28 de març, 2012

"SOBRE LA VAGA" - Mediterráneo - 29.03.12


M'agradaria pensar que ningú de vostés està llegint l'article al seu lloc de treball. Hui se celebra una vaga general, i al meu partit li donem suport. Els diferents grups municipals estem en vaga. Però la política tal i com l'entenem nosaltres és un servei públic, i els serveis públics han de prestar uns serveis mínims. Per això estarem al servei dels ciutadans i ciutadanes que ens han triat, a disposició dels sindicats per tal d'ajudar en el que calga, i atenent els mitjans de comunicació. I per ser solidaris amb els assalariats vaguistes, hem decidit descomptar-nos nosaltres mateixos la part proporcional del sou d'un dia. En alguns pobles s'han entregat a ONG's locals, en el cas de Castelló dediquem la part del nostre sou a pagar algun proveïdor, que espera per culpa dels retards de l'Ajuntament (sis mesos ja) en pagar les minses aportacions que hauríem de rebre els Grups. Pagar deutes, no perjudicar a les empreses menudes amb les que contracta el partit, ens sembla un destí just dels diners que no cobrarem.
Alguna gent diu que una vaga no resol res, jo conteste dues coses. La primera que això resulta incert. Les darreres vagues generals s'han saldat amb èxits dels convocants, ja que en la majoria dels cassos han aconseguit que es retire, o com a poc es modifiquen els canvis legislatius que les havien provocat. I segona cosa a dir. Fins i tot en l'hipotètic cas que les vagues no resolgueren res, més greu resulta que no resolga res un RDL, que com tothom sap, també els empresaris, no crearà llocs de treball. I es suposa, que eixa havia de ser la principal virtualitat de la norma. I no oblidem que exercir el dret a la vaga és defensar el dret al treball. 
En tot cas, en un dia com el de hui, estan en joc dos drets absolutament lícits i a protegir: el dret al treball i el dret a la vaga. Tots dos recollits per la constitució. I correspon als poders públics garantir-los. I jo veig  la policia vigilant per si de cas un piquet informatiu esdevingués un altra cosa; però no tinc constància de presència policial en empreses quan la direcció ha advertit directament o indirecta que, aquell que vaja a la vaga, està nominat. 

4 comentaris:

Vicent Fernandez ha dit...

Molt bon article!!!
Però (tot té un però) queda curiós llegir hui fem vaga, quan ho lliges el dia d'abans ;)

Anònim ha dit...

Parece ser que el artículo será publicado en el Mediterraneo el 29, dia de la huelga. Nosotros somos privilegiados. Lo leemos un dia antes.
Estoy equivocado Enric?.
Saludos

Nomdedéu ha dit...

efectivament, ja he explicat algun colp que penjo al bloc els articles que publique. A diferència d'altres blocs, este meu el 95% de les entrades són publicades en diaris de paper.
I per deferència als "seguidors" els pose a disposició normalment el dia abans. Eixa és la cosa.
La major part de la gent que el llegirà el llegirà el dia de la vaga

Tonet ha dit...

Jo també llig l'article abans de les 00:00 del dia 29 en què pense secundar la vaga.

Molts ànims a tots el vaguistes.