22 de febrer, 2012

"M'HAN MULTAT" -Mediterráneo- 23.02.12


Dimarts vaig cometre una infracció de trànsit. No és habitual en mi, de veres, m'han posat molt poques multes en els més de 30 anys de conductor. Però dimarts per la nit, amb les presses per arribar a una reunió, vaig aparcar i amb el cul del cotxe obstaculitzava una rampa per a persones amb mobilitat reduïda.
El primer que vull fer és disculpar-me amb el col·lectiu afectat, que no és només el de persones “disminuïdes físiques” com diu la sanció. Estes rampes són per a totes les persones (jo mateix) que en un moment o altre, tenim dificultada la nostra mobilitat perquè espentegem un carro de xiquets, un carro de la compra, patim lumbàlgia, o tenim un bon grapat d'anys. No tornarà a passar.
Un taxi em va dur al diposit i quan vaig entregar el meu DNI i la targeta de crèdit a l'encarregat, que he de dir que era d'una inusual amabilitat, va llegir el nom, va alçar el cap i em va dir: “Vosté és qui jo pense que és, no?”, Li vaig contestar: “si vosté pensa que jo sóc jo, sí senyor, ho sóc. Cobre'm”. I em va cobrar els 112€ del servei de grua.
Dimecres pel matí a primera hora, vaig anar a un dels bancs autoritzats i vaig pagar la sanció de 200€, que es va quedar en 100 per pagar abans de 20 dies. No hi havia cap motiu per presentar un recurs, però si l'hagués presentat hagués perdut la bonificació del 50%. Això caldria revisar-ho.
Total de la broma: 212 € ben merescuts per incívic. És car, sí, però és que l'Ajuntament ha pressupostat recaptar 2'2 milions d'euros en multes. Res a dir. Si aparques bé no et multen, si vas en cotxe oficial tampoc.
Esta anècdota em va servir per descobrir una cosa que no sabia. La grua es passeja amb un AMU dins. Per què? Doncs perquè abans l'AMU sancionava i, si calia, cridava a la grua. Sovint quan esta arribava el propietari ja s'havia endut el cotxe. Ara no, ara la grua pega voltes i quan veu un vehicle mal aparcat para, l'AMU sanciona, i el xofer el retira. Quin és el problema? Que això és fa per augmentar la recaptació en grua, i la grua és una empresa privada. Per tant, l'Ajuntament posa funcionaris públics al servei d'interessos particulars d'una empresa. Greu.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Desconozco si el relato es verídico o imaginario.
Lo digo porque el periodista Juan José Millás(al que leo asiduamente),relata muchas situaciones bebiéndose el gintonic de media tarde, que realmente tampoco se lo bebe. El gintonic es parte de su relato. Nada mas.
Opino que si tu relato es real, has pagado por tu falta, y punto.Todos nos equivocamos, aunque yo también soy de los que no hacen colección de multas. Treinta o cuarenta años hace que no me multan.
Pero en esta ciudad no se mide a todos por el mismo rasero.
Frente a la sede del P.P. hay una zona de carga/descarga en la que está prohibido aparcar particulares de 8 a 20.
Pues bien, no es raro ver coches de personas del P.P. aparcados en el horario de 8 a 20. Y encima del los pasos de peatones.Puedo dar nombre y apellidos.
Por lo general estos vehículos llevan en su interior una especie de octavilla "coche autorizado".
Saludos.

Anònim ha dit...

Ayer fui a la manifestacion de los estudiantes. Desde la salida hasta Hermanos Bou.
He leido "Mediterráneo" y los incidentes que relata dicho diario yo no los vi.
Es más, en la rotonda de la Avenida del Mar, un motorista(de unos 40 años) dió unos cuantos acelerones. Al minuto, paró la moto, se quitó el casco y se unió a los manifestantes, sentándose en el suelo sin mostrar ningún tipo de nerviosismo. Yo estaba a su lado.
Menos noticias maliciosas, por favor.

Anònim ha dit...

El motorista se llevó por parte de los manifestantes la ovación del año.

Nomdedéu ha dit...

El relat és verídic de pe a pa. El meu pressupost de gintònics semestral, amb pretencions de mussa, se n'ha anat en pagar la snació i la grua.

Anònim ha dit...

El sábado te invitaré a gintónic.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

haha, val. però mig, que estic a règim