31 d’octubre, 2008

aquesta és l'entrada que en fa 500.


23 comentaris:

Gabriel Gilabert ha dit...

Per favor no insultes als rucs, que ni ells es mereixen la monarquia.

Vaig a distribuir amb el teu permís la fotografia. Molt bo, com sempre, Enric.

el tropilla ha dit...

molts columnistes de "el pais" i intelectuals subvencionats tenen el mateix aspecte animal, el que pasa es que lamentablement estan menys capacitats per fer la seua feina que l'animal que monta la reina Sofia a la fotografia...



pd. encara es pot dir "montar" i "reina sofia" en la mateixa frase a l'espanya socialista sense caure en injuries a la corona?

Nomdedéu ha dit...

ups! ara no sabria que dir-te. Vols que l'esborre per si Polanco mira des de...des de...des...per si mira Polanco?

Anònim ha dit...

La foto em recorda quan a la plaça de l'ajuntament de València hi havia una estatatua del General Franco damunt d'un cavall. La gent quan pasava deia : El burro i l'haca.

Anònim ha dit...

El que podem trobar al llibre són simplement les opinions d'una dona de setanta anys. Per tant, encara que personalment no compartisc el
contingut del llibre, em sembla fantàstic el fet que qualsevol ciutadà en una democràcia puga expressar lliurement les seues idees i, per això, no li donaria
cap importància.

Ara bé, la polèmica que s'ha creat no és sobre el que diu el llibre, sinó sobre qui expressa a través
del llibre eixes opinions. Aquesta senyora forma part d'una institució pública, mantinguda amb els diners de tots els contribuents, tots, tinguen la ideologia que tinguen. Una institució, la monarquia, que és
l'antítesi de la democràcia. Cap dels seu membres ha estat elegit en les urnes i, en conseqüència, representen a tots els ciutadans i a ningú, quina paradoxa! En l'EGB em van explicar que els reis, com a símbol de la unitat de l'Estat, han de romandre al marge de la política i, per això, no van mai a votar. Però..., quina sorpresa!, ara acabe d'assabentar-me que sí que ho han fet -de fet, tota la família- en el referèndum de la Constitució Europea del 2005
http://www.casareal.es/noticias/news/411-ides-idweb.html
En aquest cas, jo em pregunte:
Hi van votar a favor o en contra? Hi van anar a votar en qualitat de reis, o bé com a ciutadans particulars?

En definitiva, totes aquestes polèmiques sobre el paper de la monarquia les trobe absurdes. Es evident que monarquia i democràcia no poden ser mai compatibles. Si un rei vol expressar les seues opinions i participar en la política, llavors que abdique, que es presente a les eleccions a President de la República, i qui hi estiga d'acord, que el vote. Tota la resta és un disbarat inadmissible en una democràcia.

Nomdedéu ha dit...

Els reis també votaren al referendum de la constitució espoanyola. No vote, i ho expliquen, quan han de triar entre espanyols, perquè tots són subdits d'ells.
Per la resta, d'acord.

Anònim ha dit...

Enric, tant s'hi val si es tracta d'eleccions al parlament, d'un referèndum o d'una consulta popular. Si considerem que la monarquia és un símbol de la unitat de l'Estat, com ens ho han volgut vendre des de la transició, llavors la família reial hauria d'acceptar sempre la decisió del poble i, per tant, no té lògica que hi participen en cap procés on es demane la voluntat dels ciutadans. Els reis no són uns ciutadans qualssevol, ells són un símbol com la bandera o l'escut.

La monarquia no forma part de la democràcia. Es en realitat una institució pròpia de l'antic règim, i si subsisteix actualment en uns quants països europeus és perquè ve a ser com el gerro del besavi. Si tota la vida ha estat sobre la calaixera familiar i no ens molesta, per què hem de desfer-nos d'ell? A les monarquies se les paga per això, per fer de gerro. El problema és quan el gerro deixa de ser-ho i tracta de comportar-se com un ciutadà normal.

Nomdedéu ha dit...

no, si jo sóc un republicà convençut. només feia eixa postil·la per ajustar-nos a la realitat, però compartisc la teua anàlisi.
L'única cosa que jo no compartisc (no ho has dit tu) és que les repúbliques siguen més democràtiques que algunes monarquies (malgrat que la monarquia siga profundament antidemorcràtica). Però hi ha exemples de monarquies a Europa, on es respecte (malgrat tot) més la democràcia i el dret a triar de la gent, que en no poques repúbliques d'arreu el món.
República no és igual a democràcia. La monarquia,però, obviament no és democràtica.

Anònim ha dit...

No cal que els republicans acaben amb la monarquia. Amb aquest llibre la reina mateixa ha començat ella soletes a dinamitar la institució. Qualsevol intent de presentar els reis com a ciutadans normals té com a resultat fer encara més paleses les contradiccions d'una institució gens democràtica com és la monarquia.

La monarquia està condemnada a desaparéixer: Si volen ser ciutadans normals com nosaltres, llavors haurien d'abdicar. Si volen continuar sent un florero, llavors són un luxe innecessari, massa car de mantindre.

Anònim ha dit...

Elena For Queen

http://akin.blogalia.com/historias/34936

el tropilla ha dit...

Aci a Jordania tenim fotos de rei fins la sopa... el rei abdullah vestit de carrer, d'etiqueta, de pilot, de militar, amb kefirah, amb la familia, amb la senyora (de molt bon vore per cert), amb el pare, amb una succesio de familiars morts, a la platja, al palau, fins al camp de futbol de l'universitat tenim una del rei vestit de futbolista... ect...
El fet diferencial amb la republica de siria, on les fotos del president invaeixen qualsevol ambit, es simplement que assad sempre vesteix d'etiqueta, com un president, mentres que abdullah compren tots els ambits de la vida jordana. Que es millor? supose que tenim per a tots els gustos...

pd. personalment jo em quedaria amb la reina Raina, amb perdo de Tzipi Livni, es clar...

Nomdedéu ha dit...

segur. i jo!
l'altra opció és la que proposa l'anonim de dalt i la seua campanya per tal que abdique el rei i puja al tro Elena, això si, condicionat a que torne amb Marichalar.
és una opció, clar. Peculiar si volem, però opció al cap i a la fi

Anònim ha dit...

Si fem reina l'Elena:

Què fem aleshores amb la pobra i il.lusionada Letizia? Tan guapa que ha quedat amb el seu nas operat. No teniu sentiments.

I què hi ha dels diners que ens hem gastat en l'educació de Felipe (COU al Canadà, màster internacional a Georgetown, etc. etc.)? Qui ens els torna ara?

Nomdedéu ha dit...

Mira-ho així, a les infantes també els hi hem pagat els estudis. I si més no, elles treballen en lloc reconuguts i amb horaris i tot això. Áixí que...a mi de veritat, de veritat, el que m'agradaria és que es presentés a les eleccions com president de la República Jaime de Marichalar.
Dit axiò és un problema dels veïns. A mi m'agradaria que el Regne de València fora una República i no sé qui voldria de president/enta. Potser Ximet, el fill d'Asun la de l'Alqueria Blanca.

Anònim ha dit...

Ja tinc la solució: quan aconseguim la independència del Regne de València, nomenem reina a Elena. Mèrits no li falten. El seu arbre genealògic (Borbons, Habsburg, Trastàmara, ...) entronca amb el Casal d'Aragó. En les seues venes corre sang de Jaume I. Visca la nostra reina!

A més a més, tot són avantatges. Tindríem events per repartir arreu del País, i ben esplèndids, com li agrada al PP: podríem celebrar les comunions dels xiquets a Alacant, la boda del Froilan a Castelló, el bateig dels néts a Xàtiva, ... Quin glamour! Ni el Principat de Mònaco, tu! A banda del seguiment diari que faria Canal 9 sobre la nostra família reial. Seríem l'enveja del món.

Només hi ha un problema: no tenim un habitatge digne per a Elena. El palau reial de València va ser enderrocat durant la guerra napoleònica fa dos-cents anys. I si li encarregàrem el nou palau (això sí, millor que el de Versalles, com no) al senyor Calatrava? Ens faria un descompte?

Anònim ha dit...

Froilan marqués de la sèquia del Pito i el Palau Reial a la Torreta d'Alonso. Ja ho estic veient.

Anònim ha dit...

Quan vinga la república valenciana sempre podran exiliar-se a les Illes Columbretes.

Nomdedéu ha dit...

I si els pares es separen, sempre podrem fer de Marichalar Marques de la Font del Piliuet.

Anònim ha dit...

Una puntualització: la senyora Sofia no hauríem de dir-li "la reina", ja que el cap de l'Estat només és u, el Juanito. Ella és la seua esposa, res més. Com a màxim li podem dir "reina consort", que és el terme emprat en la Constitució. Sonsoles no és "la presidenta del Govern" pel fet d'estar casada amb Zapatero.

Com podeu veure, hem arribat a un extrem de sacralització de tota la família de Juanito que fa fàstic. Tinc ganes que es proclame la República. Es humiliant haver d'adorar tots els dies aquesta família de paràsits, amb tota la propaganda mediàtica sobre les seues virtuts, com si foren herois en comptes de persones normals com nosaltres.

Un exemple: el dissabte passat vaig llegir en el diaris que "Zapatero subrayó que los españoles pueden sentirse muy orgullosos de cómo la Reina ejerce su función constitucional, de una manera, ejemplar, con dedicación y entrega".
Quina funció constitucional?, em pregunte jo ingènuament. Si llegim la Constitució, l'article 58 diu:
"La reina consort o el consort de la reina no podrà assumir funcions constitucionals, excepte allò
disposat per a la regència".
Algú em podria explicar per favor aquest Codi Da Vinci que és la
Constitució?

Nomdedéu ha dit...

Jo no. Ho sento

Anònim ha dit...

Una rectificació: el Reial Decret 1368/1987 estableix que a la consort del rei se li ha de dir sa majestat la reina.

Anònim ha dit...

Llavors eixa llei no és inconstitucional?

Anònim ha dit...

A mi em va fer molta gràcia un comentari dit per TV sobre "la reina" que deia que sempre ha fet molt bé el seu treball.¿? Saludar amb la má,riure,somriure,fer-li una gracieta a un xiquet o xiqueta...vaja,només faltaria que li pegara una bofetada o li diguera que no s'acostara que podria embrutar-la.Quines ximpleries més ximples!!No puc entendre com per Madrid tenen a la familia reial com una cosa tan gran, tan alta,tan singular..Quan a mi tot el que sona a "señorios,ducados,condados,principados reinos etc em cau requetefatal.
Et salude,Enric,i a la resta .He estat fora.Veig que esteu bé.L-CS