24 de febrer, 2009

"LA CINTA". Levante-EMV.27.03.09

Esta mateixa setmana, Radio Castellón Cadena SER, emetia un document sonor fascinant. Es sentia a Carlos Fabra, President provincial del PP explicar que qui guanya les eleccions col·loca desenes de persones, i que això “es un voto cautivo, que lo tengáis muy claro”, i després afegia: “yo no sé la cantidad de gente que habré colocado en doce años, no lo sé. Pero entre Penyeta, Hospital, Instituto de Promoción Cerámica, Escuela Taurina, la Diputación, el Puerto, ni sé.” Bé, el President de la Diputació deia més coses, deia per exemple que tenen tants problemes per controlar la Generalitat perquè el PSOE va deixar col·locats desenes i desenes de funcionaris quan hi va governar. El que diu sobre ell mateix, m’ho crec, el que diu sobre el PSOE també.
Al cap i a la fi, és una cosa que tothom sap. A ningú no ha sorprés. Ací la gràcia està en que Carlos Fabra ho reconéix, i per tant s’autoinculpa en una pràctica que com a poc, podríem dir que és lletja. Però en la cinta hi ha més coses.
No sé si recorden que el Sr. Francisco Baila, exdirector territorial d’Educació a Castelló i actual director general de Centres de la Conselleria, va ser denunciat per CCOO per realitzar matriculacions irregulars en un centre concertat. Doncs be, el Sr. Fabra ho confirma, quan diu: “Madre que quiere entrar en el colegio de la Consolación de Borriana. Está muy difíci. No hace falta, Fabra llama a Baila y Baila la mete en este colegio y esta señora es un voto agradecido”.
El Ministre Bermejo, va dimitir (molt tard per al meu gust) per ser un poc xulet, per ser un inconscient, i per deixar-se fotografiar caçant sense llicència, i en males companyies.
I ara què? Davant d’esta cinta que dirà el PP? De veres no hi ha ningú en el PP a qui això li faça caure la cara de vergonya torera, d'eixa de l'Escola de Taurina? Ningú amb mig quilo d’ètica que es rebel·le? Hi ha qui creu que la culpa és del qui ho va enregistrar, qui creu que la culpa és del jutge que ha permés que es filtre, de la ràdio per emetre-ho...Algú trobarem que considerarà que se li ha de retirar el Premi Nobel a Marconi, que si el bolonyés no hagués patentat la ràdio, ningú no se n’hagués enterat.
Segur que hi ha fins i tot qui considere que ha de dimitir Calles, perquè Carlos Fabra faria millor de Delegat Provincial de Treball, al cap i a la fi, ha col·locat tanta gent, que ni ell recorda quanta. Però ningú no sembla tindre vergonya.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay alguna técnica para grabarlo en el móvil. Me gustaría para hacerselo escuchar a un voto cautivo.

Anònim ha dit...

Y ...... Ciudad de las Lenguas.

Anònim ha dit...

Xiquets/xiquetes prepareu-se que el Font de Mora vol introduir el xinés mandarí als instituts.
Señol Mola yo tambien quielo sabel el mandalí.

En altre ordre de coses he escoltat l'entrevista a Artur Mas al programa La Tertúlia de C9. Magnífic!

Anònim ha dit...

Gran article, Enric, gran article.

Cal dir-ho tots els dies, com ells fan, contínuament, sense descans, sense parar...

El Bloc té una gran responsabilitat i és marcar la ratlla de la decència i de la indecència, de la política per a servir i de la política per a servir-se. Ja està bé.

Arriba un moment en que calga pensar, no sé qué n'opines, de plantar-se severament i en el cas de Fabra arribar a deixar de dirigir-li la paraula, de negar-li la consideració de servidor públic que és i obviar-lo. parlar amb els que sí ho són (que deuen haver-ne també al PP).

És repugnant el que ha fet, però més encara que ho explicitara als seus "amigatxos".

Dóna ganes de bossar. Hui és un dia trist per la democràcia valenciana.

Toni.

PS. que tingau un bon cogrés.

Nomdedéu ha dit...

Anònim, a la ser (http://www.radiocastellon.com/index.php?noticia=3474) està penjat i pots sentir-lo i ressentir-lo. Cada telèfon té una forma d'enregstrar sò, però crec que si que es pot. També hi ha la transcripció literal.
Tonet: Ara que havia aprés a dir "Fountain of Blackberry", hauré de dir 黑莓 的來源

Estic d'acord, Toni, nosaltres ens hem de mantenir en la pulcritud més absoluta.
Deixar de parlar-li? Peronalent no tinc gaires converces amb ell, t'ho puc ben assegurat. Quan ens creuem en algun acte públic, hola i adéu.

Anònim ha dit...

Dimitir, per què? Però de demanar dimissions d'altres segur que no se n'estarà

Anònim ha dit...

Les institucions publiques son agencies de col.locacio per a familiars, amiguets i altres. Aixo esta be per reduir el nombre d'aturats. El problema es que es fa a carrec de l'erari public.

Anònim ha dit...

El senyor Mas ha fet més promoció del Bloc en 5 segons que tots els informatius de canal 9 junts, que bo!tAnt de bo el Bloc es convirtisca en una potencia com és ciu a València

Nomdedéu ha dit...

son societats diferents, i per tant no és directament traslladable, clar, però n'hem d'aporendre molt de Convergència. Molt.

Anònim ha dit...

Enric, hui en la Ser del migdia, després de sentir les intervencions de Colomer, he sentit un tall de veu teua i un altre de Carles Mulet, però no de Mª Gràcia Molés, que és diputada a la Diputació; què opina ella? Ja sé que este es el teu blog, no el d'ella, però com que ací tot el que no siga PP o PSOE passa de puntetes...

Anònim ha dit...

Ah, i en el número 4-5 de la revista de l'Associació d'Arxivers Valencians, hi ha un article de Manuel Vicent sobre la documentació de diversos municipis a Salamanca (a més d'una detallada investigació i reflexió sobre l'origen i naturales de l'Arxiu general de la Guerra Civil). I efectivament, allà hi ha documentació de l'Ajuntament de Castelló.

Nomdedéu ha dit...

fantàstic. És el Manuel Vicent escriptor? Disculpa el meu deconeixement.

Nomdedéu ha dit...

No conéc declaracions de Gràcia, ni hui hem parlat, així que no ho sé.
Si que conéc la nota de premsa que ha enviat Josep Maria Panyella que també és molt crítica

Anònim ha dit...

Bona nit. No confieu massa amb estes cintes. Servixen de poc. Posaré un exemple. Fa un parell d'anys, tot just abans de les el·leccions valencianes, van filtrar tres talls de veus on es podia sentir a Alfonso Rus, fins aleshores alcalde de Xàtiva, com insultava als veïns del poble, principalemnt als seus propis votants, i a algun grup més concret, com a les bandes de música, a banda de dir que a l'alcalde de Torrevella, l'Hernàndez Mateo, acabaria carregant-se'l la mafia, entre d'altres coses. No va servir de molt com dic. Passades les el·leccions, el PP xativí, si bé és cert que va pedre alguns vots, com venia d'una majoria ampla, la va mantindre, i com a premi, Rus no només continua com a alcalde de la localitat, sinò que a més és el president de la Diputació de València. Compte amb el Fabra, que encara podria arribar a president de la Generalitat. Tot i això comprenc que l'oposició ha d'explotar-ho, faltaria més. Per animar diré, que a aquelles el·leccions, EU va desaparèixer de l'ajuntament de Xàtiva, el PSOE va pedre també alguns vots (a pesar de portar de cap de llista a l'ex-alcalde que aconseguia majories absolutes abans de Rus), i el BLOC xativí va doblar els vots, sent l'únic partit que en va guanyar. Esperem que siga un preludi del que pot passar a nivell de país. Anem preparant-nos, per si les properes són avançades i no d'ací a 2 anys.

Eduard

Anònim ha dit...

I per cert, molta sort per al cap de setmana. Espere que tot vaja bé.

Eduard

Nomdedéu ha dit...

No tinc la més mínima confiança en que això afecte al resultat del PP. Tot el contrari, els fa ser més pinya que mai.
Crec que per primera volta en molts anys, el PP local pot perdre la majoria, no per mèrit de l'oposició, sinó per moltes circumpstàncies. Crisi, sentències contraries, mala gestió, escas perfil de l'equip i un cert esgotament del model. Però no pel cas Fabra.
El nostre congrés? No estic gaire animat francament. Però que hi farem. Confie que tot el que fem siga per a be.

Anònim ha dit...

Jo tenia una noció del que acaba de escriure l'Eduard, d'acord amb tot el que diu.

Anònim ha dit...

No, este Manuel vicent (Manolo per als amics) és arxiver. Ara treballa per a l'Ajuntament de Benicarló, tot i que durant un fum d'anys va ser l'arxiver del cadastre de Castelló (Ministeri d'Hisenda).

Entra d'altres documents, a salamanca hi ha de l'Ajuntament (per no ser molt pesat no posaré els documents castellonencs no municipals):

- Actes del jutjat Municipal
- Varis Ajuntament
- Actes de l'Ajuntament
- Correspondència
- Fitxes d'abastos
- Relació de personal
- Salconduïts

A més, diu que a partirr de 1943 la Delegació de Recuperació de Documents van començar a retornar docuemnts als ajuntaments, entre d'altes al de Castelló.

Nomdedéu ha dit...

fantàstic, moltes gràcies.
Per contestar a Mulet que nega que hi haja documents municipals

TONI PITARCH ha dit...

Gràcies, Enric, pel comentari que m'has deixat al blog, però he considerat que millor esborrar-lo... És una altra manera de desmarcar-me dels "col·locadors col·locats"... i ja saps que a Vila-real dieun que som "borratxots", però no parle d'alcohol, ni pense llançar-me a la beguda. La vida, per sort, continua i sempre n'hi ha d'altres món, encara que, potser, són ací a la vora.

Anònim ha dit...

enric explica'm açò que t'he llegit al twitter:

"El Secretari General dels socialistes valencians, accepta que el Sindic de Greuges siga un diputat del PP. Que Alarte s'afilie al PP ja!"

Com va este tema que no m'he assabentat. Ja saps que la política valenciana l'amaguen moltes voltes.

Anònim ha dit...

Intercanvi de postaletes diputat PP a Síndic Greuges i dirigent socialista al Senat.

Nomdedéu ha dit...

És senzill. El Sr. Alarte és un fatxa. No permet a una treballadora del seu ajuntament beneficiar-se de reducció de jornada per maternitat, com preveu el conveni. I al final la treballadora ho guanya al TSJ, quan ja no té sol·lució. Això sí, condemnen l'ajuntament.
El Sr. Alarte recolza el model urbanístic del PP, i es posiciona en contra de la ressolució de la UE. Cosa lògica a la vista del urbanisme que fa el seu partit a Moncòfa, per exemple.
El Sr. Alarte, Secretari General recolzat per Madrid, no discuteix les ordres de Ferraz i dona instruccions d'abstindre's en els pressupostos de la Generalitat, les Diputacions (el convatiu Colomer s'absté també, haha), els ajuntaments.
Ara, accepta com Síndic de Greuges (és a dir la persona que ha de defensar-nos a tots dels possibles abusos del Consell) a un diputat del PP. (Això sí, a canvi de col·locar a Pajin al Senat).
Eixe tio és un bufalagamba

Gabriel Gilabert ha dit...

No només això, el diputat en qüestió és Cholbi, de Xàbia, un ex-del movimiento (si d'eixe partit únic que hi havia en una dictadura fa molts anys) que no dubtava a cantar loances auna dictadura que reprimia a qui no pensava com ells. I evidentment en contra de qualsevol autonomia. I ara serà Síndic de Greuges, per obra i gràcia de ppsoe. Bon congrés.

Nomdedéu ha dit...

més dur d'engolir encara. Gràcies Biel