16 de juliol, 2016

"LA VIRGINITAT PERDUDA" Levante-EMv - 16.06.15

El que fou Bisbe de Sogorb-Castelló, i ara ho és d'Alcalá de Henares, ha explicat els "cinc passos per tornar a ser verge". No es tracta d'una reconstrucció del tel vaginal, ni de gastar Pegamento HimeNmedio. Diu el bon senyor que "la virginitat secundària és un temps per canviar els mals hàbits pels bons i per cicatritzar ferides passades". I no em negaran que en esta darrera frase, la de cicatritzar, no ha estat ocurrent el Senyor Bisbe.
Bo, el cas és que el PP s'ho ha cregut. El PP de la corrupció, de la nul·la transparència, del balafiament, de les decisions econòmiques fallides (Parque de los niños, VIU de Gehry, Centre de Convencions de Calatrava...), el del finançament il·legal, el PP amb menys virtuts que vergonya, i mira que de vergonya en van justets. Doncs resulta que com en la repetició de les generals han millorat respecte a les anteriors (malgrat que continuen estant molt pitjor que fa quatre anys), creuen que les urnes els hi ha reconstruït l'himen! 
I pugen a la palestra municipal per oposar-se a l'aprovació una ordenança sobre el tractament contra la plaga de mosquits que any rere anys ens fan l'estiu impossible. I argumenta el no, dient que no permetem la participació ciutadana, per no haver acceptat una esmena d'una associació. No entren a valorar si l'esmena millorava o no l'ordenança, tot simplement volen acusar el govern de ser poc receptius a la participació. Obvien, però, que eixa decisió va ser de caràcter tècnic, i que van ser els tècnics, no els polítics, els que van valorar inadequat incorporar-la. Però això ho oculten, o no els funcionaria el seu discurset de què són els màxims defensors de la participació. Ells. Elles. I creuen que eixa careta virginal que ens volen ensenyar, serveix per a ocultar un passat que més aviat ens recorda una desbocada Messal·lina. 
I un altre dia fan una nota de premsa, amb eixe llenguatge perdonavides que els hi és habitual, acusant el govern de no facilitar la participació ciutadana, perquè no hem acceptat una al·legació signada per tres Federacions de Veïns, amb les que mantén molt bona sintonia. Però després resulta que al Ple, voten contra l'esmena. I en plena campanya de reconstrucció del seu malmés himen polític, tornen a fer cara de no haver conegut mascle, quan en realitat han vist més sostres que Michelangelo Buonarrotti. 
O en nom de la llibertat, diuen, fan una campanya intensíssima dient que volem acabar amb l'educació concertada. Però ara resulta que la Guàrdia Civil investiga vint col·legis concertats per un presumpte frau en les nòmines, en tindre 31 docents d'entre 69 i 83 anys que podrien estar cobrant salaris per classes que no imparteixen. I és que la Conselleria del PP pagava a docents de la concertada sense tindre cap comprovant ni justificació de titulacions. No creuaven nòmines i horaris, de forma que no sabien, o no volien saber, que hi havia gent que cobrava sense treballar. És fins i tot possible, es va dir a les Corts, que estos professors ni tan sols saberen que la Conselleria seguia pagant per ells, malgrat que fera 10, 15 o 20 anys que estaven jubilats, perquè qui cobrava eren les congregacions titulars de les escoles per a les quals presumptament treballaven, o en tot cas, havien treballat. Era el PP finançant l'església del Bisbe Reig Pla, amb diners públics i de forma opaca? Probablement. El PP ens vol fer creure que el pas per les urnes els hi ha reconstruït l'himen perforat per la visita del Papa, el Gürtel, Valmor, Taula... I no, no cola. Són els mateixos, i tenen un papo com el túnel del Cadí!