es pronuncie, la llei valenciana no està en vigor. I nosaltres diem el que diu el President d’APAVAL, mentre estiga prohibit, no s’ha de caçar. Un altre debat és si ha d’estar o no prohibit. Però a PP i EU això no els importa, el que els obsessiona és caçar-nos a nosaltres. Pardalets.

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Potser que siga més car el servei de falconer-furoner perquè per ací n'hi ha més 'pardals' i 'llebres' que en altres llocs.

Nomdedéu ha dit...

vist així, i si prometen caçar-les, quasi que jo pose 1000 euros més