14 de maig, 2014

"S'ASSEMBLEN MASSA" - Mediterráneo . 15.05.14

Els socialistes s'indignen cada colp que algú diu que PSOE i PP són iguals. Ho entenc. És de justícia recordar els evidents avanços en matèries socials que s'han produït amb governs socialistes. La Llei de Dependència era un instrument fonamental de justícia social que a sobre feia emergir un nou nínxol laboral. Llei justa, per bé que tècnicament mal dissenyada. Envaïa competències autonòmiques i no tenia finançament suficient. El reconeixement dels drets al matrimoni i adopció per a parelles del mateix gènere, també estan al seu actiu. I n'hi ha més exemples.
Però també greus errades. Regalar diners per naixement de fills sense tindre en compte la renda familiar i altres mesures socialment demagògiques i econòmicament desencertades. O ignorar tossudament una crisi que trucava a la porta.
No són el mateix. Es diferencien en moltes coses, però s'assemblen en altres. Els ERO andalusos s'assemblen massa al Gürtel popular. En un dia, han imputat al Vicealcalde de València Alfonso Grau (PP) i al portaveu socialista a la Diputació de València, José Manuel Orengo. I tots dos continuen al seu lloc, deixant sense discurs als socialistes de  Castelló pel que fa a la imputació d'Alfonso Bataller.
Quan González parla de Große Koalition, no fa de futuròleg, fa de notari. Explica el que ja està passant. A l'euro-càmera PP i PSOE han votat junts el 70% de les vegades. Van modificar junts la CE per salvar als bancs. Es reparteixen els tribunals... No són el mateix, però s'assemblen massa.