31 de març, 2008

"LA CARRETERA". Levante-EMV. 01.04.08

Com sabran, dijous passat el Ple de l’Ajuntament de Castelló, va debatre dues propostes sobre la N-340. La popular, que pretenia que el Ministeri no execute la variant, i la socialista que no pretenia res més que evitar la votació.
Ni el PP ni el PSOE tenien el més mínim interès en resoldre el conflicte que planeja sobre el traçat de la carretera, només volien escenificar, una vegada més, eixe duel de titans, que no fa més que mal als interessos de Castelló.
El PP té por que el traçat de la N-340 afecte el paratge natural de la Magdalena, i el PSOE té por que retardar l’execució de l’obra, perpetue els greus problemes de transit i els accidents. Totes dues preocupacions tenen fonament.
En nom del meu grup vaig oferir una solució ràpida, senzilla, sostenible i econòmica: que l’estat pague el peatge de l’AP-7.
Però això no passarà. I no passarà perquè el PP no pot recolzar-ho ja que van ser ells qui van allargar la concessió castigant de forma injusta i discriminatòria Castelló. I tampoc no passarà, perquè el PSOE només allibera trams als llocs on governa, i el PSOE local no té ni vocació ni capacitat reivindicativa davant Madrid.
Ací haguerem pogut acabar, però els nacionalistes de Castelló, som gent amb sentit de la responsabilitat institucional, i fugim de les postures maximalistes i estèrils. Per això vam fer una segona proposta. La construcció d’un túnel, en les proximitats del paratge natural de la Magdalena, de forma que la N-340 quede soterrada. Afegiem, que la superfície degudament arborada, hauria d’incorporar-se a la zona de protecció. Si al seu pas pel terme de Benicàssim, travessarà en túnel, les Agulles de Santa Agueda, nosaltres tenim dret a protegir la Magdalena.
Amb esta solució s’evitaria un gran retard com temen el socialistes (cosa que sembla no preocupar al PP) i s’evitaria afectar la Magdalena com pretén el PP (cosa que incomprensiblement no preocupa al PSOE). És la solució perfecta.
Saben que van dir el PP i el PSOE a la proposta del BLOC? Res, absolutament res. La van ignorar, perquè als uns i als altres, i acabe l’article com l’he començat, no els interessa resoldre el conflicte, sinó la baralla partidista. Vostés han de saber, que dels 27 regidores i regidors, n’hi ha 26 que parlen molt, però no escolten gens. Una vergonya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Inés

En efecte, com diu Enric van ignorar la proposta, no fóra cosa que una solució intel.ligent els deixara sense arguments per continuar amb eixa bronca absurda.
Però el que és encara més fort és que només acabar el plenari i en alguna altra conversa posterior tant regidors de PP com del PSOE ens diuen que és una magnífica solució, però clar, "els altres" no voldran, per interessos partidistes. Si tots dos partits diuen que no podrà contemplar-se ara eixa solució per culpa dels "altres", qui són els altres, el BLOC, que fa la proposta?
Seria més senzill reconèixer públicament que és una bona solució, que desbloqueja el conflicte i que amb ella salvem la Magdalena i podem reduir el nombre de morts (són els arguments que van utilitzar matxaconament per a encabotar-se uns contra els altres), encara que la idea haja eixit del BLOC.
Si que fa una miqueta de vergonya, sí