09 de març, 2012

"MAGDALENA, CAIXA PLENA" - Levante-EMV - 10.03.12


Un dia al despatx vam dir: “haurem de començar a organitzar la tradicional Paella de Magdalena, no?” Voran, és costum del BLOC a Castelló, organitzar el dimecres de Magdalena una paella a la que convidem a militants, simpatitzants i una nodrida representació de càrrecs públics d’altres pobles. 
Bé, el cas és que com sempre vam demanar permís a Via Pública, per tallar un tram de carrer, davant la seu, i poder muntar taules i cadires. Com sempre, també, l’Ajuntament no contesta, tot simplement signa la recepció de la petició, i els sol·licitants (ara nosaltres, però sovint associacions de tota mena) hem de suposar que el silenci és positiu. Per tallar el trànsit, sempre demanem unes tanques i uns senyal de prohibit aparcar, per tal d’evitar problemes i discussions. Fins ara, l’Ajuntament ho cedia gratuïtament, al cap i a la fi la responsabilitat de regular el transit és seua. 
Ara el PP vol que ho paguem. Bé està (o no està bé, però ara no fa al cas), per tant, preguntem al funcionari quan s’ha de pagar i com. Ens contesta donant-nos el telèfon d’una empresa i ens diu que parlem amb ells, que ens cobraran 90 €. Òbviament li diem que ni de broma, que nosaltres estem disposats a pagar a l’Ajuntament una taxa si tal taxa existeix, però no a pagar un preu que diu l’Ajuntament a una empresa que l’Ajuntament ens diu. Com això és un despropòsit majúscul, baixe jo personalment a parlar amb el regidor del ram, que el primer que intenta és donar-me el telèfon de l’empresa. Li explique que no el vull, i que si he de llogar tanques o senyals ho puc fer a l’empresa que jo vulga. M’ho reconeix. Però també m’explica que proposen eixa empresa perquè és la que té contracte en vigor a l’Ajuntament i que els diners que paguem els particulars els descomptaran de l’import del contracte de prestació de serveis. Això que diu el regidor és una bestiesa de tal magnitud que m’espante i tot! De fet, això no podria comptabilitzar-se de cap de les maneres per part d’una administració! Senyor, senyor!
Isc del despatx i parle amb el funcionari de més rang en la matèria. Punt per punt em dóna la raó. L’Ajuntament no pot cobrar per ocupació de via pública en este supòsit, perquè cap ordenança fiscal ho contempla. L’ordenança que el PP va haver de retirar en gener per les pressions de l’oposició, tampoc no ho contemplava. I òbviament, l’Ajuntament no pot legalment, ni deu èticament, “conduir” als usuaris cap una empresa determinada.
Fem públic l’embolic, i a les poques hores, el regidor d’hisenda, amb qui coincidisc a un acte, se m’acosta per dir que he muntat un embolic inventant taxes. Que tot simplement el que he de fer és llogar un vulga les tanques, perquè ells no les presten més.
El problema és que això no és el que expliquen a la gent que fa la sol·licitud. Perquè clar, puc posar dues senyals de prohibit aparcar i tallar el carrer així per les braves? Com sap la policia que tinc autorització (si formalment no ens han contestat)?
En fi, que ja pot ara el PP intentar arreglar-ho, que el cert és que com a poc, com a molt poc, hi ha una molt preocupant descoordinació entre el membres de l’equip de govern, una irresponsabilitat a l’hora de donar instruccions al funcionariat i, sobretot, una evident connivència amb determinades empreses a l’hora d’escurar la butxaca al respectable. Tot plegat, tics i malalties típiques de quan un partit es perpetua al poder, i acaba per perdre l’atenció i la pulcritud, tot convertint el sistema en un règim. Però no un règim d’aprimar, sinó en un d’eixos que serveixen per engreixar. I sempre als mateixos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No se les puede dejar solos. Menos mal que hay alguien pendiente de las jugadas o jugarretas.
Para aclararme. Comeremos en la calle o dentro de la sede?.
Yo voto por "dentro", no vaya a ser que paguemos y encima llueva. Ya sería el colmo.
Saludos.