02 de novembre, 2008

"ARROGANCIA". Mediterráneo. 6.11.08

“Un dels motius pels quals m’he compromès amb la feina que faig és precisament per fer veure a la gent que és possible dialogar amb tothom, que no cal guanyar per deu a zero als adversaris, que l’agressivitat infundada amb els qui tan sols oposen idees a les idees genera violència i amaga una gran incapacitat per argumentar.” Ho diu el meu amic Antoni Vives, regidor a Barcelona i Vicesecretari General de CiU al seu llibre “Per què faig de polític?” Un llibre amb format de carta dirigida als seus fills, que hauria de ser de lectura obligada per a molts fills d’esta democràcia.
Em ve bé la reflexió, esta setmana, en plena ressaca de la sentència del TSJ que anul·la la sisena modificació del PGOU. Una sentència que es fonamenta bàsicament en el fet que de forma il·legal, el PP local, havia repercutit sobre un grup menut de xicotets propietaris, els costos urbanístics dels desenvolupaments més emblemàtics de la ciutat. Des del BLOC sempre havíem dit que era raonable que la ciutat cresquera en eixa direcció, però sense vulnerar la llei, i sense perjudicar innecessàriament els veïns. L’arrogància i la prepotència del PP, eixa voluntat de voler guanyar sempre per deu a zero, eixa manca de respecte per qui té davant, l’ha dut al fracàs.
Esta no és la primera sentència (ni previsiblement serà la darrera), però si la més dura contra la política depredadora del PP. Una política, ho diu la justícia, que ultrapassa el dret a l’ordenació urbana i que castiga els menuts en favor dels grans. El pitjor, són les reaccions. Decebedor. No n’aprenen. Continuen desafiant amb arrogància. “Hasta que las urnas nos separen”, semblen pensar. Doncs amén!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Però resulta que ara l'Ajuntament va a recórrer la sentència i clar amb els diners de tots els castellonencs . Quin morro!!!

Tonet

Nomdedéu ha dit...

se'l xafen, si

Anònim ha dit...

A estes alçades, ja l'únic que em preocupa és saber perquè el PP continua pujant i els demés baixant.

No ho entenc. I això és verdaderament miraculós. Cal cercar respostes i... encertar.

Toni

Nomdedéu ha dit...

La fortuna que té el PP és què davant no té una oposició consisitent.
Parle a nivell local. El PSOE de Castelló no és un equip sòlid. No ho és, i això la gent ho veu.
I estrategicament, han posat tots els ous a la mateixa panera. El càstig dur a l'adversari, amb independència de si hi ha motius o no.
Vull dir que de vegades, fan demagogia conscients que la fan, però no afluixen. Tant se val tindre raó, importa que els altres s'ho creguen.
I l'estrategia del PP i el PSOE, al final és la mateixa, jugar al tu o jo. Eixa polarització alimenta els seues electorats. Ens deixa a la resta fora, obviament, però eixe és el nostre problema. No el d'ells que juguen una partida diferent.
El PP s'està convertint en un problema greu per la ciutat. Tenen el pitjor equip en anys. Gent molt més "política" (entenent per politica gent de partit que fot crits) i menys gestors que mai. I la política municipal té molt de gestió.
I la principal oposició, el PSOE, ja ho hem dit. No estan llestos per governanr ni de broma. I no tenen equip.
Nosaltres? Ho tenim dificil, és cert. Però eixa situació tan difícil pot ser, segons com, una fortalesa.
Si fem entendre que no cal que siga PP o PSOE, que pot haver-hi un tercer actor, que compense, modere, tranquilitze, etc, tenim una oportunitat. En eixe espai estem sols. Si hi ha espai per exie espai, és nostre.
En fi, no sé, és diumenge per la nit...

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Si, estic d'acord,no entenc com el PP segueix creixent,lo del bipartidisme em mata i que la gent no vesque una altra posiblitat que PP o PSOE encara mes, veritablement per a que les coses canvien ho hem de fer perfecte,que no ens puguem dir a nosaltres mateixos:"vam fallar en aço",perque si nos estarem morts. Si tornem a fallar com en les ultimes eleccions,sera cuasi imposible tornar a tindre la posiblitat de canviar les coses.

Anònim ha dit...

El Bloc es mou tant, tipo anguila, cap ací, cap allà, que no es deixa votar. Les últimes no es coneixia ni la papareta (el logo anava en xicotet amagat en una papereta d'EU).

Anònim ha dit...

Els peperos segueixen insistint en posar-nos al mateix sac PSOE-BLOC amb el tema de la N-340, molts dies ix alguna nota en la secció de cartes al director al diari Mediterraneo, com hui mateix. Cal insistir en la nostra postura i recordar constantment que l'opció inicial del BLOC era alliberar l'AP-7 cosa que no vol ni el PP ni el PSOE.

Anònim ha dit...

Regresando desde el Hospital de la Plana hacia mi domicilio, me equivoqué y me metí en Vilarreal. Podía haber dado la vuelta, pero me dije: voy a ver Vilarreal, al fin y al cabo a estas horas no hay tránsito..
Resultado de la visita: Pasé por encima de unas 50 tapas de alcantarillado. Las pisé con las ruedas a propósito. Ninguna hizo ruido. Paré el coche en una de ellas y me pareció ver que tenían una especie de junta de goma.
Nota: En Vilarreal al igual que en Castellón la Alcaldia es del P.P., y me consta que las Normas las hacen cumplir.
Aquí, en CS, se hacen unas Normas de Convivencia y ..........

saludos.

Nomdedéu ha dit...

molts dies no. tots els dilluns que és quan publiquen cartes. també n'han publicat una especialment ofenedora en El Mundo digital, perquè l'autor, a qui no conec, diu haver parlat amb mi i posa coses en la meua boca que no reconec com propies.
No és fàcil contrarrestar una campanya així.
Està orquestrada? Si, clar. Doncs amb les mateixes armes. Però qui crega que la postura del BLOC és l'adequada que la defense en públic com defensen ells la seua.No puc ser més clar.

Anònim ha dit...

Jo no vull diners el que vull és un bono per comprar gratis al super.

Anònim ha dit...

Les tres cartes publicades al periòdic hui pel tema de la Magdalena semblen estar escrites per la mateixa persona però signades per persones diferents, supose que la mà que escriu és la mateixa.

Nomdedéu ha dit...

jo també ho crec. la campanya fa mesos que dura, primer enviaven també emails a determinades persones, (a mi per exemple) amb els textos de les cartes. Jo els vaig contestar tots, educadament però contundent.
Mai ningú no va recontestar. Finalment vaig publicar este artícle al Levante (a banda de dos anteriors explicant la nostra posició al Mediterráneo i un altre al Levante)http://enricnomdedeu.blogspot.com/2008/06/spam-levante-emv.html
Des d'aleshores, més o menys, no he rebut més correus. Les cartes, però, continuen.
Damunt, hui, ens ha confirmat per escrit la policia local, que a SOS Ribalta li van fer retirar la tauleta on demanven signatures, i a Salvem la Magdalena, els van informar que calia un permís.
Sense comentaris

Anònim ha dit...

Hola, Enric, em van passar un butlletí del Bloc de Castelló d'este mes o d'octubre, ara no recorde, on es parlava de l'AELC. Saps on en puc consegur algun? I saps si algun altre col·lectiu local del Bloc n'editen?

Enric 2

Anònim ha dit...

I una altra cosa: crec recordar que no duia Dipòsit Legal. En deixeu algun exemplar en algun arxiu i/o biblioteca per a la seua conservació?

A la Biblioteca de Rafalafena es conserva l'Arxiu i la Biblioteca Huguet, segur que si els ho envieu Rosario Hidalgo ho guardarà correctament per als investigadors del futur.

Enric 2

Anònim ha dit...

I una altra cosa: crec recordar que no duia Dipòsit Legal. En deixeu algun exemplar en algun arxiu i/o biblioteca per a la seua conservació?

A la Biblioteca de Rafalafena es conserva l'Arxiu i la Biblioteca Huguet, segur que si els ho envieu Rosario Hidalgo ho guardarà correctament per als investigadors del futur.

Enric 2

Nomdedéu ha dit...

hola. hi ha pobles que n'editen un. no sé si regularment, ni sabria dir quins pobles. per ací per la nostra zona...pocs cre. Vila-real si no m'enganye.
Els de Castelló els enviem per correu. Tenim diferents llistats dels que no traspassem dades. Un d'afiliats, un de simpatitzants, i un especcífic de gent que vol rebre el butlletí. El nostre compromís (en tenim un, si ;) ) és no enviar-los hi res més.
Si tens interés en rebre'l, o algú més en té interés, que ens autoritze enviant l'adreça postal a bloc@castello.es.
També n'enviem a les associacions de veïns, i associacions diverses. Igual la del teu barri la té. No sé que en fan. Algunes les posen a disposició dels veïns, altres les fan desapareixer.

Nomdedéu ha dit...

Averiguaré si ho fem, i en qualsevol cas ho farem des d'ara. Ben pensat. Gràcies