17 de setembre, 2008

"FALCONS I COLOMS". Levante-EMV.18.09.08

La política israeliana, és tan complexa com ho és el país. I allà va nàixer una classificació zoològica de la seua classe política, que qualificava als més radicals de Falcons i als més moderats com a Coloms. Algunes espècies de falcons, són capaces de desenvolupar velocitats de fins a 443 km/h. Velocitat punta que usen quan es llencen en picat a per una pressa, encara que hagen d'atropellar en el seu viatge, a mig regne animal, inclosos companys d’espècie. Posseïxen fortes ales, unes urpes unglades molt poderoses, i un bec corbat, capaç de matar d'un sol colp. Els falcònids són temuts per la seua capacitat de matar l'adversari, sense escrúpols.
Des de fa alguns anys l'Ajuntament de Castelló té en marxa una campanya per mantenir controlada la població de coloms a la ciutat, i crec, sincerament, que se'ls hi està escapant de les mans. Em fa la sensació que tenen acorralats, desarmats, i no sabria dir si també espantats, als coloms que volaven alegres en la llista popular. Ara, els falcons populars s'han apoderat de l'espai aeri de l'equip de govern, i han segrestat tots els micròfons de la Casa Consistorial.
No és que abans el Partit Popular de Castelló fora un prodigi de transparència, ni d'amabilitat, però quan preguntaves en comissió, no solien desafiar-te amb la mirada, ni moure el cap desaprobatòriament. De vegades, algun colomí, fins i tot es molestava en contestar, però ara... Els falcons populars campen a gust, i tenen acorralats els companys d'equip de govern que tenen un perfil més tolerant, més conciliador, més democràtic, fins i tot. Els coloms entenen que l'oposició forma part de la Corporació, els falcons, creuen que fins i tot part dels seus companys sobren. Per tous.
Entre les diferents espècies falcònides, hi ha el Falcó Plomós (falco deiroleucus), que pega unes pallisses que trenquen el basto, i que repeteixen com una lletanía que la culpa de tot és de Zapatero. El Soliguer Gris (falco ardosiaceus), que deu el seu nom al seu gris prefil polític, que intenta compensar acomiadant tot l'equip del seus antecessors al càrrec, per demostrar que mana molt. També juga un paper destacat a l'equip de govern, el Soliguer Vulgar (falco tinnunculus), dit així perquè els seus crits, s'adoben d'insults i amenaces, fills d'una supervia fonamentada en el no res. En alguns cassos ha arribat a detalls de la vida privada de l’adversari.
I finalment, per dalt de tots, està el Falcó Capitost (falco rusticolus), que és qui ha dissenyat l'estratègia, qui apadrina estos valors emergents, i qui fa d'ells una guàrdia pretoriana, inconscient, que el dia menys pensat, se li menjaran els ulls. Com si en lloc de falcons apadrinats, foren corbs traïdorencs. Al temps.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe mestre, vostè ha encertat de nou. Tant per la vessant ornitològica com per l'anterior, la dialèctica.

A tot açò, he iniciat una petita campanya. Visite el meu blog: http://descans.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Jo es que m quede amb els estornells i els esparvers cendrers, m resulten més familiars.
Gauchita

Anònim ha dit...

Com va dir el Sr. Darwin, només sobreviuen aquelles espècies capaces d'adaptar-se al seu entorn. Vegem si aquestes aus de rapinya s'hi adapten, o bé acaben abocades a l'extinció.

Anònim ha dit...

Enric,tot el que has dit és aixina,encara no ha desaparegut aquesta forma de mirar,de remirar,inclús de parlar fins i tot,que tenen...Jo no sé si tinc el nas de Cleopatra o què però ensume a les persones en un tres i no res.Allà en el fons em donen una miqueta de llàstima ,perque sempre portaran la asignatura pendent de la igualtat,no aprendran mai que al món no tenim més privil·legi que ser un més...(bonica la frase,eh?)Ells s'ho perden,pero ojo,cuidado,que deixen viure,que no miren de reull,que tots som del món,respirem el mateix aire,i anirem a parar al mateix lloc(aquesta frase també és molt bonica,aquesta és de J.F.Kennedy.)Podem recordar un escrit que va deixar Biel Cucanya sobre la dona-sotana ,que reforça tot el que has dit,Enric.Em donen ,sí,una miqueta de llàstima,només una miqueta,per no vore les coses aixina,pero com tenen l'altra vessant punxosa la llàstima que em donen gaire bé no es nota gens. Salutacions a tots.

el tropilla ha dit...

Pensa tambe que no fa gaire temps els falconers reials eren a les corts els preferits pels amos. La veritat es que vesteix molt mes ser falco que ser colom...

Tambe caldria estudiar a aquells que cuiden i serveixen al falco, els que els porten al bras, els donen de menjar i els que els torquen les cagades (perque els falcons tambe caguen, no? o tan sols caguen els coloms?). Els lacais populars sempre han estat motiu de la meua curiositat.

pd. sorry per la manca d'accents i la c trencada, en el pais on estic no existeixen als teclats... o almenys encara no elshe descobert...

el tropilla ha dit...

Pensa tambe que no fa gaire temps els falconers reials eren a les corts els preferits pels amos. La veritat es que vesteix molt mes ser falco que ser colom...

Tambe caldria estudiar a aquells que cuiden i serveixen al falco, els que els porten al bras, els donen de menjar i els que els torquen les cagades (perque els falcons tambe caguen, no? o tan sols caguen els coloms?). Els lacais populars sempre han estat motiu de la meua curiositat.

pd. sorry per la manca d'accents i la c trencada, en el pais on estic no existeixen als teclats... o almenys encara no elshe descobert...

Anònim ha dit...

Enhorabona pel post Enric. Una autèntica lliçó d'ornitrologia de les aus rapaces que niuen a la província.

Anònim ha dit...

els meus amics amants dels pardals estarien contents amb la teva lliçó, mes els que sofrin als falcons y als aus carroñeres del ajuntament no ho estem.
enhorabona pel post.
javier

Nomdedéu ha dit...

Gràcies als dos. Quan vius entre espècies així, el que avelleix és eixir volant. Però fa por que te mengen per l'esquena.
Tropilla, que ahi on tu estas, hi molta tradició de cetreria, para compte.

Anònim ha dit...

!Atenció! Una noticia ,que no sé si vos ha arribat i que és desalentadora i horripilant.Aquest tipus de noticies em fan donar-li ,novament,tota la raó absoluta al regidor de Tarragona Sr.Suñé.La noticia és aquesta: 120 xiquets i xiquetes d'Educació Infantil i Primaria,que estaven fent les classes ,provisionalment, a UN SALÓ D'UN RESTAURANT,han estat desalotjats pels bombers,a causa de una fuita de gas,d'una canonada que passava pel carrer on és el restaurant.Els pares ja havien protestat,però sembla ser que no es podia fer res...Això,¿Què voleu que diga? m'arriba al cor.El Sr.regidor tenia raó.¿Sí o sí?
Nosaltres tornarem a pagar el que ens diuen,tornarem a ajudar,i tornarem a carregar amb les conseqüències.Això mereix una actuació ràpida,ràpida però JA.Això no és solidaritat ,això és denomina amb una altra paraula que no cal dir-la però que tots sabem.
Salutacions a tots.

Anònim ha dit...

Jo tampoc se que dir. Sols dir que estic fins al ous.

Anònim ha dit...

NO SÉ D'ON T'HO TREUS TOT AIXÒ.
DEUS DE TENIR UNA OLLA A PRESIÓ,
EN LLOC D'UN CAP.
CONTINUES ESSENT EL NOSTRE HOME.
D'EIXIR VOLANT, RES DE RES.

JAUME.

Anònim ha dit...

¿?No entenc resdel que ha dit Jaume

Anònim ha dit...

Enric, no tens res a comentar del lamentable espectable donat pel Senyor Fabra i els seus matons en el intent d'entrevista que va fer-li el programa Caiga Quien Caiga de la Sexta? Crec que deixa a aquest home en una possició de dictador prepotent i maleducat i als conciutadans de Castelló com ineptes irresponsables per donar-li suport al personatge en qüestió...
Salut i País!

Nomdedéu ha dit...

Com interpretar és gràtis, jo vull interpretar el que diu en Jaume en clau d'afalagament. Vull creure que el que m'està dient és que vaig escribint històries imaginatives, i que el cervell em funciona ràpid. Com alguna altra gent m'ho ha dit, m'ho agafe per ahi, i li done les gràcies. No tinc intenció de fugir, ni volant ni en el TRAM, peerò de vegades...

No, amic anònim, no tenia cap comentari a fer sobre Fabra. Però a petició teua dic que, ja n'he fet molts moltes vegades, de comentaris, i contra eixe senyor, el que crec que cal fer és una oposició política raonada i intel·ligent. Evidentment no serà fàcil, el PP conrola molts mitjans de comunicació (com el PSOE en controla d'altres), però el cert és que la gestió política del Sr. Fabra no és brillant. Crec que se li pot fer oposició política contundent, però ningú no la fa.
O millor dit, no trascendeix gaire, perquè només li la fa el BLOC. Vaig estar a eixe plenari, Gràcia Molés va presentar dues mocions per millorar la vida de la gent d'estes comarques. Va parlar de política. Ho va fer bé, però ningú no parlà d'això. No ven. I malgrat tot, Molés continua en eixa línia, que crec que és l'encertada, l'ètica, i fins i tot a la llarga, la productiva.
El PSOE va fer vindre els seus amiguets de la Sexta, la Senyora Gabilondo jugant a la periodista ocurrent. Personalment la trobe maleducada i pocasolta. Crec que és un programa impertinent i sectari (fa deu anys em feia gràcia el format, ara, és reiteratiu i molt més sectari). Però clar, és la meua opinió.
Al PSOE li va bé que Fabra siga tan maleducat i tan prepotent, perquè així, el Sr. Colomer, sense fer cap proposta política que millore la vida dels seus conciutadans, i dedicant-se només a posar-li paranys al Sr. Fabra, aconsegueix portades i espai mediatic. De forment ni un gra.
El que sembla mentida és que un animal polític com el Sr. Fabra, caiga mes rere mes en el parany que en el plenari le prepara Colomer.
Eixa és la part de la política que no m'agrada. Crec que el Sr. Fabra hauria de ser jutjat ja. Però em rebenta tota eixa demagogia barata i insensata sobre el jutjat de Nules.
Els jutges són professionals que fan carrera. I Nules és un "primer destí" (és com jugar en preferent per dir-ho així) i quan porten 6 mesos en Nules (o en centenars de jutjats de l'estat de la mateixa categoria) tenen dret a demanar un destí millor. És així. Afecta a desenes de jutjes i desenes de jutjats, i per tant, a centenar de causes judicials. Fabra és un més.
Però la manca de recursos en eixe jutjat (i en tants altres) no depén de la Generalitat, sinó del Ministeri de justícia, que si no m'enganye fa cinc anys dirigeix un socialista.
Així que caldria vore qui té menys presa en que es jutge a Fabra. Si el PP o el PSOE.
I el PSOE, crec, s'enganya amb eixa estratègia judicial. Ja ha quedat clar, que això no fa guanyar eleccions.
Que doten els jutjats (tots) de mitjans, i que actue la justícia, amb contundència.
Mentre, que es dediquen a fer política (si volen, o en saben). Però això no ho fan. I la meua conclussió, és que estan encantats en allargar el culebrot judicial de Fabra.
I en el fons, alguna gent del PP, que estan molestos per les coses que diuen del seu Cap, estan encantats de vore com l'oposició té només una línia d'actuació, i esta és prou estèril.
Els més llestos del PP, i n'hi ha molts, saben que si es fera una oposició seriosa, destapariem les vergonyes del Sr. Fabra.
Més enllà d'aconseguir inversions de la Generalitat a l'Hospital, no sé que ha fet. Aconseguirà un aeroport, amb un sistema financer terriblement perjudicial per al secotr públic, per tant per a les nostres butxaques. La resta? Res especial. Depuradores, alguna carretera, restaurar algun monument...exactament el mateix que els altres 52 presidents de diputació, dels que ningú no en sap el nom. Pensa-hi.

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

l'havia repetit, disculpeu

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Dons si,s'hauria de jutjar d'una vegada i pronte, es vergonyos com es pot retrasar una cosa aixi,jo crec, que cada vegada els coloms mes ambiguos del PP s'han tornat falcons i cada vegada mes el sector d'extrema dreta del pp va augmentan

Anònim ha dit...

GRÀCIES PER ACLARIR-HO.
ÉS EXACTAMENT AIXÒ.
CONFIEM EN TU.

JAUME.

Anònim ha dit...

Vaja, açò acabarà en boda segur. Ací tot el món li daura la píndola al tal Nomdedeu, clar açò és que deu ser el déu impolut d'aquesta tribu anomenada BLOC NACIONALISTA PANCATALÁ.

Quan sacrifiqueu a la cabra com a ofrena?