15 de febrer, 2014

"ELS DEFECTES DE L'XP" - Levante-EMV - 15.02.14

És molt possible que en algun moment, l’XP fos la millor opció de la casa. La veritat és que els intents anteriors de la factoria per guanyar quota de mercat, amb altres productes propis, van resultar del tot frustrants. Cada nova versió era pitjor que l’anterior. Menys capacitat d’entusiasme, menys novetats i finalment i com a conseqüència, menys quota. 
XP va aparéixer com una novetat engrescadora. De fet, en la seua primera versió, va funcionar bastant bé. Tenia poca memòria i per tant, només servia com una opció domèstica, però els usuaris, un colp s'hi van acostumar, estaven contents. I repetien.
El problema va arribar quan van voler traslladar a àmbits més grans. A grans espais que necessitaven de majors prestacions que les que podia oferir eixa primera versió. Es van treure de la màniga l'XP Professional, i van començar els problemes. Li van augmentar la memòria, però poca cosa més. 
L'XP Professional ha estat testat amb una gran quantitat de softwares, per a diferents àmbits. Per exemple, es va provar a la Diputació amb un software específic, i no va quallar; a les Corts també va estar operatiu un temps amb un programa ad hoc, però tampoc no es va consolidar. Fins i tot al Congrés dels diputats està en mode prova... però tampoc no hi durarà. I és que el producte no era extraordinari ni quan el van presentar per primer colp, així que ara... 
L'XP Professional té una baixa capacitat de resolució, i hui en dia la situació del mercat n'exigeix una altíssima capacitat. Amb ell molts programes funcionen de forma poc eficient, els gràfics són menys atractius, com descolorits, com vells. Per dir-ho clar, les primeres versions de l'XP eren més engrescadores, més creïbles, més vistoses. Ara, però, porta tantíssims anys al mercat, i ha estat tant de temps a prova en tants llocs diferents, que abans d'estrenar-lo, ja sembla vell. I amb una rentada de cara no n'hi prou. Costa d'entendre que esta siga la millor opció de la companyia! Una opció antiga, gastada i superada per la realitat.
I és que presentar l'XP Professional com una gran novetat, quan ja porta 30 anys en el mercat és un error de manual! Ja no és una qüestió de creure o no en el màrqueting que el puga acompanyar, sinó amb els resultats testats. A sobre, té un problema afegit. L'omnipoder adquirit per XP Professional sobre tots els consumidors de la marca, l'han fet molt popular, però també han fet d'ell un blanc fàcil per als creadors de software maliciosos. 
I cada colp hi ha més hackers en este món. Alguns que van per lliure i xalen de descobrir les debilitat d’XP i els errors del passat, només pel gust de fer mal. Altres que treballen per a la principal marca competidora, i són dels més bruts, més agosarats i més determinats. Van a sou. A sou del poder ara, o del contrapoder si s’escau. I després estan els hackers que podríem anomenar alternatius, que treballen per a trencar el poder dual que hi ha en este mercat. I són gent extremadament preparada i animosa, que vol reiniciar el sistema. Els del programari lliure. 
Això forçarà a XP Professional a utilitzar un potent, diguem, antivirus. I  l’obligarà a distreure molts recursos per mirar de tapar forats interns, vigilant la competència, intentant resoldre els greus problemes de dissenys que arrossega. I tot eixe temps i eixa memòria, li resta força al sistema, i fa que el programa funcione lentament. Massa lentament per als temps que corren, i per a les urgències del mercat. 
És cert que cal obrir les windows del Palau de la Generalitat, però XP Professional no és ni de bon tros la millor opció. I supose que ja s’han adonat que no parle d’informàtica, parle de Ximo Puig. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si tot el argumentari que tens contra un polític és dir que està desgastat hauries de mirar l'edat que posa en el teu DNI.

Nomdedéu ha dit...

si tot el que has entés del post és això hauries de mirar el teu certificat d'EGB

Unknown ha dit...

Com tens eixes ocurrències tan creatives Enric? M'agradat molt l'article. T'ho dic des del meu portàtil amb linux instal·lat. Força al programari lliure
Visquen les llibertats!

Nomdedéu ha dit...

visquen!