15 de febrer, 2012

"PARTICIPACIÓ CIUTADANA"- Mediterráneo - 16.02.12


Fa 10 anys el BLOC va presen- tar una proposta de reglament per a Participació Ciutadana, que comptà amb el suport de les dues grans plataformes ciutadanes. Mai no es va fer res, continuem amb un reglament absolutament inoperant i superat per la realitat política.
Una realitat dual. D'una banda l'adequació de l'organització municipal a la Llei de Grans Ciutats. Això vol dir, la creació de les juntes de districte, del Consell Social de la Ciutat, la Unitat de Reclamacions i Suggeriments, etc. I d'altra, una creixent demanda social de major participació política per part de la ciutadania. I això, alguns partits com el meu, ho trobem més que just, necessari.
De sempre, hem estat molt respectuós amb els escassos i constrenyits espais de participació directa per part de la societat civil. Per això mai participem en votacions sobre persones al CPC, ni en els processos (quan existien) de pressupostos participatius. No per desinterés, sinó perquè com legítims representants de la voluntat popular, tenim altres espais per fer-ho. Anem a les reunions, participem, fem propostes, observem, i sobretot, escoltem. Els polítics tendim a oblidar que el fet de tenir dues orelles i només una boca, no és un error de disseny, sinó que està fet per escoltar el doble del que parlem. I nosaltres intentem que així siga.
Per tot això resulta tan injusta i extemporània la reacció d'un federació de veïns davant l'abandó de la nostra portaveu adjunta, de la darrera reunió del CPC en entendre que no hi havia espai per al debat democràtic. Injusta però no sorprenent. Esta federació, és corresponsable de que la participació ciutadana a Castelló estiga sota mínims. En els darrers 15 anys no ha fet absolutament res per millorar-la.  Hi ha una connivència mercantil esgarrifosa entre una part del moviment veïnal i el PP. A canvi de quantioses subvencions econòmiques, s'oposen a qualsevol avanç en la participació ciutadana, que els deixaria sense poder continuar mangonejant.
I ara vostés diran que sóc un imprudent per dir estes coses, i que els faré enfadar i no ens votaran. Miren, diguem-ho clar, a nosaltres ens vota un 9%, a estes associacions ningú. Qui representa millor el sentir de la ciutadania?

3 comentaris:

B3N3 ha dit...

Me parece un comentario acertado y real como la vida misma, pero ya que en ello va el enfado del movimiento vecinal, podrías haber puesto nombre y apellidos a la Federación de la que hablas y así solo se enfadarían unos pocos, muy pocos (representa a una minoria aplastante). Saludos.

Anònim ha dit...

Si be es cert que teniu el 9% dels vots, podries dir també que es un 9% dels votants, que no dels ciutadans. (Hi ha molta gent que no vota per que no es sen representada per els polítics, i aixó et inclou a tu també)

Nomdedéu ha dit...

Bene, tens raó, no volia personalitzar per no alimentar una polèmica i he fet curt.
Anònim, tens raó, jo mai no podria representar un anònim. Per a votar cal tenir una identitat